EXCURSIE NAAR GRANADA, CARMEN, INSTALLATIE VAN INA ADEMA ALS COMMISSARIS VAN DE KONING IN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 1 OKTOBER VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van Terug naar Granada en mijn documenten d.d. 30 september vanaf 5 januari 1991 arriveerde de bus naar Granada exact op het afgesproken tijdstip bij het Gran Hotel Cervantes. Ik werd verwelkomd door de nieuwe samenwerkingspartner Sabine Bossaers die hier te boek staat als Official touristguide Andalucía & Spain en naar haar zeggen en conform haar visitekaartje vijf talen spreekt. Te weten Nederlands, Spaans, Frans, Duits en Engels. Ik was aangenaam verrast door de aanwezigheid van een aantal deelnemers die mijn 71ste verjaardag op 9 november 2018 hebben meegemaakt in Toledo. We werden vervoerd door chauffeur Antonio die kort voor de coronacrisis persoonlijk een nieuwe bus heeft gekocht en blij was dat hij ons hiermee mocht vervoeren. Wellicht een leuk begin van Cervantes Reizen. Na ons bezoek aan het Alhambra werden wij tijdens ons middagmaal op een plein op korte afstand van de kathedraal waar ik op 27 september 2007 heb kennisgemaakt met voormalig burgemeester Hurtado vriendelijk toegezongen door een muzikaal trio met als tweede lied met de titel Carmen.

Vandaag vindt de installatie plaats van mevrouw Ina Adema als commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Ik heb van haar deze loopbaan opgetekend. R. (Ina) Adema (Amsterdam, 3 juni 1968) is een Nederlandse bestuurder en politica van de VVD. Sinds 13 september 2016 is ze burgemeester van de gemeente Lelystad Levensloop Adema groeide op in Amstelveen, Scherpenzeel en Dronrijp. Na het behalen van haar diploma aan het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden, studeerde ze rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en vervolgens internationaal recht aan de Universiteit van Göttingen in Duitsland. In Deventer was zij werkzaam als bedrijfsjurist. Ze vervulde diverse maatschappelijke functies bij onder andere de Nationale Reisopera en Stichting Landschap Overijssel. In 1999 trad Adema namens de VVD toe tot de gemeenteraad van Deventer. In 2001 volgde het wethouderschap. Ze behartigde van 2001 tot 2009 de portefeuille ruimtelijke ordening & volkshuisvesting. Tot 2006 was ze tegelijk ook verantwoordelijk voor beheer openbare ruimte & milieu. Vanaf 2006 had ze ook de portefeuille onderwijs & jeugd. Van 19 maart 2009 tot 8 september 2016 was Adema burgemeester van de gemeente Veghel. Op 17 mei 2016 droeg de gemeenteraad van Lelystad haar voor voor de post van burgemeester van deze gemeente als opvolger van Margreet Horselenberg. Op 10 juni 2016 werd bekend dat de ministerraad de voordracht had overgenomen om haar per 13 september 2016 te laten benoemen en op die datum werd zij ook geïnstalleerd. Op 3 juli 2020 werd zij door de Provinciale Staten van Noord-Brabant voorgedragen als commissaris van de Koning van deze provincie. Op 10 juli 2020 heeft de ministerraad de voordracht overgenomen en heeft de Kroon Adema benoemd per 1 oktober 2020. Op 16 september 2020 werd Adema hiertoe beëdigd door de koning.Zij zal het eerste VVD-lid zijn dat deze functie in Noord-Brabant gaat bekleden. Ik wens haar veel succes in het vervolg van haar loopbaan en hoop dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de realisatie van het beleidsplan Cervantes onder auspiciën van de Stichting Cervantes Benelux in mijn voormalige cursusplaatsen Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Oosterhout, Tilburg, Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Grave, Cuijk en Eindhoven beste Maagd: U kunt op onbekend terrein iemand ontmoeten tot wie u zich spontaan voelt aangetrokken. Dat kan problemen geven als u in gezelschap bent van iemand met wie u al geruime tijd omgaat. Aanvaard een zakelijke uitdaging voorzichtig.

Schorpioen: U straalt wijsheid uit en het zal anderen geen moeite kosten het met u eens te zijn. Maak wel duidelijk dat u de wijsheid niet in pacht hebt. Stop, kijk en luister voor u een besluit neemt waar u niet makkelijk weer onderuit kunt.

Dat is goed. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten d.d. 1 oktober vanaf 5 januari 1991: 1992 Bezoekverslag Malaca Instituto 1996 Spaanse pepersOperationalisering 1999 Dutch 2000 Gouden eeuw 2002 Verhuizing Stichting Cervantes Benelux naar Wassenaar 2003 Reisverslag 2004 New ventures 2006 Het KonijnBozo 2007 Oktober oogstmaand 2009 Terug in Nederland met Transavia 2010 Wouter Bos aan het werk bij KPMG 2011 en 2012 Helicopterview.