INSPANJE.NL, MIJN DOCUMENTEN D.D. 14 AUGUSTUS VANAF 5 JANUARI 1991 EN HET LICHT OP KENSINGTON IN HET VERENIGD KONINKRIJK

11:35 Na verzending van mijn bericht De Windsors aflevering 4, Patrick Jephson. Penny Junor, Richard Kay, Andrew Morton en mijn documenten d.d. 13 augustus vanaf 5 januari 1991vond ik De Vliegende Hollander uitgave No. 4 2020 41ste jaargang in mijn brievenbus. Mijn aandacht ging daarbij direct uit naar een artikel van Maya Hugenholtz pagina’s 43-44 getiteld DE VROUW ACHTER INSPANJE.NL. Het betreft Else Beekman – 46 jaar en al 17 jaar woonachtig in Spanje. Ik citeer hieruit: “Van jongs af aan had ik een brede interesse en een liefde voor schrijven. Die twee brachten mij later naar de school voor Journalistiek in Zwolle en de studie Communicatiewetenschap in Amsterdam. Via een stage kwam ik bij een grote literaire uitgeverij in Amsterdam terecht en later op de marketingafdeling van de krant Trouw. Toeval – of het lot natuurlijk – bracht mij, nadat ik anderhalf jaar voor een in eerste instantie tijdelijk avontuur in Spanje woonde, in contact met de makers van het blad Temperament. Daar kreeg ik werk op de redactie en ontwaakte mijn liefde voor Andalusië. Inmiddels combineer ik mijn ervaring, beroepsmatige voorkeuren en mijn liefde voor Spanje in mijn eigen websites InSpanje.nl en MeerSpanje.nl.”

Zij lijkt mij een welkome aanvulling op onze geplande werkmaatschappij Cervantes Public Relations. In de avonduren kwamen de beelden uit het Parlement van Argentinië waardoor ik al direct werd herinnerd aan ons bezoek aan het centrum van Buenos Aires op donderdag 16 april 2009. Gevolgd door dit bericht uit Colombia inzake de zakelijke transacties van Juan Carlos met Saoedi Arabië en de aanleg van een hogesnelheidslijn door het Spaanse bedrijfsleven. Het gaat mij te ver om dit aan te duiden met ‘un escándalo’. Ingeval die transactie heeft gediend tot de operationalisering van Cervantes Holding is daar mijns inziens niets mis mee. Ik zie het eerder als een vorm van diplomatieke bemiddeling. Vanuit dat idee keek ik vervolgens naar Yo, Juan Carlos I, Rey de España beste Maagd: Verspil niet te veel tijd met surfen op het internet, het schrijven en beantwoorden van mails en aan telefoongesprekken. Door efficiënt te zijn kunt u uw werklast verlichten. Vertrouw ook taken aan anderen toe en zet uw mobiel uit.

Schorpioen: Een luchtige manier van doen zorgt ervoor dat u zich geliefd maakt bij een ieder die uw pad kruist. U zult veel klussen met een minimum aan inspanning kunnen verrichten en kunt daarnaast ook nog een stagiaire begeleiden.

Wat een goed idee. Dat doe ik graag. Ik heb dat al eerder aangeboden aan een werkgroep van de Radboud Universiteit. Dat is inmiddels wel 17 jaar geleden zoals we kunnen lezen in mijn verslag met de titel Feestartikelen. Ik doe dat dan bij voorkeur in teamverband met Fuentes, Study Travel en het Malaca Instituto. Onder het motto Voor Spaanse pepers hoeft u niet naar Spanje maar voor Transavia.com en Cervantesonline kunt u het beste bij Cervantes zijn.

Vissen: Het kan een plezierige dag worden als u het gevoel hebt de regie te hebben over uw eigen lot. Doe dagelijks werk zonder veel omhaal en doe wat gedaan moet worden efficiënt. Bedenk een manier om een project op gang te brengen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d.d.d. 14 augustus vanaf 5 januari 1991: 1992 Instituto Cervantes Benelux als Nederlandse activiteit ter attentie van Economisch Attaché Frans L.E. Hulsman van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Madrid 1993 Macchiavellisme 1996 Four times seven  – Levenslied 1997 No wedding says DianaVisit to BritainWeddingFinal solution 1998 Nous maintiendrons 1999 Hfl. 111.133,60 2002 Terugblikken en vooruitzien inzake oud-burgemeester J. Drijber van Arnhem 2003 Jeanius terug naar Engeland 2004 El Gran Teatro del Mundo 2006 Dat was het begin 2007 Lenguado Picasso 2009 Vijf VorstenhuizenVídeo de la Asamblea General de la AEPE (1) – Videoverslag Asamblea (2) – Vídeo de la Asamblea de la AEPE (3) – Vídeo de la Asamblea de la AEPE (4) – Vídeo de la Asamblea de la AEPE (5) 2010 Russische belangstelling voor FC Cervantes ArnhemIvo Opstelten op koers 2011 Rode en witte rozen 2012 Paars en Oranje Goud Zilver en Brons.

15:25 Aanstaande dinsdag 18 augustus is het 23 jaar geleden dat ik tijdens een rondleiding door Kensington Palace het Certificate of Incorporation van Instituto Cervantes Limited England and Wales ter plaatse heb overgedragen ten behoeve van Prinses Diana. Vanuit deze achtergrond heb ik hierop vooruitlopend in chronologische volgorde een lijst samengesteld van mijn documenten waarin Kensington is vermeld. Te beginnen met Correspondence with the Royal House of the United Kingdom en eindigend met Bankzaken.