DE WERELDRUITERSPELEN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 27 JULI VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van mijn bericht Día de Santiago  heb ik mij gisteren beziggehouden met het thema ‘Heel Holland bakt’. Ik ben vooral gecharmeerd van de beelden van André van Duin en Janny van der Heijden in hun boottocht over de Utrechtse Vecht. Dat is een plaats die in mijn hart ligt besloten na het gesprek dat ik als toenmalig bestuurslid van de Vereniging van instellingen voor Buitenschools Mondeling Onderwijs (VBMO) heb gevoerd in het restaurant Slangevecht bij Breukelen met de heer Hans Mulder uit Maarn van Instituut Blankestijn en onze echtgenoten. Tijdens mijn werkzaamheden voor Nieuw Elan in Hoofddorp ben ik verschillende keren op dat terras neergestreken en ben in feite verliefd geworden op die regio. Met name op de vele patriciërswoningen en landgoederen langs die prachtige rivier. Op soortgelijke wijze als ik onder de indruk ben geraakt van een vergelijkbare situatie in het Britse Henley-on-Thames. In de tijd dat ik in Utrecht op het adres Neude 30c woonachtig was ging ik  regelmatig fietsen langs de Vecht. In dit verband heb ik gisteravond ook de begrafenisplechtigheid van Otto von Habsburg gezien en verschillende militaire groeperingen uit onder meer Duitsland en Schotland die het zullen betreuren dit jaar niet aan de Nijmeegse Vierdaagse te hebben kunnen deelnemen en stel ik nogmaals vast dat de in mijn brief Dank aan Directeur H.W. Lulofs van de Baak te Noordwijk vermelde Wereldruiterspelen vervolgens onder meer zijn vermeld in Ontwikkelingen in het onderwijs, Vijf margrieten, Verkiezingen , Rolls Royce Silver Seraph, De Bastaard, Liefde is de rekening betalen als hij blut is, Nieuw Europa, Smart, Royal Love, Werving & Selectie, God save the Queen, Overheidsmanager van het jaar, Wij Heeren van Middachten, Cervantes Empleo, 26 oktoberborrel, My Royal Mission, The Final Countdown, Kernbegrippen, Tien jaar Van der Heyden/Spencer, Eenheid, Vrijheid en Verantwoordelijkheid en Op weg naar Kerstmis 2011.

Opmerkelijk hierbij is dat de eerste Wereldruiterspelen in 1990 werden georganiseerd door Prins Philip. In dit verband gaat de aandacht thans uit naar Anky van Grunsven beste Maagd: Te midden van de massa valt u doorgaans op en krijgt u een leiding gevende rol toebedeeld als ceremoniemeester, gastspreker of entertainer. Hoewel u er financieel voordeel van kunt hebben is belangrijker dat u plezier beleeft.

Schorpioen: U kunt wat ongeduldig zijn door aanhoudende moeilijkheden die te veel van uw energie vergen. Pas op als u met machines of apparaten werkt. Blijf rustig en stel u niet te ambitieus op. Doe iets aan uw uiterlijk.

Vissen: Behandel belangrijke zaken pas na de lunch als de kosmos meer steun biedt. Misschien moet u van het ene op het andere moment op reis, zakelijk of privé. Een conferentie kan de kans bieden ideeën op te doen en even alleen te zijn.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 27 juli vanaf 5 januari 1991: 1995 Ontwikkelingen ter attentie van de Directie van Study Travel 1996 Uitbreiding werkgebied 1997 Por el amor de una mujerUw faxbericht van vanavond 1998 Het blije nieuwsBekostiging CervantesprojectStille Reserve 1999 Dossierkennis 2001 Visita a Mérida 2002 Dagboek 27 juli 2002 La ManchaLa Mancha met Pilar García Escudero en Milagros Palma 2003 Wandeling door Madrid 2004 Gesprek met Steven Spielberg 2005 Lezingen over de don Quijote 2006 Lezing Cervantes Empresarial in MálagaPonencia Cervantes Empresarial presentada en el Congreso de la Asociación Europea de Profesores de Español en el Palacio de Congresos de Málaga 2007 Wisselen van de wacht 2008 Verslag van het 43ste Congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in MadridAankomst in het Colegio Mayor Argentino in Madrid 2009 La estrategia del caracol 2010 Asamblea General en La Coruña y presentaciones de editoriales 2011 Excursie door de Provincie Cuenca en bezoek aan El Toboso Historisch bezoek aan het Kasteel BelmonteBezoek aan La Finca Antigua op de grens van de Provincie Cuenca en de Provincie Toledo in La ManchaEl ChuleteroTerug in El Toboso na 23 mei 1992Mota del Cuervo 2012 El HerejeSluitingsbijeenkomst van het 47ste Internationale Congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Gijón met lezing door schrijver Luis SepúlvedaLaboral Ciudad de la Cultura y Rodrigo RatoSluitingsdiner

2016 AEPE-Congres in PalenciaExcursión por la provincia de Palencia  

2017 AEPE-Congres in Las Palmas de Gran CanariaKorte wandeling in Las Palmas de Gran Canaria en Acto de clausura Asamblea General  – Susurros isleños (primera parte) Susurros isleños (segunda parte)  

2018 AEPE-Congres in ZamoraClausura del Congreso de la Asociación Europea de Profesores de Español en Zamora Andjelka Pelovic en Carlos Sanz Hartmut Stoesslein Almuerzo comunicativo Concierto Primera Parte  – Concierto Segunda Parte.

In dit verband heb ik ook gezien dat de jaarlijkse pelgrimstocht naar Medina en Mekka dit jaar is voorbehouden aan slechts duizend pelgrims uit hun Koninkrijk. Dat geeft ons weer een jaar de tijd om na te denken hoe wij de toekomst samen gaan inrichten.