HET LICHT OP ‘THE LATE’ BERT HORTENSIUS , STADSKASTEEL OUDAEN IN UTRECHT EN HET DOOR ANTHONY JULIUS OPGEMAAKTE TESTAMENT VAN PRINSES DIANA

17:15 Aansluitend aan mijn bericht Het Licht op ‘the late’ Thomas Triebels, mijn documenten d.d. 17 augustus vanaf 5 januari 1991, De Windsors en 18 augustus 1997 Aflevering 5, dag van de aanbieding van het Certificate of Incorpoiration van Instituto Cervantes Limited England and Wales in Kensington Palace luidt de horoscoop van de gouden driehoek vandaag:

Maagd: U bent warmhariger dan anders en ook sociaalvoelend. Het zal u nieuwe aanhangers en bewonderaars opleveren. Neem elke invitatie aan; u kunt lucratieve contacten leggen. Fysiek blijft u in orde als u goed maar niet te veel eet.

Vissen: Als u fit bent zult u genieten van elke fysieke activiteit. Begin de dag met een stevige wandeling, partijtje tennis o.i.d.. Doe wat u doet, liefst met iemand samen en toon u een goed verliezer. Een plezierige dag zal u goed doen.

Schorpioen: Maak uw wereld groter dan deze is met een filosofische benadering. Routine krijgt een symbolische betekenis als u leert de diverse levensfasen in elkaars verlengde te zien. In de buitenlucht kunt u ineens iets besluiten.

Hierbij denk ik aan het boek ‘De levensloop van de Mens (1976)’ van Bernard Lievegoed, De geschiedenis van de Baak is de geschiedenis van een filosofie en ‘De geschiedenis van Cervantes is de geschiedenis van een filosofie’. Ik denk hierbij terug aan de certificaatsuitreiking van de Nieuw Elanopleiding Internationale Marketing gericht op Spanje ofwel ons IMS-project. Die plechtigheid vond plaats op 8 ofwel 10 maart 1991 op de bovenste etage van het Stadskasteel Oudaen in Utrecht en werd verricht door de heer Bert Hortensius. Voormalig directeur van de Zuid-Ooster in Nijmegen. Hij had daarbij een bijzondere uitspraak: “Een mens verandert elke zeven jaar van huid” zei hij. Daarmee aangevend dat de levensfasen van de mens kunnen worden aangeduid als periodes van zeven jaar. Ik zou mij dus nu in mijn elfde levensfase bevinden. Een levensfase waarin het stokje gaandeweg dient te worden overgedragen aan de jongere generatie.

Voor zover ik mij kan herinneren heb ik in Oudaen op 27 januari 1997 het Certificate of Incorporation van Instituto Cervantes Limited England and Wales overgedragen aan het management tijdens een maaltijd met een oude huisvriend in het restaurant waarbij wij kreeft hebben genuttigd. Het sterrenbeeld van Diana. Dit heb ik beschreven in Nummer honderd. Het was op de zevende etage. Voorts heb ik geconstateerd dat het Princess Diana Memorial Fund is opgeheven in 2012. Vanaf dat moment is er ook geen informatie meer gepubliceerd via mijn website cervantes.nu. Het staat in Wikipedia beschreven in de informatie over Anthony Julius: “Anthony Robert Julius (born 16 July 1956) is a British solicitor advocate and academic, known among other things for his actions on behalf of Diana, Princess of Wales, and Deborah Lipstadt. He is deputy chairman of the London law firm Mishcon de Reya. He was selected by Diana, Princess of Wales, as her legal representative when she divorced Charles, Prince of Wales, in 1996. He was vice-president of the Diana, Princess of Wales Memorial Fund, until it closed in 2012.”

In dit verband las ik in De Telegraaf: “Wil koningin Sofia prinsessen beschermen na schandaal Juan Carlos? Spaanse media vragen zich hardop af waarom koningin Sofía de afgelopen dagen nog geen enkele keer in het openbaar is gesignaleerd met haar kleindochters Leonor en Sofia. Zowel de koningin als de prinsessen verblijven op Mallorca, waar de koninklijke familie traditioneel een deel van de zomervakantie doorbrengt. Vorig jaar ging de koningin een aantal malen zeer demonstratief met haar kleindochters op pad, maar dit jaar zijn Leonor en Sofia alleen met hun ouders koning Felipe en koningin Letizia op stap geweest. Een aantal media vraagt zich af of hier bewust beleid achter steekt van het paleis: zo kunnen de prinsessen publicitair niet verbonden worden met hun in opspraak geraakte en naar Abu Dhabi uitgeweken opa koning Juan Carlos. Zo’n link zou kunnen worden gelegd wanneer de meisjes worden gefotografeerd met hun oma.”

Vraag: Welk schandaal?