MIJN DOCUMENTEN D.D. 28 AUGUSTUS VANAF 5 JANUARI 1991

10:10 In de volle overtuiging dat Prinses Diana zich aan onze deadlines zou conformeren schreef ik Haar in mijn brief van 1 september 1997 dit bericht: Welcome home again. Achteraf is gebleken dat Haar ‘gastheer’ zich daar niet veel van aantrok. Desondanks heb ik dat laatste rapport in shocktoestand verzonden en toen gericht aan Haar broer Earl Charles Spencer. Dit verhaal indachtig zond ik Léontine Freeve gisteren nog dit bericht:

“datum: 27 aug. 2020 14:32 onderwerp: Re: toestemming Hola Léontine, Omdat we nu tóch aan het communiceren zijn stuur ik je mijn bericht van 9:02 nogmaals. Maar deze keer met verbindingen. Eigenlijk dien ik jou en Frédérique te bedanken. Ik stel het zeer op prijs dat Foco aandacht schenkt aan ons werk. Ik denk dat de meeste VDSN-leden geen flauw idee hebben van wat wij allemaal samen (onbezoldigd) hebben gedaan om het Spaans te promoten in de Benelux. Daar zou best iets meer aandacht aan geschonken mogen worden. Over de inhoud van de Foco ben ik niet bijster enthousiast. Ik stel het wel op prijs dat ze het blad op naam hebben gesteld van Instituto Cervantes Benelux. Gisteren liep ik tegen aangehechte foto’s aan. Het betreft de aanbieding op 11 maart 2014 van mijn boek aan onze consul en ambassadeur. Het was tijdens een bijeenkomst van het vrouwennetwerk van Alex in Marbella. Die in mijn boek beschreven situatie is nu weer actueel t.g.v. de tv-serie De Windsors. De consul is toevallig ook mijn huisarts. Ik heb gisteren nog met hem gesproken over de coronasituatie hier. Naar zijn zeggen valt het mee. Naar mijn idee zijn de Spanjaarden gedisciplineerder dan de Nederlanders. We houden ons allemaal netjes aan de regels. Ik heb mij vanaf maart zoveel mogelijk beziggehouden met mijn mémoires vanaf 1991. 5 januari 1991 was nl. de dag dat ik tot de opbouw van het Instituto Cervantes heb besloten. Nuestro actual Rey Emérito heeft mijn idee toen overgenomen. Zonder overleg overigens. Ons aller Jaime Sánchez Romeralo kan het niet meer navertellen. Hij was natuurlijk wel een belangrijke schakel binnen het communicatieproces. Het Spaanse Instituto Cervantes is nog steeds illegaal in Utrecht en Brussel. Mijn claim op de Spanjaarden heb ik al in 1997 medegedeeld aan hun advocatenkantoor in België. En nadien ook aan José María Aznar ten tijde van ons congres in Segovia. Wij hebben toen nog genoten van el cochinillo feroz. Vermoedelijk is JC Primero bereid om mijn rechten over te nemen in de Benelux. Daarvoor is hij in Abu Dhabi op het juiste adres om de financiering te regelen. Hij heeft al een paar centjes verdiend met het in de wacht slepen van een order voor een consortium van 25 Spaanse bedrijven m.b.t. de aanleg van een hogesnelheidslijn van Medina naar Mekka. Die beloning heeft hij persoonlijk ontvangen van de koning van Saudi Arabië en tot voor kort geparkeerd op een Zwitserse bank. Koning Fahd was altijd een welkome gast hier in zijn paleis tussen Marbella en Puerto Banús. Leve de Vierdaagse ! Hier wordt door velen vreemd tegenaan gekeken. Maar hij moet het geld toch ergens vandaan halen om mijn handelsmerk te betalen? Dan krijg jij die 250 euro uit San Sebastián ook weer terug. Ik zal je vandaag mijn dagboek ook weer doen toekomen. Hartelijke groet, John P.S. Ik vond het een goed idee van de eigenaren van Jumbo uit Veghel om hun bedrijf naar een olifant te noemen. Bijlagen 20140311 Consul Buster – JvdH – Ambassadeur van Rij 2 bijlagen P.S. Voor de goede orde zend ik dit bericht nu ook aan mijn oudste zoon. Hartelijke groet aan Alexander, John

Vervolgens heb ik gekeken naar Willem-Alexander en Máxima beantwoorden half uur lang alle vragen van de pers beste Maagd: Uw neiging om te kopen wat u wilt zonder er nog eens over na te denken is wel eens onweerstaanbaar. Maak een serieus begin met het verminderen van uw uitgaven en het ordenen van zaken. Geen dag om ruzies te bagatelliseren.

Vissen: Houd de komende tijd rekening met extra communicatie m.b.t. een verzekeringskwestie, de afbetaling van een lening of schuld. Met wat inspanning kunt u uw financiële status verbeteren hetgeen het nodige voordeel zal opleveren.

Schorpioen: Een gevoel van mededogen en de behoefte mensen te helpen die het minder hebben dan u kan u ertoe brengen u op te geven als vrijwilliger voor een humanitair doel of als fondsenwerver voor bijv. de dierenbescherming.

Ik heb meer affiniteit met kinderbescherming. Terzake heb ik veel gecommuniceerd met de stichting Onze Kleine Weeskinderen. De latere stichting Wereldouders in Hilversum. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 28 augustus vanaf 5 januari 1991: 1994 Nieuw Elan Internationaal Ontwikkelingslanden 1996 For your eyes only… 1997 Welcome home again (als boven) – Zakenvrouw 1998 1998 Nieuwe missie 1999 The President 2000 Plus Ultra 2003 The Court of Justice in London 2006 Tien jaar Van der Heyden-Spencer 2007 Veertien Oranje en veertien rode rozen 2008 Deadline 28 augustus 2008 2010 A total eclipse of the heart  – Jouw gesprek met Liesbeth 2011 Veertien jaar deadline 28-8 en 2012 Kiezen op het strand.