DAG VAN HEVER CASTLE, ROYAL TUNBRIDGE WELLS EN HAMPTON COURT PALACE, WINSUM MOOISTE DORP VAN NEDERLAND, HET LICHT OP DON JUAN CARLOS DE BORBÓN Y BORBÓN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 20 AUGUSTUS VANAF 5 JANUARI 1991

12:10 Ik begin dit verslag met mijn berichtgeving in 1997 aan Prinses Diana op deze datum: Hever Castle, Royal Tunbridge Wells and Hampton Court Palace. Na verzending van Dag van Windsor Castle, Eton College, Frogmore House, The Princes of Wales Concervatory en aflevering 5 van De Windsors  heb ik vastgesteld dat de in 1992 op de Spaanse Ambassade in Den Haag werkzame cultureel attaché dezelfde naam María Jesús Alonso draagt als mijn huidige buurvrouw.  Deze naam treffen wij aan in Verslag gesprek met de Cultureel Attaché van de Spaanse Ambassade te ’s-Gravenhage ter attentie van Voorzitter J.W. van Aalst van de Stichting Cervantes Benelux, Contacten met Interpol, Diplomatie/095000 – AQ 588.096 en Een berichtje vóór mijn terugkeer naar het Koninkrijk der Nederlanden. Hierna liet Astrid Kersseboom op het NOS Journaal van 12:00 weten dat het Groningse dorp Winsum is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Winsum is onder meer vermeld in Bezoek aan Groningen, Delfzijl, Zoutkamp en Schiermonnikoog en Met open armen.

Wikipedia schrijft over de laatste ontwikkelingen: Juan Carlos is altijd bevriend geweest met de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. In 2008 stortte de familie 100 miljoen dollar (toen zo’n 65 miljoen euro) op de Zwitserse rekening van een stichting in Panama waarvan Juan Carlos een van de begunstigden was. Drie jaar later kreeg een Spaans consortium van 12 bedrijven (1) een miljardenopdracht voor de aanleg van een Saoedische hogesnelheidstrein. De Spaanse justitie vermoedt een verband tussen deze zaken. De koning zou beloond zijn voor zijn inspanning een aanzienlijk lagere prijs bij het consortium te bedingen. Het geld van de Panamese stichting zou tevens gebruikt zijn om een ex-minnares (2) van Juan Carlos te laten zwijgen over hun affaire. Toen deze zaken in de media verschenen besloot koning Felipe openlijk af te zien van de erfenis van zijn vader (o.a. het geld van de stichting (3)) en ontnam hij hem tegelijkertijd zijn jaarlijkse toelage van iets minder dan twee ton. Het vroegere staatshoofd raakte verder in opspraak, toen de Spaanse krant El Confidencial in juli 2020 berichtte dat Juan Carlos met regelmaat bedragen door een advocaat uit Zwitserland naar Spanje had laten vervoeren. De advocaat bracht tussen 2008 en 2012 telkens honderdduizenden euro’s in zijn vliegtuigbagage mee. Het zou van het geld zijn dat Juan Carlos vanuit Saoedi-Arabië zou zijn aangeboden. De in Spanje ingevoerde gelden werden fiscaal niet aangemeld (4). Op 3 augustus 2020 werd bekend dat Juan Carlos onder druk van het corruptieschandaal besloten had zijn Zarzuelapaleis en Spanje te verlaten. Hij wilde de positie van zijn zoon koning Felipe en het koningschap niet verder in gevaar brengen. Zo begon voor hem, evenals voor zijn vader Juan, in de laatste fase van zijn leven een periode van ballingschap (5). Op 17 augustus werd bekend gemaakt dat hij zich in de Verenigde Arabische Emiraten bevond. Het was op dat moment nog onduidelijk wie voor zijn reis- en verblijfskosten betaalde”

Hierbij heb ik de volgende vragen en opmerkingen:

En er is geen aanklacht tegen Juan Carlos ingediend hangende het onderzoek beste Maagd: Op een bepaald moment in het leven veranderen vriendschappen en doelstellingen. Dat is normaal; ook interesses en wensen veranderen. Geef geen geld als men een beroep op uw steun doet; er zijn meer manieren om mensen te helpen.

Vissen: Er kan werk te doen zijn terwijl u meer zin hebt in een verzetje. Het zal moeite kosten u te concentreren als u net verliefd bent geworden en liever uw hart zou volgen dan uw verstand. Wees discreet als een affaire nog geheim moet blijven.

Schorpioen: U zult dol worden als er aan alle kanten aan u wordt getrokken. Als u geen belangrijke kans wilt missen moet u zich concentreren. Laat u door niemand manipuleren en besef dat u bij de basis moet beginnen om hogerop te komen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 20 augustus vanaf 5 januari 1991: 1993 Het probleem John/Liesbeth 1994 Contacten met Interpol 1996 Weerbericht Hart van Oranje 1997 Hever Castle, Royal Tunbridge Wells and Hampton Court Palace (als boven) 1998 1999 Paars en blond 2000 Van intern naar extern geheugen 2002 Van der Sar 2003 België-Nederland 2004 Werkverslag 2005 Raquel   2006 Für Elise 2007 Tot ziens in Nederland 2009 Sara Saz Parkinson 2010 Buckinghamshire 2011 80 Sydney Street Folkestone 2012 Oh oh Den Haag mooie stad achter de duinen.