HET LICHT VAN ORANJE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 SEPTEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

Ik heb hier drie lampjes staan in de kleuren Rood, Paars en Oranje. Na verzending van mijn Buitenhof, D66, de Hoge Raad der Nederlanden, VNO-NCW en mijn documenten d.d. 7 september vanaf 5 januari 1991 heb ik deze berichtgeving om 17:33 doorgestuurd naar de redactie van Democraat D66 en vervolgens mijn Oranje lampje ontstoken tijdens de voetbalwedstrijd van onze nationale voetbalselectie tegen Italië. Het werd een verdiende 0-1 overwinning voor de in het wit en zwart gestoken Azzurri. Dat neemt niet weg dat ik de indruk heb dat er nu vooruitgang is in de totstandkoming van onze organisatie. Daarvoor komt integriteit en geloofwaardigheid op de eerste plaats en vind ik het belangrijk dat dat gedocumenteerd is en kan worden gecommuniceerd naar mijn achterban. Ik heb er altijd behagen in geschapen om al mijn ervaringen chronologisch vast te leggen. Dit vooral ten behoeve van de organisatie-ontwikkeling die ik mij ten doel stel. Zo heb ik NIOW Talen ook kunnen opbouwen gedurende acht jaar. Toen ik kwam uit te vallen is ook de organisatie in elkaar gestort in 1987. Dat probeer ik nu te voorkomen zodat mijn opvolgers op mijn persoonlijke ervaringen kunnen voortbouwen. Mijn management-opleiding van de Baak is daartoe mijn belangrijkste inspiratiebron. Voor die tijd was mijn collega Paul Karis van het Institute of English Studies mijn belangrijkste leermeester. Het eerste wat hij mij heeft geleerd is een ordner aan te leggen met de naam ‘Van alles één’. Een ordner met een kopie van al mijn documenten. Die werkwijze is mij goed te pas gekomen. Ik zag vandaag op het NOS Journaal dat het VOC-schip Amsterdam in dok is gegaan. Ik heb Paul Karis daar meer dan twintig jaar geleden gesproken. Hij werkte toen aan de millenniumproblematiek in opdracht van het Ministerie van Defensie. Maar voor mij is het wel belangrijk gebleken. Het is te lezen op mijn brief Nicola Formby aan mijn collega Liesbeth Halbertsma. Volgende week is het weer Prinsjesdag en om de Nederlandse regering – in casu Wopke Hoekstra van Financiën en Eric Wiebes van Economische Zaken – te helpen bij hun investeringsbeslissingen heb ik die brief nog eens herhaald in zijn totaliteit.

De ondergang van NIOW Talen was te wijten aan de juridische constructie. Alles moest dus opnieuw op poten worden gezet. Daarvoor heb ik gekozen voor Corporate Governance. Daar heb ik al mijn geld in gestoken. In dit verband gaat mijn aandacht thans naar De aandeelhoudersvergadering, De Raad van Bestuur, VNO-NCW-handreiking bij de aanbevelingen van de Commisie Peters en Toetspunten.

Er is dinsdag een radiografie gemaakt van mijn linkerpink. Hij is gebroken geweest, maar het bot is nu weer aangegroeid. Ik denk dat ik te veel aan pinkpop heb gedacht en Anton en Ilse De Lange beste Maagd: Houd mensen in de gaten die zich ten koste van u proberen te bevoordelen. U komt in een periode waarin u het risico op een ongeluk loopt of erbij betrokken kunt raken. Sporters moeten extra op hun hoede zijn voor blessures.

Vissen: Door obstakels kunnen de beste plannen mislukken. Innerlijke onrust kan tot gevolg hebben dat u alles wat u moet doen vervelend vindt of saai. Trap niet op tenen van superieuren; om uw doel te bereiken hebt u hun hulp hard nodig.

Schorpioen: Uw intuïtie is momenteel een waardevolle gids. Luister naar uw innerlijke stem voor u bij een nieuwe onderneming betrokken raakt. Ook de dromen die u nu hebt kunnen een belangrijk inzicht verschaffen over uw toekomst.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 8 september vanaf 5 januari 1991: 1992 Inzake 14 september 1992Verslag van het gesprek van 7 september 1992 1998 William 1999 Nieuwe oogst 2000 Bevestiging afspraakANWB 2002 Wellecom in Ellecom 2003 Terugblik op 5 september 2003 2005 La identificación total 2006 Een ritje naar Utrecht 2010 Wat is er precies gebeurd met Prinses Diana in de nacht van 14 op 15 juli 1997 in Saint Tropez? en 2012 Nieuwe Start Blauw Bloed.