CUARENTA AÑOS DE LA CONSTITUCIÓN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 7 JULI VANAF 5 JANUARI 1991

13:40 Na verzending van Henley-on-Thames, Cervantes Productions, het Spaanse Staatsbezoek aan Engeland en bezoeken van Felipe en Letizia aan Alicante en Cuenca keek ik naar La Familia Real en el Congreso para celebrar los 40 años de la Constitución, SS.MM. Los Reyes Presiden el acto conmemorativo de la Constitución en de uitzending op NPO1 over de gebeurtenissen in het voormalige Joegoslavië in 1995. Wat mij betreft staat de monarchie in de landen die ik mede vertegenwoordig buiten elke twijfel verheven. Wij mogen immers aannemen dat onze monarchen zich volledig bewust zijn van de uitdagingen waarvoor wij ons gesteld zien en terzake zullen handelen conform de grondwetten die ons ten dienste staan. Het veertigjarig bestaan van de Spaanse Grondwet is daarbij een van de belangrijkste richtinggevende primaten voor de tijd die voor ons ligt. In dit verband verwees Koning Felipe in zijn toespraak van 12 juli 2017 naar de Kardinaal Cisneros die de Universiteit van Alcalá de Henares heeft opgericht en waaraan zowel Miguel de Cervantes als Filips Willem van Oranje hebben gestudeerd. In dit verband heb ik vervolgens gekeken naar het bezoek van Felipe en Letizia aan Mexico en naar het officiële bezoek van de president van Israël met zijn echtgenote aan het Koninklijk Paleis van Madrid.

Vanuit deze achtergrond kijk ik naar onze horoscoop van vandaag beste Maagd: Doe iets als geluidsoverlast van buren of op de werkvloer u hindert. Verspreid brochures of stickers met een toepasselijke tekst. Wees ervan overtuigd dat u niet de enige bent. Blijf diplomatiek. Wees voorzichtig met uw pincode.

Schorpioen: Hoewel u liever op de achtergrond blijft is het onvermijdelijk dat het anderen opvalt hoe goed u uw werk doet. Dat is uiteraard in uw voordeel. Houd rekening met een langdurige nasleep als iemand in uw omgeving iets gapt.

Vissen: Misschien kunt u vandaag een punt zetten achter een project waaraan u lang geleden bent begonnen. Een collega kan een verstandig advies hebben dat u niet in de wind moet slaan. Samen vormt u een goed team; zorg dat het zo blijft.

En memoreer ik mijn documenten d.d. 7 juli vanaf 5 januari 1991: 1997 Her Majesty’s State Visit to PolandIf I have to be King of England I will take that responsibility 1998 Halve finaleSaint Dennis 1999 In het verleden ligt het heden 2000 ElizabethBuilding bridges 2002 My Dear Royal Highness 2003 Ad Kreuger  2004 Healing and Reconciliation 2005 El caballero con la mano al pecho 2006 Balkenende III 2007 Setecientos setenta y siete días que no nos vemos  2008 Gommers 2009 Reizen, Public Relations, Luchtvaart en Televisie 2010 Het einde van de struisvogelpolitiek 2011 De opvolging van Herman Tjeenk Willink in de Raad van State en2012 ‘t Goude Hooft gerenoveerd.