VRIENDSCHAP, TERUGBLIK OP 1992 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991 VAN GRANADA NAAR ALICANTE

10:00 Na verzending van berichtDag van Granada, de Vereniging Officieren Cavalerie, Het Licht op twee bijzondere Nederlandse cavaleristen en mijn documenten d.d. 6 en 7 juni vanaf 5 januari 1991 heb ik zaterdagavond weer eens een wandeling gemaakt naar het restaurant Nuevo Lanjarón. Uit nieuwsgierigheid. Ik wilde namelijk weten of de op De Slag om Grolle afgebeelde Spaanse soldaat die zo sterk in mijn richting keek dezelfde persoon was als David van het mij reeds vanaf 1973 bezochte restaurant El Nuevo Lanjarón aan de Calle de Europa in Torremolinos. De gelijkenis is immers verbluffend. David haalde bij deze gelegenheid wel de fles Oranjebitter tevoorschijn die ik het management van de zaak in 1999 heb geschonken. Na dit bezoek werd ik op het terras van een naastgelegen restaurant uitgenodigd om met twee heren van gedachten te wisselen over mijn lezing Cervantes Empresarial in 2006. Eén van beide heren gaf mij zijn persoonlijke gegevens. Ik ben zo vermetel om deze in dit werkverslag op te nemen: Francisco Chica Avda de la Estación, 1 – 7º Málaga. Na thuiskomst heb ik een gat in de nacht geslapen en ontving de foto die hij van ons beiden heeft gemaakt waarop ik heb gereageerd met  10:42 Hola David, Muchas gracias, Las fotos de los soldados españoles en que hay un soldado que te parece encuentras en De Slag om Grolle. Vervolgens ben ik om 14:00 gaan wandelen. Via Montemar naar het Hotel Amaragua. Het is nog steeds gesloten. Vandaar in oostelijke richting en heb voor het eerst in lange tijd weer eens plaatsgenomen op het terras van De Brabander. Ik werd er bediend door een medewerkster uit Lemmer in Friesland. Gaandeweg ben ik mij meer en meer bewust gaan worden van wat vrienden kunnen betekenen. De laatste keer dat ik vrienden in mijn huis heb ontvangen waren dat Ruud en José Belet uit Nispen in West-Babant. Toevallig kwamen zij langs het terras voorbij. Ik heb met hen vervolgens enkele confidenties kunnen uitwisselen en heb hen na thuiskomst dit bericht gezonden: “18:01 Hallo José en Ruud, Het heeft mij goed gedaan jullie weer te kunnen spreken in De Brabander na een paar maanden ‘cuarentesma’. 18:32 Dank voor jullie reactie. Dit is het thema dat ik met jullie heb besproken over de schrijfwijze van mijn familienaam: Sleutel nummer 14. Maar zoals ik heb laten weten is de familie Van den Broek (van mijn moeders kant) ook een gerenommeerd geslacht. Die genealogische lijn gaat terug tot in Prinsenhage bij Breda. Genealogie is een interessante studie. Hartelijke groet, John Hyde-Brooke. Ik zal jullie in dit verband ook nog mijn laatste bericht van gisteren aan onze vrienden sturen. datum: 7 jun. 2020 18:46”

Terzake vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 8 juni 1992.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 8 juni vanaf 5 januari 1991: 1992 Granada-Alicante 1995 Brief van 7 juni 1995 ter attentie van Penningmeester André Veltman van de Stichting Cervantes Benelux 1997 My photograph on page 55 of NRCDankDemonstration of Walcote House on behalf of Maxwell-Heppel in Warwick United KingdomOur conversaion on Friday 25 April 1997 on behalf of Mr Robert G. Dyson of Warwick Business School 1998 Concert for Life 1999 De mooiste dag van je leven   2000 Retour Málaga-Wassenaar 2001 Bezoek aan De Lingetuin in Elst 2002 Dagboek 006 2004 Zimmerman  2005 Kort bericht 2006 Functionaliteit 2007 Elizabeth The Virgin Queen 2008 Siempre Nimega 2009 Invoering Burgerservicenummer 2010 Vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen in NederlandPaars  2011 Hoe komt het toch? En 2012 Herman Wijffels: De weg vooruit is nooit de weg terug.Mijn horoscoop luidt vandaag ‘Zet door als u vandaag iets voor elkaar moet boksen. Blijf in balans en dwaal niet af. Wees u ervan bewust als u uw macht aanwendt en tracht te voorkomen dat u iemand kwetst. Een onverwachte verandering kan u plezierig treffen’. Muy bien. Resistiré.