MIJN DOCUMENTEN D.D. 24 JULI VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van De relatie van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland met het Malaca Instituto en mijn documenten d.d. 23 juli vanaf 5 januari 1991 vernam ik via het NOS Journaal dat de huidige President van Mexico Andrés Manuel López Obrador zijn regeringsvliegtuig te koop heeft voor 130 miljoen. Hij wil er een lijntoestel van laten maken. Dat vind ik wel jammer. Want de beste gesprekken die men ongestoord kan voeren is in de lucht. Dat weet ik toevallig nog van Jerry Meadows en Toby Hale. Ik zag ook beelden van de Nederlandse boeren in De Bilt. De Nederlandse vlag werd daarin ondersteboven getoond alsof het de vlag van Frankrijk is. Het doet mij wel denken aan mijn eerste Franse les van onze docent Graatsma op het Nijmeegs Lyceum getiteld ‘Le fermier est devant la ferme’ beste Maagd: Uw gedachten hebben de neiging alle kanten op te gaan dus begin niet met werk dat concentratie vereist. Blijf thuis als u moeite hebt weerstand te bieden aan de verleiding geld uit te geven. Sluit goed af als u toch de deur uitgaat.

Schorpioen: U kunt vandaag meer dan anders moeite hebben met de realiteit. Geen dag om iets belangrijks te ondertekenen. Sta anderen niet toe door te dringen in uw privédomein en laat u zeker niet te veel vrije tijd ontnemen. Dat is een goed advies.

Vissen: Het wordt een prettige dag als u kiest voor een meer filosofische benadering van het leven. Word niet ongerust als uw herinnering u een paar maal in de steek laat. Noteer wat u niet mag vergeten. Mijd mensen met sterke meningen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 24 juli vanaf 5 januari 1991: 1997 Letter to Mr Hans BlankertKort gesprek met Professor J.G. Knol 1998 Baak 2000 Overheidsmanager van het jaar 2001 ¿Como conocer a los habitantes de Cáceres? 2002 Dagboek Lorca en Murcia Congresverslag Lorca en Murcia 2003 La relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y CervantesDiscurso sobre la relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes pronunciado en la Aula Magna de la Facultad de Derecho de la Universidad de Alcalá de Henares por El Fundador John L. van der Heyden del Instituto Cervantes del Reino de los Países Bajos 2004 John and Diana Their Quixotic Quest 2005 Get your kick… in The Klik 2006 41steAEPE-Congres in MalagaOpening Congres in de Aula van de Universiteit van Malaga 2007 The Truth and Nothing but The Truth 2009 Gelukwens met nieuwe vestiging Consulaat 2010 De Amsterdam a La Coruña 2011 Aankomst en inschrijving AEPE-Congres in Cuenca 2012 Indrukwekkende presentatie van Rafael del Moral 2015 Rafael del Moral: Aproximación sociológica a la utilidad de las lenguas extranjerasSluitingsbijeenkomst AEPE-Congres in Burgos: Lezing door Luis Alberto de CuencaBezoek aan het Museo de la evolución humana in Burgos –  Cena de clausura 2016 AEPE-Congres in Palencia Vino de bienvenida 2017 AEPE-Congres in Las Palmas de Gran Canaria: Ponencia de Rafael del Moral con introducción de Hartmut Stoesslein  – Ponencia de Rafael del Moral (segunda parte) 2018 AEPE-Congres in Zamora: Cuarteto Berdión (1)  – Cuarteto Berdión (2)Cuarteto Berdión (3).

Tot slot merk ik op dat het vandaag 24 jaar geleden is dat het Instituto Cervantes Benelux en de Stichting Cervantes Benelux de eerste investering heeft gedaan in haar eigen officiële briefpapier.