START CURSUSJAAR 2020/2021, TERUGBLIK OP FIAPE-CONGRES 2007 IN GRANADA EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 25 SEPTEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

Dit is de week waar in de periode 1979-1987 in Nederland de verschillende taalcursussen van beginners tot tolk-vertaler van start gingen die ik in goede samenwerking met collega’s, medewerkers, districtleiders en docenten organiseerde in de volgende lokaties: Amsterdam-NoordAmsterdam-Osdorp – Amsterdam Vossius GymnasiumVrije Universiteit AmsterdamDiemenAmstelveen  – HilversumWeespBussumAlkmaarHaarlemWassenaarLeiden‘s-GravenhageDelftZoetermeerGoudaCapelle aan den IJsselRotterdamNieuwegeinUtrecht – Zeist Dijnselburg – Slot Zeist – Bilthoven – Huis ter Heide – Amersfoort – Harderwijk – Veenendaal – Doorn – Wijk bij Duurstede – Middelburg – Vlissingen – Goes – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Waalwijk – ‘s-Hertogenbosch – Boxtel – Grave – Cuijk – Eindhoven – Venray – Venlo – Weert – Maastricht – Heerlen – Nijmegen – Wijchen – Druten – Elst Gelderland – Zetten – Wageningen – Ede – Arnhem – Zevenaar – Zutphen – Apeldoorn – Deventer – Enschede – Hengelo Overijssel – Emmen – Hoogeveen – Zwolle – Lelystad – Emmeloord – Leeuwarden – Assen – Groningen en Delfzijl beste Maagd: Reizen kan hoog op de agenda staan om commerciële redenen maar kan op losse schroeven staan. Diverse contacten zijn bereid extra steun te bieden om een doel of uw ambities waar te maken. Tijdens een conferentie kan Amor u treffen.

Kijk maar uit. Dat is mij ook al eens overkomen met Cupido.

Schorpioen: Financiële kwesties zullen baat hebben bij uw onverdeelde aandacht. Doe uw huiswerk of win advies in met betrekking tot investeringen. Vrijwilligerswerk kan leiden tot de rol als woordvoerder van een organisatie.

Daartoe heb ik behoefte aan de samenstelling van onze organisatie. Als woordvoerder kan ik namelijk niet alleen mijn mening verkondigen maar dien ook te worden gemandateerd. Het is morgen al dertien jaar geleden dat ik in Granada heb geschreven Bestuurlijke eisen voor een ijzersterke organisatie en bezoek aan Antonio Perales en Antonio Ruiz van het instituut Castila in Granada. Vandaag komt het onderwerp private-public partnership aan de orde. Vooral nu Bureau Gevers weer in beeld is gekomen acht ik het van het grootste belang dat de Stichting Cervantes Cervantes Benelux nieuw leven wordt ingeblazen. Ik memoreer daartoe dat het Spaanse Instituto Cervantes is voortgekomen uit een initiatief van de Spaanse overheid en het Instituto Cervantes Benelux uit een initiatief vanuit het Nederlandse bedrijfsleven als voortzetting van het voormalige Frans Spaans Instituut. Het FIAPE-Congres in Granada is met name een initiatief uit EL MUNDO UNIVERSITARIO terwijl ik mij hoofdzakelijke wijd aan EL MUNDO EMPRESARIAL. Deze werelden dienen bij elkaar te worden gebracht. Ik ben van mening dat de Stichting Cervantes Benelux behoefte heeft aan een nieuwe KRACHTIGE VOORZITTER die zich kan wijden aan uitbreiding van het bestuur en het vergaren van STICHTINGSKAPITAAL. Teneinde te voldoen aan de wensen die door het Bureau Gevers zijn geformuleerd ­ waarbij het opgeven van mijn HISTORISCHE RECHTEN OP DE NAAM INSTITUTO CERVANTES IN DE BENELUX buiten beschouwing dient te blijven ­ acht ik een vertegenwoordiging van de directies van de instituten in Utrecht en Brussel waardevol met dien verstande dat de directies dienen te worden aangevuld met Nederlandstalige hispanisten in meerderheid. De NIEUWE VOORZITTER dient iemand te zijn die zijn sporen binnen de Nederlands-Spaanse relatie in ruime mate heeft verdiend. In mijn faxbericht van 27 april 1999 aan kroonprins Willem-Alexander heb ik geschreven: “P.S. Voor de Stichting Cervantes Benelux hebben zich nog geen geschikte bestuurders aangediend”. 17:30 Bezoek gebracht aan Antonio Perales Castro en Antonio Ruiz van het instituut Castila in het Albaicín.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Prins Harry en echtgenote in de Verenigde Staten en mijn documenten d.d. 24 september vanaf 5 januari 1991 mijn documenten d.d. 25 september vanaf 5 januari 1991: 1992 Oprichting Stichting Cervantes BeneluxNotulen 1995 Inzake brief van 19 juli 1995 1996 Ondersteuning 1998 Annual ReturnJaarcijfers 1997Vuurwerk 1998 Het geheim van Paars en Rood 1999 De kip met de gouden eieren 2002 Positief denken 2003 Ons zevende project 2005 Betalingen en creditnotaAcht jaar later 2006  Cervantes aan de Waal 2007 Op weg naar Granada 2009 Giscard, Diana… y los escépticos 2010 NS-keuzedag nummer drie via Utrecht naar Vlissingen 2011 Witte ballonnen en een rode loper en 2012 Exeter.