TERUGBLIK OP 1992 EN 1997, MIJN DOCUMENTEN D.D. 12 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991, EEN SPAANSTALIGE PUBLIKATIE OVER PRINSES ALEXIA EN HET LICHT OP HUIS TER DUIN IN NOORDWIJK EN VALLEYMOORE IN ‘S-HERTOGENBOSCH

11:00 Aansluitend aan mijn bericht Documenten d.d. 1 juni vanaf 5 januari 1991, het interview met Roberto Devorik in Argentinië inzake Dr Hasnat Khan en registeraccountant Jan Toet uit Oegstgeest vervolg ik mijn verhaal over 28 jaar NederlandsSpaansBritse organisatieontwikkeling met mijn verslag van 12 juni 1992.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 12 juni vanaf 5 januari 1991: 1992 Moros, cristianos y escobas en Alicante 1995 De ongelovige Thomas 1997 Enrollment for the new trip to the Royal Palaces of EnglandOntvangstbevestiging van brief NM 964/275 d.d. 10 juni 1997 ter attentie van de Staatssecretaris van Justitie voor deze de heer R. Tenge, hoofd Afdeling Juridische Zaken en Beleid 1998 Het Geheim van UtrechtBoemeltrein 2001 Bush bezoekt Europa 2002 Historisch Document 2003 Domeinnamen Cervantes 2004 Nucleous of an organization 2006 Sangre Real 2007 Een brug tussen Spanje en Nederland 2009 Peter Ottenhoff 2010 Van Johannesburg tot Port Elizabeth 2011 Eerste Pinksterdag Aalbers Marbella en 2012 Onze vijfde handelspartner. In dit verband gaan mijn gedachten uit naar kunsthandel d’Overvloed in Oz: ‘Deel wat u weet en kunt met anderen en geef uw mening over zaken waar u verstand van hebt en van op de hoogte bent. Pak een ander liever met uw intellect aan dan met uw gevoel. Goede vrienden zijn openhartig en inlevend’. Me alegro. In dit verband meld ik hetgeen ik gisteren en vandaag heb gecommuniceerd: “11 jun. 2020 21:41 aan ***** Ben jij wel eens op Schiermonnikoog geweest?. Dat eiland is op deze dag 75 jaar bevrijd. De verantwoordelijke gedeputeerde van de provincie Friesland sprak de naam uit als ‘Schiermonkoog’. Wel een beetje slordig. Ik ben er in mijn leven maar één keer geweest met een mooie herinnering aan het Hotel Van der Werff Vandaag 09:28 Mijn maatje van de laatste twee klassen van het Nijmeegs Lyceum (HBS-B) heeft daar gewoond. Hij kwam uit Groningen en heet Hans Boerema. Hij heeft daarna op de KUN medicijnen gestudeerd en was de eerste Nederlander die een particuliere medische kliniek heeft opgezet. De Boeremakliniek. Samen met Vendex. Op dit moment wordt mijn appartement opgeknapt. Wanden en plafonds gepleisterd en geschilderd. De meeuwen vliegen Alicante (sorry alle kanten) op. 10:12 Ik heb indertijd ook nog onderhandeld met de heer Noorlander van Vendex in Almere om het NIOW-probleem tot een oplossing te brengen. Hij was toen geïnteresseerd in overname. Vandaar mijn goede relatie met Huis ter Duin in Noordwijk.”

14:00 Aansluitend las ik het Spaanstalige artikel Alexia del Reino de Los Países Bajos, Princesa que desobedece a sus padres in Vanity Fair waardoor mijn gedachten uitgingen naar Huis ter Duin in Noordwijk en mijn bezoek aan de Calle Uriburu in Buenos Aires op 16 april 2009.

In dit verband gaan mijn gedachten thans uit naar de Calle Uriburu 1252 in Buenos Aires en het bedrijf Valleymoore in ’s-Hertogenbosch. Ik vind de naam Valleymoore goed gekozen. Het doet mij denken aan mijn bezoek aan Kensington Palace op 22 april 1997. Ik heb het in mijn vorige bericht van 11:00 vermelde schilderij toen persoonlijk aan de paleiswachten overgedragen en daarvoor bij de ‘entrance’ met paarse inkt getekend. Ik werd toen verzocht om een bezoek te brengen aan de naast het paleis gelegen ‘orangerie’ en daarna terug te komen om de reactie te vernemen van De Prinses. Na dat bezoek aan de orangerie ben ik teruggekeerd en een in bobby-uniform geklede paleiswacht vertelde mij “She is not in. She is in the valley. But She has accepted your present with great pleasure”. Ik wist toen niet precies wat hij daarmee bedoelde. Ik dacht op de eerste plaats aan de vallei van de Theems bij Henley-on-Thames maar ik dacht ook aan het voetbalstadion The Valley. De naam Valleymoore doet mij ook denken aan de naam Oeteldonk. Een oetel is namelijk een kikker en zowel een ‘donk’ als een ‘moore’ verwijzen naar een ‘moeras’ zoals ‘Frogmore’ de Engelstalige naam is voor Oeteldonk. Mijn gedachten gaan in dit verband ook uit naar mijn bezoek aan Frogmore House op 19 augustus 1997. Tot op heden ben ik nog niet op de hoogte gesteld over hetgeen er na 31 augustus 1997 met Ons Schilderij is gebeurd. Het is het symbool van onze toendertijd geplande nieuwe organisatie.