DOÑA PERFECTA, MIJN BRIEF VAN 14 OKTOBER 2010 AAN TOENMALIG MINISTER URI ROSENTHAL VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN EN SIGRID KAAG

Zoals beschreven in mijn bericht Charro, Jan van Zanen burgemeester van Den Haag, rondreis van Felipe en Letizia door Spanje, 59ste geboortedag van Lady Diana Spencer en mijn documenten d.d. 1 juli vanaf 5-januari 1991zijn koning Felipe en koningin Letizia van Spanje de rondreis door hun land begonnen in het Casa-Museo Pérez Galdós. Het geboortehuis van de schrijver Benito Pérez Galdós. Eén van zijn bekendste werken is het boek ‘Doña Perfecta’. In mijn dossier is Doña Perfecta vermeld in Tweede Paasdag op De Wellenkamp, Maybe, FC Cervantes Arnhem, Dagboek 010 extra, Cervantes Television, Huis ter Duin en Bericht aan mijn Super-DL. Tijdens mijn bezoek aan Madrid op 18 januari 2019 heeft Carlos Saz mij het restaurant ‘Botín’ laten zien waar zich het verhaal van ‘Fortunata y Jacinta’ van Pérez Galdós zich afspeelt. Het bevindt zich achter de Plaza Mayor. In Puerto Banús heb ik ooit kennis gemaakt met kleindochter Isabel Pérez Galdós. Ik vervolg met mijn bezigheden van gisteren 1 juli 2020.

Acto de reapertura de la frontera con Portugal en Elvas presidido por Su Majestad el Rey (Portugal) 12:35 Het is alweer een tijd geleden dat ik een bezoek heb gebracht aan het Palacio de la Moncloa. Op 28 juli 2003 om precies te zijn. Ik krijg nu ook uitzendingen van meerdere Spaansprekende landen in Latijns-Amerika. Zoals de Dominicaanse Republiek en Uruguay. In dit verband luidt mijn dagboek van gisteren: 13:49 Ik kijk nu naar Nationale herdenking slavernijverleden Een indrukwekkende speech van Typhoon In het Vondelpark? Femke 13:54 Ik ben nu onder de indruk van haar toespraak. 13:56 Ceremonia de reapertura de fronteras España / Portugal. La Alcazaba (Badajoz) Een bijzonder schakelprogramma dus. 14:17 En mooie witte rozen. 14:29 (3 uur geleden) Het was de vader van Thomas Triebels – Professor Leo Triebels – die mijns inziens voor het eerst in de geschiedenis tijdens een officiële gelegenheid de afschaffing van de slavernij onder de aandacht heeft gebracht. Dat heeft hij mij hier in De Zevende Hemel laten horen. Thomas werkte toen aan een boek. Hij noemde dat gewoon Boek 1 en Boek 2. Thomas was dislectisch. Hij wilde echter niet dat ik mij met de inhoud van zijn boek bezighield. Ik luister nu naar Femke. Ik begrijp vanuit het Oosterpark. De uitzending gaat nu door vanuit het Tropenmuseum. Dus: Back again! Naar de viering van het Honderdjarig bestaan van de Vereniging van Leraren in Levende Talen. Hier vinden wij de mensen die positief in het leven staan. Die bereid zijn om verschillen te overbruggen en middels hun onderwijsprogramma’s nog veel kunnen en zullen betekenen voor onze kinderen, kleinkinderen en ons ganse nageslacht 14:29 Ik sluit niet uit dat mijn bloeddruk nu zal stijgen nu ik de besprekingen in The House of Commons over Hong Kong volg op PM Boris Johnson answers questions from Keir Starmer in PMQ. 15:35 (2 uur geleden). Het doet mij deugd dat Mister Speaker is back in The House of Commons. 15:39 En Schotland opnieuw op de agenda staat. 15:46 Toen ik op 22 april 1997 mijn schilderij voor Diana kwam afleveren ‘at Kensington Palace’ werd mij door de paleiswachten gevraagd ‘Are you the new Prime Minister?’ Ik vroeg mij daarbij af hoe zij op die gedachten waren gekomen. Maar ik begin het nu een beetje te begrijpen. 15:39 Ik hoop dat we binnenkort niet meer voor Joker worden gebruikt met zo’n mondkapje. Noch in Spanje. Noch in Portugal. 