TERUGBLIK OP 1992, MIJN DOCUMENTEN D.D. 5 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991, DAG VAN NERJA EN ALMUÑÉCAR EN HET LICHT OP DE CHINOOK EN GIBRALTAR

09:15 Terwijl ik aan het werk was met mijn bericht ‘Terugblik op 1992, mijn documenten d.d. 4 juni vanaf 5 januari, Het Kompas van Frigiliana en Het Licht op Wassenaar’ heb ik alsvolgt met de Heer Van Hoorn gecommuniceerd inzake een door corona overleden bekende. “Het doet mij veel zeer om te beseffen hoeveel geliefde personen het tijdelijke voor het eeuwige hebben ingeruild.” 09:55 aan mij: “Het is een kennis van de KUN.” 13:53 aan marc: “In dit verband ben ik niet gelukkig met de naam ‘Coronacrisis’. Dat is een aantasting van het imago van De Spaanse Kroon. De aanduiding Covid-19 lijkt mij meer op zijn plaats. Ik denk dat Paul Sars indertijd ook niet erg ingenomen was met de term ‘Sars-epidemie’. Paul is hoogleraar Duits, maakte indertijd deel uit van het College van Bestuur van de KUN en woonde toen in de Johannes Vijghstraat. Ik heb altijd een goede verstandhouding met hem gehad en zelfs het manuscript van mijn boek aan hem op floppy verstrekt. Zie Verdere beleidsontwikkeling”. 17:14 Een beetje advocaat zou daar een mooi betoog van kunnen maken.”  21:12 Een bijzonder moment: Ivo en Cavalerie 200 jaar met Henk Morsink in de voorste gelederen. “21:21 Voor de goede orde: Huzaren van Boreel. Ik heb de avond afgesloten met het zien en luisteren naar het optreden van Ilse de Lange met Turn, turn, turn. Ik hecht vooral aan haar achternaam.

Vooraf ontving ik om 17:30 een telefoontje van een medewerker van Hacienda vanuit Córdoba. Ik heb met hem afgesproken dat ik volgende week een bezoek zal brengen aan het Agencia Tributaria in Torremolinos zodra zij hun ‘normale’ diensten weer zullen hebben hervat. Daarbij heb ik hem laten weten ‘que sigo todo lo que está diciendo Pedro Sánchez’. En ‘solo necesito un formulario para declarar la renta del año pasado’. Daarna heb ik geluisterd en gekeken naar de Rueda de prensa de Fernando Simón met participatie van een journalist van het Argentijnse tijdschrift Clarín. Vervolgens gekozen voor Carlos Cano y Amalia Rodríguez – María la portuguesa. Binnen dit kader had ik ook contact met Granada. Op deze wijze: “Ik citeer: Conversación entre John y Natalia Rodríguez Peña – Junio 02, 18:31 h. Natalia Rodríguez Peña: Hola John, bienvenido nuevamente a CastiLa. ¿Necesitas que te ayude en algo más? John Van Der Heyden: El reportaje de mi última visita podréis ver en Bestuurlijke eisen voor een ijzersterke organisatie en bezoek aan Antonio Perales Castro en Antonio Ruiz van het instituut Castila in Granada. Un saludo desde Torremolinos. Y ¡Guárdate! ¡Tenemos que sobrevivir!” Natalia Rodríguez Peña – CastiLa  wo 3 juni aan mij “Hola John, ¡Qué alegría tener tan buenas noticias! Nos alegra mucho que se encuentre bien. Le paso su mensaje a los Antonios.  En este tiempo tan difícil seguimos trabajando con mucha ilusión desde casa en lo que nos apasiona, la lengua y cultura española. Lo de la L mayúscula fue una decisión que se tomó por la confusión de CastiLa y Castilla. Cuídese mucho y le enviamos muchos saludos desde Granada. Natalia Rodríguez Peña – CastiLa. “2020 Jun 03, 13:28 h John Van Der Heyden: “Muchas gracias Natalia, Me alegro mucho que estáis bien. Entiendo lo da la letra -L- Me queda este vídeo  de mi primera visita en 1992 19920606 Terug in Granada. He notado que habéis mudado desde el Aljibe del Gato al Placelito de San Nicolás. ¡El lugar más bonito del mundo! Felicidades. La Casa de Yangüas me había gustado también para la escuela.” wo 3 jun. 13:58 aan mij “Hola John, Muy bonito el vídeo, qué recuerdos. Nos mudamos a San Nicolás el año pasado, es un sitio con mucho encanto. Muchos saludos de todos, Natalia Rodríguez Peña Student Service Castila Plaza de San Nicolás 3 18010 – Granada – España 958205863” wo 3 jun. 14:08 aan Natalia: “Hola Natalia, Yo se, He visitado la plaza varias veces y espero poder visitarla otra vez. Ahora puedo viajar en AVE de Málaga a Granada. Probablemente el próximo año con motivo del congreso de la AEPE en Úbeda. Y quizás un poco antes. Porque Granada sigue siendo mi Santa Ciudad desde hace 1992. Cordial saludo, John” Do 4 juni 10:32 aan mij: “Buenos días, John: Te esperamos con los brazos abiertos cuando te pases por Granada. Qué pases un feliz día. Saludos desde Granada” 10:39 aan Natalia: “¡Muchas Gracias!” In dit verband vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van Nerja en Almuñécar.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 5 juni vanaf 5 januari 1991: 1992 Nerja en Almuñécar 1995 Uw brief van 25 mei 1995 1996 Bericht aan de Koningin ter attentie van de heer J. WilzingFaxbericht aan Staatssecretaris T. Netenbos van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen van het Koninkrijk der Nederlanden inzake Brief VO/TAB-96011849 ter attentie van Mevrouw M. Nijdam Brouwer 1997 Mr Ivo Opstelten Lord Mayor of Utrecht 1998 Steunbetuiging aan Voorzitter Mr J.P. Kalff van de Raad van Bestuur van ABN-AMROJaardonnatie 1998FundraisingBloedverwantschapBasisonderwijs 1999 Reward 2002 Verschuldigde betalingen en verrekeningen 2003 Prinses Diana Fonds 2007 Cervantesfeest 2008 Pasta met een vleugje wit goud 2009 Een fles Estola 2010 Ontmoeting met Baltasar Garzón 2011 Cervantes Reizen en 2012 Mountbatten, Iberia y Asturias.

Mijn horoscoop luidt vandaag ‘Opnieuw aan een leerproces beginnen kan beangstigend zijn maar ook prikkelend en door nieuwe vaardigheden aan uw repertoire toe te voegen vergroot u uw kansen en wordt u meer waard voor potentiële werkgevers’.

Het leerproces gaat elke dag door. Ik heb tot op heden nog altijd veel plezier beleefd aan mijn studie in de Genealogie. Ik ben het grootste deel van mijn leven altijd werkgever geweest. Dus die rol bevalt mij nog het beste.

Na verzending van het bovenstaande vernam ik via het NOS Journaal dat vandaag de onderhandelingen worden hervat tussen het afgescheide Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie en kort daarna kwam hier om 10:10 de Chinookhelicopter weer eens voorbijvliegen. Hij vloog van oost naar west in de richting van Gibraltar. Sinds 31 juli 1996 is dit voor mij een vertrouwd geluid. Ik hoor hem altijd al van verre aankomen.