DE GEEST OVERWINT

10:15 Na verzending van Het Licht op Nicaragua, Brieven aan Andalusië, Milagros Palma en mijn documenten d.d. 15 en 16 augustus vanaf 5 januari 1991 en (Nederlands) Indië 75 jaar bevrijd heeft de Indiëherdenking van gisteren in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander grote indruk op mij gemaakt. Vooral de toespraak van Minister-President Mark Rutte in aanwezigheid van voormalig Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner en het zingen van het eerste en het zesde complet van het Wilhelmus onder het motto De tirannie verdrijven en De Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd. Het doet mij deugd langs deze weg de heer Aarnout Loudon te leren kennen. De heer Loudon sprak daarbij over Willem Punt. Ik denk hierbij aan mijn berichten Punt en Puntkomma. Bij het spelen van ‘A flower remembered’ dacht ik vanzelfsprekend aan mijn vijfde roos en de witte rozen in de krans van de koning en de koningin. In dit verband zag ik ook de uitzending Verborgen verleden over Georgina Verbaan op zoek naar haar voorouders. Zij kwam uiteindelijk uit in Atjeh waar haar voorvader Rikus Teunissen tijdens de Atjehoorlog van 1873 had gediend onder Generaal Karel van der Heijden waar volgens het programma 40.000 Nederlandse slachtoffers en 37.000 Indische slachtoffers zijn gevallen of andersom. 77.000 dus. Een bijzondere eye-opener. Vandaar dat ik van mening ben dat dit soort conflicten beter aan de onderhandelingstafel kan worden opgelost dan op het slagveld. Dit geadopteerde familielid treffen wij aan in Wij Johannes, Brombeek, Verdere beleidsontwikkeling, Bestuurssamenstelling, Corporate identity, Kerstkaarten, SBS in de fout en Omgeving Arnhem en Heerlen. Vanuit deze achtergrond kijk ik naar deze beelden uit Torremolinos op de dag van de uitbraak van het coronavirus tijdens de ongevraagde interventie in het beleid van onze organisatie. In dit verband zag ik ook de Persconferentie van Minister-President Pedro Sánchez vanuit het Palacio de la Moncloa in Madrid en vestig ik tevens de aandacht op deze wandeling van Torremolinos naar Benalmádena. Ik hoop dat er weer een tijd komt dat er geen mondkapjes ofwel ‘mascarillas’ meer nodig zullen hebben zoals hier.