VAN DEN BROEK

Er schijnt in 1993 nogal wat verwarring te hebben bestaan over mijn identiteit. Met name bij de toenmalige rector van het Westfries Dag/Avondcollege in Hoorn. Maar voor alle duidelijkheid. Ik ben een zoon van Floris van der Heijden en Eliza Maria van den Broek uit Nijmegen. Mijn moeder is geboren in ’s-Hertogenbosch. Hier in Spanje is het gangbaar dat zowel de familienaam van de vader (primer apellido) als van de moeder (segundo apellido) in officiële stukken wordt vermeld. Daarom sta ik hier te boek als Johannes Lambertus van der Heijden van den Broek.  Ik heb mij steeds gewijd aan het leggen van verbindingen. Aan het opbouwen van een netwerk derhalve. Op een juridisch verantwoorde wijze. Zoals ik dat al vanaf 1979 heb gedaan vanuit een zolderkamer in de Nachtegaalstraat 28 in Wijchen. Heden ten dage onder het label ‘Cervantes’. Dat kan ik alleen met bonafide ondernemers en overige samenwerkingspartners. Zowel in de Benelux, Spanje als het Verenigd Koninkrijk.

In dit verband ben ik blij dat ik nu ook weer verbinding heb met De Engelenburg in Brummen. Ik ontving van hen deze presentatie van chef-kok Tom Langenkamp. Het Colloquium in Parijs werd georganiseerd door Milagros Palma. Ik ken haar al vanaf ons congres in Cáceres.

Elke 28ste van de maand is een deadline. Dus ook vandaag. Onze zeer gewaardeerde NCCS-reisleidster Francis heeft het lied ‘Aan het strand stil en verlaten’ geïntroduceerd als ons clublied. Dit heeft veel associaties bij mij opgeroepen. De kleur van het drukwerk van het Instituto Cervantes Benelux is namelijk geïnspireerd door de kleur van het strand van de Nederlandse Noordzeekust. Dan is er ook nog een straat met de naam Strand in Londen. Maar ik denk dat William Boyce daar meer over kan vertellen. Die straat is namelijk ook vermeld in het boek In koninklijke dienst van Paul Burrell. In dit verband heeft de heer Boyce nog iets Recht te zetten. Daartoe kan hij zich thans wenden tot Our Royal Majesty Queen Elizabeth II of the United Kingdom. Hasta mañana Johannes Lambertus van der Heijden – van den Broek Voorzitter Stichting Cervantes Benelux

28 jun. 2020 16:25 Ik heb er even over getwijfeld of ik dit lied zou memoreren: Piet Hein-Zilvervloot  Maar in verband met de discussie over ‘Zwarte Piet’ in Nederland wil ik hiermee ook nog wel een bijdrage leveren. Ik heb namelijk de indruk dat de meeste Nederlanders, zwart of wit, dat maakt mij niets uit, zich niet realiseren dat ‘zwarte piet’ de verpersoonlijking is van de heidense god Donar. In de tijd dat die dondergod in de Germaanse wereld het symbool vertegenwoordigde van ‘het kwaad’ (de roe) hadden onze voorouders in het oude Heydenrijck vermoedelijk nog nooit een mens gezien met een zwarte huidskleur. Laten we gewoon vooruitkijken en de geschiedenis laten voor wat het is. We kunnen immers ook onmogelijk de namen van de dagen woensdag (Wodan), donderdag (Donar) en Vrijdag (Frija) gaan veranderen. Dat ‘gezeik’ moet dus eindelijk afgelopen zijn om met Vera Mann te spreken. Op dat gebied is er een schone taak weggelegd voor ons onderwijskundig personeel en verwijs ik daartoe naar mijn Berichtgeving aan de Ministers en Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen 16:51 Laat men ons alsjeblieft onze geschiedenis niet afnemen Nederland Zingt: Wilhelmus van Nassauwe Ik realiseer mij terdege dat daarover veel ondeskundigheid bestaat. Er is op dit gebied nog heel veel werk aan de winkel. 16:54 Dat heeft men in Maastricht goed begrepen: André Rieu – Mestreechs Volksleed en Mestreech is neet breid.