TERUG NAAR DE TOEKOMST VANUIT DE VOORST IN EEFDE

De titel ‘Terug naar de toekomst’ is een idee van Mr.Drs. M. van Hoorn. Het lijkt mij ook een mooie titel voor een nieuwe film. In mijn fantasie begint die film op het Landgoed Huis de Voorst in Eefde. En vanzelfsprekend dient er voor De Engelenburg ook een plaats te worden weggelegd. Daarom zond ik hen gisteren dit bericht: “aan: Kasteel Engelenburg datum: 15 jun. 2020 12:41 onderwerp: Re: Golfbaan en hotel weer geopend vanaf 12 mei a.s. Beste vrienden in Brummen, Ik schrijf u vanuit Torremolinos. Ik heb vernomen dat Johan Agricola zijn werkzaamheden voor De Engelenburg zou hebben beëindigd. Daarom verneem ik graag wie momenteel het managementteam vormen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie. John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux”.

Jan van Zanen had een belangrijk Punt afgelopen zondag en beschikt naar zijn zeggen ook over verschillende dossiers. In mijn optiek is het Dossier Cervantes daarvan het belangrijkste dossier. Ik moet hierbij ook nog denken aan de woorden van Hans van den Broek tijdens een gesprek met twee Nederlandse grootinquisiteurs. “Ik weet niet over welke dossierkennis u beschikt” zei Hans van den Broek. Op de homepage van Huis de Voorst mis ik de bijbehorende muziek. Dat heb ik hen gistermiddag rond 15:20 en 15:50 laten weten. Er schijnt in dit verband weer eens een keer met mijn telefoonnummer te zijn geknoeid. Van Léontine ontving ik deze reactie: “Leontine Freeve 15 jun. 2020 20:46 Grappig die televisie uit Argentinië, hoe krijg je die, groeten, wij ontworstelen ons zachtjes aan de lock down, Leontine”. Mijn reactie: “08:21 aan Leontine Klaarblijkelijk is het een automatisme van Youtube. Nadat ik mijn beelden van onze wandeling door Buenos Aires had vrijgegeven kreeg de Argentijnse televisie daar klaarblijkelijk belangstelling voor en ontstaat er automatisch een koppeling. Op deze wijze breidt het netwerk zich uit en wordt mijn informatie gemeenschappelijk gemaakt. Ik zie nu dat er ook belangstelling is voor mijn lezing Cervantes es mi vida uit 2005 in Valladolid. Die kun je je nog wel herinneren. Ik heb hem in mijn kamer van de residentie nog een keer overgedaan voor de opname.” Ook hier in Andalusië beginnen wij ons te ontworstelen aan de lockdown. Ik kreeg onder meer bericht van de instituten CastiLa en Carmen de las Cuevas dat zij op 3 augustus weer hun poorten openen in Granada.

Mijn horoscoop luidt vandaag ‘Een prima dag om uw laatste garderobeaanwinst te dragen, zeker als deze sexy is. Begin nu niet met een financiële onderneming, want deze zal weinig succes hebben. Besluit evenmin tot een grote aankoop, want die zal tegenvallen’.

Ik beschik nog niet over een nieuwe garderobeaanwinst. Integendeel. Het kostuum dat ik de laatste jaren tijdens officiële gebeurtenissen heb gedragen bezit ik niet meer. Hij heeft zijn tijd gehad. Ik zal vooralsnog ook geen grote aankoop doen onder het motto Zuinigheid met vlijt… In dit verband moemreer ik mijn brief Gebiedsuitbreiding van 31 januari 1997. In dit verband vernam ik op het NOS Journaal vanmorgen dat Justitie er het afgelopen jaar in geslaagd is om ‘slechts’ 77 miljoen te plukken van criminele organisaties.