CONVERGENTIE

12:05 Na verzending van mijn documenten-d.d. 1 september vanaf 5 januari 1991 zag ik een paar interessante reportages. Te beginnen met een mooie herinnering van mijn laatste vakantie in 1991 met vrouw en kinderen in Jaca: El Camino de Santiago en bicicleta, de Roncesvalles al Obradoiro. Helaas hebben onze wegen zich nadien een tijdje moeten scheiden. Maar uiteindelijk komen ze toch weer samen in hetzelfde punt. Ik noem dat Convergentie. Dat convergentiepunt blijkt de St George’s Chapel te zijn in Windsor. Op Windsor Celebrates Knights Of The Garter Ceremony zag ik namelijk tal van goede bekenden zoals Her Majesty The Queen, His Royal Highness The Duke of Edinburgh, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge, The Duchess of Cornwall, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima van Nederland en Koning Juan Carlos, Koning Felipe en Koningin Letizia van Spanje. Dit spektakel vindt elk jaar plaats op 23 april. In 1997 bracht ik op die datum een bezoek aan Eton College. Quite a coincidence! In dit verband  heb ik vanmorgen nog deze uitwisseling van ervaringen gedeeld met Léontine 08:51: Voor zover ik mij kan herinneren heeft Frederique mijn tolk-vertalersopleiding gevolgd van NIOW-Talen. Het zou dus kunnen dat Clariet ook voor mijn bedrijf heeft gewerkt als docente. Ik had in die tijd uit een bestand van 2500 jaarlijks zo’n kleine 450 free lance docenten actief. Ik kende ze niet allemaal persoonlijk. In de regel werden ze gerecruteerd door mijn studieleiders en districtleiders. Frederique heb ik leren kennen toen ze thuis was met zwangerschapsverlof. Ik heb haar toen als docent vervangen op het Reynevelt College in Delft en één keer bezocht in het Statenkwartier in Den Haag. Niet ver van Scheveningen. Eén van haar leerlingen was Wiepkje van Dalsum uit Wassenaar. Wiepkje was gescheiden van de directeur van Dunlop. Samen hadden zij een schitterende duplo woning in San Pedro de Alcántara met zwembad op het dak. Toen ik in oktober 1992 op uitnodiging van Ida Willadsen een week te gast was op het Malaca Instituto ben ik bij hen op bezoek geweest. Dat was een heel bijzondere maaltijd met vier gescheiden mensen en uitzicht op de rots van Gibraltar. Ook hun gescheiden dochter was erbij. Er werd nog het een en ander af gescheiden in die tijd. Er bleef nog amper een huwelijk heel. Ida Willadsen is afgebeeld op Diana, Her true story. La mujer de pelo castaño claro is Ida Willadsen. La rubia is de moeder van mijn twee zoons Mark en Ramon en grootmoeder van mijn vijf kleinkinderen en ‘la de pelo castaño oscuro’ mijn Number One ‘Poppetje’. Dat werpt weer een Nieuw Licht op het sterrenbeeld

Maagd: Accepteer een uitnodiging om deel te nemen aan een interessante discussie; u kunt boeiende mensen ontmoeten. Een bekoelde relatie kan weer aan warmte winnen. Zeg beiden wat u vervelend vond en reik elkaar de hand.

Vissen: U kunt op velerlei gebied met een schone lei beginnen; sta open voor elk idee. Leen wat u kunt missen als een goede vriend op zwart zaad zit; u zult het met rente terugkrijgen. Iemand die u hebt verwaarloosd zou graag iets van u horen.

Schorpioen: Waar u ook mee begint, het zal goed beginnen. Een geschikte dag om nieuwe mensen te leren kennen en hen recht in de ogen te zien. Laat u niet verleiden tot grote uitgaven. Drink bier als champagne boven uw budget gaat.

Dat is goed. Onder het motto  Nu ga ik graag weer naar de kust omdat ik nog wel een Koninck lust’.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 2 september vanaf 5 januari 1991: 1994  Het Stadshart van Zoetermeer 1997 British Embassy CondolencesHalbertsma Machtiging 1998 Vragen PR 1999  Toekomstplannen 2002 Británicos conmemoran Diana 2003 Jan Peter naar Amerika 2004  Uw aanbiedingZeven jaar ongehuwd weduwnaar 2005 Post uit Clarence House 2007 Facturen domeinnamen Cervantesonline betaald 2009 De terugkeer van Santa Diana 2010 Piet Hein Donner 2011 Málaga-Nijmegen 2012 Vaderlandse geschiedenis en 25 jaar geheimhouding jegens voormalige zakelijke partners.