MIJN DOCUMENTEN D.D. 5 OKTOBER VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van van Een droom van Shakespeare en een hartchirurg en mijn documenten d d 4 oktober vanaf 5 januari 1991 heb ik een korte wandeling gemaakt door de Calle Loma de los Riscos. Er was slechts één bar geopend. Het is de voormalige bar Irish Jim en wordt momenteel gerund door een Cordobesa. Daar werd de verjaardag gevierd van een ‘mora’ van de andere kant van de zee. Met haar twee kinderen. Zij bood al gelijk haar diensten aan teneinde in haar levensbehoeften te kunnen voorzien. Dat aanbod heb ik echter vriendelijk van de hand gewezen aangezien ik al kan bogen op een gedenkwaardig toekomstig nageslacht. Dat neemt niet weg dat mijn studie over ‘La Edad Conflictiva’ van Américo Castro opnieuw tot leven kwam. De dames houden er handige strategieën op na die ik wel begrijp. We zitten hier aan de andere kant van Afrika en de historische band met de voormalige landgenoten van Boabdil en Mulhacén is natuurlijk nooit weg te poetsen. Vanaf 1492 zijn deze mensen onder druk van ‘Los Reyes Católicos’ tot het Christendom ‘bekeerd’ en vervolgens aangeduid als ‘conversos’. Ik heb gisteravond aan den lijve ondervonden dat dat niet werkt. De Arabische muziek zit deze mensen in hun lijf. Ik zag twee jonge meisjes dansen op Arabisch getinte muziek van Tik Tok. Die identiteit mogen wij deze mensen niet ontnemen. Dat snijdt door hun ziel. Het woord ‘habib’ heb ik verschillende keren gehoord in onze gesprekken. De moren zijn mijn overburen. Ik spreek dan over de bewoners van Mauretanië. Maar ook de berbers uit Marokko worden hier als zodanig aangeduid beste Maagd: Als een vriend u aanraadt te investeren in de amusementssector is dat advies de moeite van het overwegen waard. Een kwaal verbetert als u een doktersadvies opvolgt. Wees eerlijk als uw mening wordt gevraagd over een kunstuiting.

Schorpioen: Iemand kan een belofte doen maar vergeten zich eraan te houden. Zorg dat u een alternatief achter de hand hebt. Wees discreet als iemand een geheim vertelt. Er kan veel tijd gaan zitten in het rennen van het een naar het ander.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 5 oktober vanaf 5 januari 1991: 1992 Toekomstplannen van Cervantes 1993 Depressies 1998 Voortgangsrapportage 1999 Fietspad dus niet brommen 2000 Staatsaangelegenheden 2003 The Daily Telegraph 2004 Slotstuk en nieuw begin 2006 Investeren in de toekomst 2008 Reünie School Reserve Officieren Cavalerie SROC 2010 Kathleen Ferrier over de streep 2011 President William Jefferson Clinton Best Northern American President of All Times 2012 Bezoek aan Nederland.