16:08 Uruguay 16:12 Even terugblikken 16:21 Het mooie van dit filmpje is een oude auto waarin een nieuw plantje is geplant. Zoals Femke vandaag heeft verwoord ‘Dit is een kantelmoment’ heb ik dat in Uruguay ervaren. God dank hebben we hier in Spanje nog een koning die begrip heeft voor de situatie. 16:29 In dit verband kijk ik nu naar Pedro Sánchez Antonio Costa sobre la apertura de fronteras entre España y Portugal dit is een historische gebeurtenis met inachtneming van hetgeen ik heb vastgelegd in mijn bezoekverslag van Nazaré en Batalha op 22 maart 2017. In dit verband ging de geschiedenis vervolgens naar de Stad Leycester. Het is weer een tijd geleden dat ik daar ben geweest. Op 29 april 1997 om precies te zijn. 18:01 (19 minuten geleden) Boris Johnson liet hierbij weten dat er geen grens bestaat tussen de Engelse en Schotse grens. In dit verband lijkt het mij goed dat hij hier een keer gaat kijken. 19:21 Ik denk dat ze in Zamora en Bragança ook blij zullen zijn met de heropening van de grens tussen Spanje en Portugal beste Maagd: Verrassingen lijken aan de orde van de dag en het valt niet te voorspellen wat daaruit zal voortvloeien. Plannen voor een bijzondere viering zullen soepel verlopen; u hebt genoeg originele ideeën. Er kan welkom nieuws zijn. Schorpioen: Tenzij u goed plant en u aan uw planning houdt kan er op een dag als deze veel misgaan en tegen het eind van de dag kan blijken dat u weinig tot stand hebt gebracht. Schakel familie in als u steun of een gunst nodig hebt. Ik zag vanmorgen voormalig Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal in ‘Goedemorgen Nederland’. Hij adviseerde om veel te slapen, gezond te eten en veel water te drinken. Op mijn brief aan hem van 14 oktober 2010 heb ik nog altijd geen reactie ontvangen. Die heb ik wel nodig om een verdere planning te maken. Zijn toenmalige portefeuille berust thans bij de Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag. Laatstgenoemde beschikt op het departement van Buitenlandse Zaken over de portefeuille Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De inschrijving van de Stichting Cervantes Benelux in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam vermeldt: Activiteit: ‘Bevordering van handel’. De ministeriële beleidsverantwoordelijkheid terzake berust op dit gebied thans bij Sigrid Kaag. Het huidige Nederlandse Kabinet-Rutte III gaat vandaag op zomerreces. Ik hoop dat zij van haar vakantie gebruik maakt om zich diepgaand in mijn beleidsplan te verdiepen. Volgens Wikipedia spreekt zij zes talen vloeiend (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch). Zij is momenteel dus de meest aangewezen Nederlandse bewindsvrouwe om het plan van regeringswege tot uitvoering te brengen. Daarom kijk ik nu ook weer naar de horoscoop van mijn voormalige Franstalige beleidsmedewerker met het sterrenbeeld Vissen: U kunt geïrriteerd aan de dag beginnen maar uw humeur zal al snel verbeteren. U doet er goed aan wat tijd te besteden aan de wijze waarop u met uw geld omgaat. Veranderingen op het werk kunnen voor een ongemakkelijke sfeer zorgen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 2 juli vanaf 5 januari 1991: 1996 ExploitatielastenMensensmokkel 1997 Lady Diana Frances Spencer My Queen of England and WalesSterrenslag  1998 Raad van Bestuur  2001 Melding aan Cadans: Mohamed Al Fayed aansprakelijk gesteld voor dood Britse Partner 2002 Bericht aan de directie 002 2003 Gran Hermano 2004 Financieel overzicht  2005 Nieuwe statistieken juli 2005 2006 Herstel van de monarchie in Italië 2007 The end of a dream, the beginning of a new one 2009 De tovenaar van Alkmaar 2010 Nederland-Brazilië de heetste dag van het jaar 2-1Verslag 2010 week 26 2011 Kerkelijk Huwelijk Prins Albert II van Monaco en2012 ¡España!