DE SCHIJNWERPER OPNIEUW OP PALEIS SOESTDIJK EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 17 JULI VANAF 5 JANUARI 1991

Ik begin dit bericht met de herdenking van de 28.000 Spaanse slachtoffers tot op heden van het coronavirus door Su Real Majestad en zijn gezin op het plein voor het Koninklijk Paleis in Madrid waar het aangehechte ‘selfie’ is genomen. Winfried Baijens meldde gisteren in het NOS Journaal: “Paleis Soestdijk wordt evenementencentrum. 3.45 Paleis Soestdijk wordt een evenementencentrum. Daar heeft de gemeenteraad van Baarn gisteravond mee ingestemd. Verder komen er in het omliggende landgoed een hotel, kantoren en een restaurant. Er was wel kritiek op de kap van een deel van het bos bij het paleis. Mark Röell (VVD) Burgemeester Baarn: “Dan is deze motie aangenomen met zestien stemmen voor en drie stemmen tegen.” Zo ging dat. Op het terrein komt een hotel met 120 kamers. Er worden ook tachtig luxe appartementen gebouwd en volgens de nieuwe eigenaar is dat allemaal noodzakelijk om het paleis te kunnen onderhouden. Maya Meijer-Bergmans Nieuwe eigenaar: “De opbrengst van die appartementen gaat direct in de renovatie van het paleis. Dus is nu niet dat je zegt ‘ik ga er nu leuk huizen bouwen om enorme winsten te maken.” Voor de plannen moeten dus bomen worden gekapt in het zogeheten bollenbos. Daar was kritiek op. Onder andere van de prinsessen Irene en Margriet. De wethouder van Baarn noemt het een lang en ingewikkeld proces. Erwin Jansma (VVD) wethouder Ruimtelijke Ordening: ‘Er zitten veel belangen bij. Er zijn veel mensen die daar een mening over hebben. Zeker de afgelopen weken hebben we dat gemerkt. Het is wel een bijzonder belangrijke stap. Want we kunnen verder met elkaar.’ En er komt nóg een inspraakperiode. Over het uiteindelijke bestemmingsplan wordt waarschijnlijk volgend jaar een beslissing genomen.” Aangezien men klaarblijkelijk nooit goed heeft begrepen wat de Stichting Cervantes Benelux altijd met het paleis heeft beoogd memoreer ik nogmaals – wellicht ten overvloede – aansluitend aan mijn bericht Bezoek van Los Reyes de España aan Cuenca en mijn documenten d.d. 16 juli vanaf 5 januari 1991 en nieuws over Paleis Soestdijk mijn documenten waaraan Soestdijk is gerelateerd: Mission Statement van de Stichting Cervantes BeneluxFundación Europea CervantesEuropean Cervantes FoundationCervantes Education and TrainingCervantes Educación y EntrenamientoCervantes Management GroepCervantes Management GroupCervantes Business ConsultancyCervantes AsesoramientoCervantes Servicios de TraducciónCervantes Translation ServicesCervantes Interprete ServicesCervantes Public Relations (Nederlands)Cervantes Public RelationsCervantes Telecom (Nederlands)Cervantes Publishing (Nederlands)Cervantes Publishing (English)Cervantes Publishing (Español)Cervantes Español en España y América LatinaCervantes Spaans in Spanje en Latijns-AmerikaCervantes Spanish in Spain and Latin AmericaReales Líneas Áreas CervantesKoninklijke Luchtvaartmaatschappij CervantesRoyal Cervantes AirlinesCervantes Informatie- en CommunicatietechnologieCervantes Information and Communication TechologiesCervantes Tecnologías de Información y ComunicaciónCervantes ProductionsCervantes SegurosCervantes VerzekeringenBanco Cervantes SantanderBank Cervantes Benelux and United KingdomFC Cervantes Nijmegen-ArnhemFootball Club FC Cervantes Arnhem-NijmegenCervantes onroerend goed beheer en Cervantes Imobiliaria.

Terzake: Wat doen wij met Paleis Soestdijk?Speciale aandacht voor mijn boek op Diana’s 51ste geboortedagDe la edad conflictiva en De Dukendonck in NijmegenNieuwe directiewisseling bij de Baak en mijn faxberichten vanaf 30 juli 1992Bericht van Ronald Smit en Raymond Borsboom van Paleis SoestdijkLaboral Ciudad de la Cultura y Rodrigo RatoDoña Rosalía Romero en het Prinses Dianastadion en Naar het beoogde doel beste Maagd: U krijgt zonder ophef vrijwel alles voor elkaar, maar u moet er in uw sociale leven en in de liefde naar streven uw gevoelens met minder schroom te uiten. Van een zakenreis valt voorspoed te verwachten. Maak van elke dag een feestje.

Schorpioen: Een nieuwe uitdaging is net waarop u wacht. Zet oud gedachtengoed overboord en bekijk het leven eens vanuit een andere hoek. Een romance die zich langzaam ontwikkelt maakt de grootste kans op succes.

Vissen: Uw energie kan op een laag pitje staan en vrienden en naasten kunnen zich afvragen wat er met u aan de hand is. Denk na over uw toekomst en stel dat belangrijke, onvermijdelijke besluit niet langer uit. Durf voor uzelf op te komen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 17 juli vanaf 5 januari 1991: 1995 Verslagen van vergaderingenBeleidsplan Instituto Cervantes Benelux 1997 Dianetics in AmsterdamProcedure 97 / 2152 RWNL AZ (ICB/Justitie970717)Request for sponsoring on behalf of the International Association of Scientology 1998 Europees onderwijssysteem 2001 Stichting Cervantes Benelux 2002 Een nieuwe regering 2003 ‘t Suideras en zijn bewoners 2005 De Heyden of Waarsegger 2007 Vuurwerk aan de zuidkust 2009 Management, correspondentie met het Haags Juristen College en reisverslag Parijs 2006 2010 Nieuw bezoek aan Velp 2011 Como van Hellenberg Hubar en 2012 Oxted.

Para recuerdo eterno