HAAL HET DOEK MAAR OP

Vandaag is Liesbeth jarig. Die verjaardag vergeet ik nooit. Ik beschouw haar nog altijd als mijn beste collega. Ik kan mij geen betere organisatiedeskundige voorstellen. Dat heeft zij van huis uit meegekregen. Wikipedia schrijft in dit verband over haar vader: “Klaas Tjalling Antoon (Klaas) Halbertsma (Delft, 4 februari 1928 – Velp, 29 december 2009) was een Nederlands ingenieur, organisatieadviseur, en bijzonder hoogleraar in de organisatiekunde aan de Universiteit Twente te Enschede. Levensloop Klaas Halbertsma is een telg uit het Fries patriciërsgeslacht Halbertsma. Zijn vader was medisch doctor en oogarts Klaas Tjalling Agnus Halbertsma (1896-1963) in Delft. Hij studeerde elektrotechniek aan de Technische Hogeschool Delft begin jaren 50 van de twintigste eeuw. Van 1961 tot 1963 volgde hij de Interacademiale Opleiding Organisatiekunde bij het Sioo, en ging hierna werken als organisatieadviseur. Van 1973 tot 1989 was Halbertsma zelf rector bij de Sioo, die toen was gevestigd in het Bouwcentrum van Rotterdam. In die tijd bestond het Sioo uit een staf van vijf mensen die allemaal werkten aan de postdoctorale opleiding. In de inleiding van het boek “Sioo 40 jaar” schreef Halbertsma over zijn eerste SIOO vergadering: “Mijn eerste vergadering voelde als een ramp. De docenten waren heel knap, zo lieten zij overduidelijk weten. Ze beschikten over veel kennis en theorietjes die ze met grote zekerheid poneerden. Organisatieadvisering ging, volgens hen, om ‘onzekerheidsreductie bij de klant’. Het enige wat ik kon bedenken was dat een mate van ‘zekerheidsreductie’ bij de docenten ook enige aandacht vroeg.” In 1978 werd hij aangesteld als bijzonder hoogleraar aan de Technische Hogeschool Twente. In 1993 ging hij hier met emeritaat. Familie Klaas Halbertsma was eerst getrouwd met de kunstenares Eefke Meijburgen later hertrouwd met Margaretha Annie Hendrika Boeijinga. Later was hij partner van Corine van Bennekom-Nuijten.

In dit verband zag ik na verzending van Hart van Nederland en mijn documenten d.d 12 september vanaf 5 januari 1991 op de Nederlandse televisie fragmenten uit de musicals ‘Haal het doek maar op’ en ‘Tina’. Laatstgenoemde musical over Tina Turner met verwijzing naar Simply the best en een spetterende vertolking van ‘Rollin’ on a river’. Alle lof voor deze artiesten! Tina Turner is onder meer vermeld in Tina Turner in het Gelredome, Gerrit Zalm en Ernst Hirsch Ballin, Alumnidag Radboud Universiteit groot succes, Over een ombudsman en de nieuwe Paarse Partij, Mr Hans van den Broek en het restaurant van James Hewitt in Marbella en Convergentie en Transparantie .

Vervolgens heb ik een bezoek gebracht aan ‘Lavandería Queen Speed’ en heb ik vastgesteld dat het niet mogelijk was om vanuit de website over de Familie Halbertsma verbinding te maken met onze Familiebanden. In dit verband keek ik vanaf 17:45 naar El Rey Felipe VI pasa revista al Ejército. Het was nog in de tijd van Rajoy. En vervolgens Día de la Fiesta Nacional 12 octubre 2019 op de Paseo de la Castellana . 13 september is op 24 juli jongstleden in het programma ‘Bak mee met MAX’ aangeduid als chocoladedag. De term ‘chocola’, ‘chocolade’ ofwel ‘chocolate’ treffen wij aan in  Recommendation Communicate Moederdag Tweede Gouden EeuwFour years laterSint Nicolaas 26 oktoberborrelVijftig jaar Ernst en LuimMeer mensen mens Peace of mind Het woord is thans aan Koningin Elizabeth Brief E1000Luxemburgs Staatsbezoek aan NederlandCharme en chocolaTien jaar Nieuwe EconomieHeinekenborrel 2006Het Suideras in Vierakker en Wilhelmina van PruisenOpnieuw Trevor Rees Jones en Nijmegen-Madrid.

De Spaanse chocoladestad bij uitstek is Gijón. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 13 september vanaf 5 januari 1991: 1993 Brief van 8 september 1993 1996 Uw brief d.d. 11 september 1996SupportAgendamutatie kabinetsberaad 1997 New York and Los Angeles 1998  Ivo 1999 Terug naar zee 2000  Verdere ontwikkelingen 2003  Sjaak van de aandelen 2004 Offerte Cervantesonline.ch Cervantesonline.ch 2005 Instituto Cervantes Limited England 2007 It was a party yesterday night 2008 Verjaardag van Jan Wilzing en Liesbeth Halbertsma 2012 Grote overwinning voor Paarse Partijen.