DE OVERWINNING VAN JOOP ZOETEMELK IN DE TOUR DE FRANCE IN 1980, HET FRANS-SPAANS INSTITUUT, VEJER DE LA FRONTERA, GROUW IN FRIESLAND EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 20 JULI VANAF 5 JANUARI 1991

11:30 Ik heb er nooit bij stilgestaan dat wij met het Frans-Spaans Instituut in 1980 ons succes voor een groot deel ook te danken kunnen hebben aan de overwinning van Joop Zoetemelk in de Tour de France in dat jaar. Ik realiseerde mij dit gistermiddag toen ik zijn huldiging zag op de Avenue des Champs Élysées door toenmalig president Valéry Giscard d’Estaing in aanwezigheid van burgemeester en latere president Chaques Chirac en onze toenmalige Minister-President Andries van Agt. Mijn gelukwensen voor de presentatie van die reportage gaan hiermee uit naar Rivkah op het Veld die de uitzending presenteerde of zij er zelf bij is geweest terwijl zij pas tien jaar later is geboren. Chapeau Rivkah! In dit verband ontving ik deze presentatie uit Vejer de la Frontera. Vanuit deze plaats heb ik na afloop van het Derde Internationale Congres van de Federación Internacional de Profesores de Español in Cádiz met mijn mobiele telefoon een verbinding gelegd met mijn oudste zoon in Nederland. Hier in Spanje ben ik vandaag begonnen met het zien van het door Carrie ten Napel van Omroep MAX gepresenteerde skûtsjejournaal en heb daarin kennisgemaakt met Douwe Visser die met zijn skûtsje uit Grouw de laatste drie jaren het skûtsjesilen in Friesland heeft gewonnen met zijn bemanning beste Maagd: Hoewel u niet echt ambitieus bent drukt u wel graag uw stempel op iets en wilt u een onuitwisbare indruk achterlaten op dit ondermaanse. Talenten hebt u genoeg. Benut elke kans, ook al heeft die op het eerste gezicht weinig te bieden.

Schorpioen: Geef uw creativiteit weer eens wat ruimte als verplichtingen minder drukken. Ook plezier is belangrijk in het leven. Solliciteer naar een baan die uw carrière een nieuwe richting kan geven. U hebt meer talenten dan u gebruikt.

Dit doet mij denken aan hetgeen Daniëlle Roex van Human Quality Management mij heeft geleerd tijdens het cursusblok ‘Verkennen van vermogen’ op het landgoed Huis te Eerbeek in Eerbeek. In dit verband heeft mijn goeroe Marijn Westerbeke uit Dordrecht mij op 28 januari 1993 gezegd: “U hoeft niet te solliciteren. Alles wordt naar u toegebracht”. Ik wijd mij daarom bij voorkeur aan het verder uitontwikkelen van onze organisatie.

 Vissen: Zeg een vergadering af als u geen standpunt vertegenwoordigt. Bouw genoeg zelfvertrouwen op om u 100% in te zetten voor een persoonlijk doel. Stel een partner een compromis voor als een financieel probleem de sfeer verziekt.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Real Madrid kampioen van Spanje, het Estadio Santiago Bernabéu, Cameradius en mijn documenten d.d. 18 en 19 juli vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 20 juli vanaf 5 januari 1991: 1994 Ontmoeting met Drs H.W. Lulofs1996 The power of the dreamOranje kaviaar 1997 Birthday present sent backSecurity measuresVermissing 1998 Harten Zeven 1999 Gezellig  2002 Het schilderij 2003 Trigésimo octavo Congreso Internacional de la Asociación Europea de Profesores de Español en Alcalá de HenaresVan Andalusië naar Alcalá de Henares 2004 Op weg naar Segovia 2005 De opmars van Cervantesonline 2007 De Nijmeegse Vierdaagse 2007 2009 Even bijkomen 2010 Argentinië in de Keizer Karelstad 2011 Dag van Wijchen Baakermat van het Instituto Cervantes 2012 Instemming Duitse Bondsdag met reddingsplan Spanje ad 100 miljard euro en 2015 Quincuagésimo Congreso de la Asociación Europea de Profesores de Español en Burgos.

Men hoopt dat Nederland dit jaar na veertig jaar weer eens een tourwinnaar zal opleveren. De hoop is thans gevestigd op Tom Dumoulin. Ik heb zijn verrichtingen gevolgd in de Vuelta. Daarvoor ben ik op 23 augustus 2015 naar Álora gereisd. De finish was toen in El caminito del Rey. De volgende dag volgde ik zijn finish in Málaga. Tom reed mijns inziens hierna zijn meest magistrale tijdrit in de straten van Burgos. In dit verband heb ik met veel belangstelling gekeken naar Fotosessie + interview: Willem-Alexander en Máxima over de vakantie met hun dochters vanuit Paleis Huis ten Bosch.