LE FIGARO IN NIJMEGEN, DOSSIER WASSENAAR EN PALEIS HET STADHOUDERLIJK HOF TE LEEUWARDEN

10:20 Na verzending van Bericht aan de Spaanse Minister-President d.d. 23 mei 2019 en mijn documenten d.d. 19 juni vanaf 5 januari 1991  las ik dit bericht in de Telegraaf: Hier vind je het állerbeste (want bekroond) ijs van Nederland. Ik moet hierbij denken aan de verhalen over Saskia Strik uit de gelijknamige patisserie in de Nijmeegse Ziekerstraat van de op 18 maart 2017 overleden Thomas Triebels en het etablissement Le Figaro aan de Waalkade waar ik hem voor het eerst samen met Drs T. Breuker uit Groningen heb ontmoet. Na dit te hebben vastgesteld heb ik mij vervolgens gewijd aan de bijwerking van het ‘Dossier Wassenaar’ tot Wederom Nieuw Licht  en na een bezoek aan Mercadona tot Het Instituto Cervantes in Brummen. In dit verband breng ik mijn bezoek met Thomas in herinnering op mijn 68ste verjaardag.

Maagd: ‘U kunt met emotionele kwesties te maken krijgen. Probeer rustig te blijven als u uw standpunten uiteen moet zetten. Iemand kan kritiek gebruiken om u op stang te jagen. Trek u even terug, verzet de zinnen en neem een kop thee’.

Dit brengt mij in gedachten terug naar het afscheid van Dr Jacques Koolschijn  als directeur van het Instituut voor Sociale Wetenschappen in Hotel des Indes in Den Haag. Hij deed dat middels een ‘Haagse Thee’. Ook denk ik hierbij aan de ‘English Tea’ op eerste kerstdag 25 december 1996 in Paleis Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden.

Schorpioen: ‘Afwisseling is het zout in de pap. Herzie verouderde gewoonten en sta open voor nieuwe gezichtspunten. Verandering van omgeving is goed voor u. Pak de rolkoffer, stap op de trein en logeer een weekend elders’. Zo mogelijk logeer ik weer eens een keer in Paleis Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Ook staat een hernieuwd bezoek aan Granada staat op mijn wensenlijstje.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 20 juni vanaf 5 januari 1991: 1997 Original report that I wrote in Noordwijk 1998 Slotdag 1999 God save The Queen  2001 Opvolger voor Dame Rosemary Spencer 2002 Nieuwsbrief 001 en 002Met andermans veren 2003 Brief van 18 april 1997 aan Prinses Diana en open brief aan Prins William 2004 Bericht uit De Zevende Hemel 2005 Emilie van Cutsem 2006 Dilemma  2007 Prins William morgen 25 jaar 2008 Haags Juristen College 2009 Surrey 2010 Vaderdag in VreeswijkPaars Plus Ultra  2011 Sauna De Heuvelrug en de Lions en 2012 Engagement.

Vanuit deze achtergrond heb ik gekeken naar Cayetana Álvarez de Toledo. Het zal U niet verbazen dat ik deze dame na al mijn bezoeken aan Toledo vanaf 1968 diep in mijn hart heb verborgen. In dit verband ben ik na het zien van Diálogo entre Cayetana Álvarez de Toledo, Daniel Lacalle y Pilar García de la Granja gaan slapen. Hierbij blijven mij de beelden van Burgemeester Lacalle van Burgos nog recht overeind. Het aardige is daarbij dat zowel de Burgemeester van Burgos als de Rectora Magnífica van de Universiteit van Málaga ‘Van de straat’ zijn gekomen, ofwel ‘De la Calle’.

Naar aanleiding van het gestelde “Zo mogelijk logeer ik graag weer eens een keer in Paleis Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden” heb ik mijn correspondentie gecheckt waarin het Stadhouderlijk Hof is vermeld. Mijn laatste bezoek aan het Stadhouderlijk Hof staat beschreven in Terug in Paleis Het Stadhouderlijk Hof en Prinsjesdag 2008. Opmerkelijk dat het Stadhouderlijk Hof aanvankelijk eigendom is geweest van Filips II. Die cirkel is nu dus ook weer gesloten.