HET LICHT OP BOB BURGER VAN HET MALACA INSTITUTO, CHOCOLA EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 17 JUNI VANAF 5 JANUARI 1991

11:01 In de winter van 1986 ben ik op het idee gekomen om een nieuwe organisatie te ontwikkelen vanuit mijn eigen specifieke deskundigheid als netwerkmanager en hispanist. Het was tijdens een bezoek aan de beurs Expolangues in Parijs. Ik bezocht die beurs indertijd met mijn echtgenote en mijn toenmalige studiecoördinator en districtleider in de regio Utrecht/Nieuwegein met zijn Belgische echtgenote. Bij die gelegenheid heb ik kennisgemaakt met de heer Bob Burger uit het Verenigd Koninkrijk. Hij was toen marketing manager bij het instituut Pitman in Londen. In een later stadium is hij overgestapt naar het Malaca Instituto waarmee ik reeds sinds 1985 een relatie heb onderhouden. Binnen mijn beleidskader heb ik hem vanuit Málaga als landenmanager Spanje een coördinerende taak toebedacht binnen alle instituten ‘Español para extranjeros’ in Andalusië. Zoals beschreven in paragraaf 7.1 Gewenst organisatiemodel ofwel organisatieprofiel.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Terug naar de toekomst vanuit De Voorst in Eefde mijn documenten waarin Bob Burger is vermeld: Cervantes EnterprisesCervantes ReizenNieuwe ordeKoningschapNew business structure  – Your letter of 17 January 1997Instituto Cervantes Limited England and WalesFive to nillGedachten verspreiden zich snel…HelderziendheidCervantes Enterprises  – Quo vadisTerug naar de kustBekentenisTeatro Cervantes  – Legal affairsKleur bekennen  – MAFUitnodigingEven Apeldoorn bellenInternationale aspecten van het Openbaar BestuurEurotop TampereGebrandmerktBanque Bruxelles LambertDe Harp  – Jivin’ jaksSelffulfilling prophecyBrian Woods  – Hoe lang zal het nog duren voordat Van der Heijden een miljoenenbedrijf gaat runnen?Hoteles CervantesBericht uit De Zevende Hemel  – Uitgever Brieven aan Diana Prinses van WalesBericht van een “Harde werker”De open deur  – Kernbegrippen  – Diana, verhaal van een prinses deel 4  – Mijn laatste brief uit Nederland voor mijn vertrek naar Spanje  – Bezoek aan MálagaCervantes Verzekeringen en Onroerend GoedDe ontbrekende fotoFrom Paris with LoveEjemplares entregados del libro Letters to Diana Princess of WalesBrieven en faxberichten “on behalf of” .

En mijn documenten d.d. 17 juni vanaf 5 januari 1991: 1996 Uw kenmerk VO/TAB-96013953 1997 Eurotop AmsterdamBusinessplan (1)Businessplan (2) 1998Constater une ressemblance  – Routebeschrijving Noordwijk 2002 Dagboek 011 (Deel 2)Inzake Stichting Cervantes Benelux 2003 Open brief van Uncle John aan Prins William 2005 Lenguado Bellavista 2006 Trooping The Colour  2007 Dr Andrew Gailey 2009 Bezoek aan Torreblanca 2010 Suiza 2011 Bericht aan Tessa Keijzer en 2012 Griekse parlementsverkiezingen en Portugal-Nederland.

Gelukkig mogen de toeristen weer komen vanaf volgende week. Maar niet allemaal tegelijk! De crisis heeft veel creativiteit losgebroken. Als mensen thuis moeten blijven gaan ze denken. En misschien ook wel lezen. En daar komen mooie dingen uit voort. Het hoeft niet altijd allemaal om geld te gaan. Dat komt later wel. Bijzondere beelden: Sevilla, la ciudad que enamora en 17:44 Inzake Calatrava. Vanuit deze achtergrond kijk ik naar de horoscoop van vandaag van de maagd: Probeer alles in het juiste perspectief te zien. Zaken kunnen met kwesties te maken krijgen die verwarrend zijn en het zal moeite kosten chocola te maken van de motieven van andere mensen. Besef dat u zelf ook onduidelijk kunt zijn. Chocola speelt een belangrijke rol in mijn berichtgeving. Daartoe citeer ik enkele brieven:

27 December 1996 Recommendation  After having had high tea I saw the Christmas speech of Queen Elizabeth from Sandringham and in the evening I was invited to dinner and ball in the yellow room. The management had organized everything with greatest care and perfection. The atmosphere was excellent, just like The Old White Hart and the guests were nice and beautiful. I had a good place and an empty chair besides me. With some fantasy one can be lucky as well. The dinner courses were perfectly arranged. The dessert ended with a surprise: a chocolate with a golden ring.

Moederdag In het Carlton Beach Hotel ontving ik een chocolade roos. “Die is voor moeder”, dacht ik. Vandaar dat ik tram, trein en bus heb genomen en gelijk naar Noordwijk ben getogen. “Dit is voor de moeder van de Baak. Doe hem maar gauw in de koelkast. Anders smelt hij.” Ik hoop dat hij je gesmaakt heeft. Ik heb nog even gesproken met Jean Paul, Yvonne van der Zalm en Hans Mensing. Jean Paul heb ik laten weten dat ik mijn appartement van de hand moet doen, tenzij ‘een instantie’ mijn gemaakte onkosten ten behoeve van de ontwikkeling van the business vergoed.

Brief E1000 Dankzij dat verhuisbericht uit Loenen kunnen WIJ  binnenkort een churros con chocolate nuttigen in Alicante. Want daar weet men wel van wanten. Como Paquito el Chocolatero blijf ik steeds jouw bandolero.

En tenslotte denk ik ook aan de stadswandeling door Gijón op 23 juli 2012. Gijón  wordt namelijk ook de chocoladestad van Spanje genoemd.  Ik citeer: “Los postres típicos son el arroz con leche, tarta charlota, tarta gijonesa, biscuit Gijón, bombones de sidra de bombonería Gloria (elaborados de manera 100% artesanal por uno de los mejores maestros chocolateros de la ciudad) y princesitas de La Playa.”

Mijn horoscoop van vandaag luidt ‘Stel u onafhankelijk en vindingrijk op. Trek er op uit, ontmoet nieuwe mensen of ga iets doen wat u niet eerder hebt gedaan. Er kan sprake zijn van een meningsverschil, maar dat zal niet ernstig genoeg zijn om uw dag te vergallen’.

In dit verband denk ik ook aan de uitdrukking ‘daar kan ik geen chocola van maken’. En dan in het bijzonder aan mijn brief getiteld Pralinekes  met het licht op de Roy d’Espagne in Bruxelles .