ARIANE, MIJN DOCUMENTEN D.D. 22 OKTOBER VANAF 5 JANUARI 1991 EN HET LICHT OP DR CEES VAN ESCH INZAKE DE BEDRIJFSFILOSOFIE VAN INSTITUTO CERVANTES BENELUX

13:40 Na verzending van mijn bericht La Vuelta, de Kamer van Koophandel van Arnhem, mijn documenten d.d. 21 oktober vanaf 5 januari 1991 Randstad Uitzendbureau en Amalia en Alexia uit Griekenland teruggekeerd in Huis-ten-Bosch  zag ik op het NOS Journaal van 15:00 de spijtbetuiging van Willem-Alexander en Máxima in crisistijd. Ik begrijp echter wel dat zij opnieuw aan vakantie toe waren. In dit verband verscheen vandaag 22 jaar geleden in NRC aangehecht artikel ‘Proef nu geslaagd met Europese raket Ariane 5’ met onder meer de tekst ‘Tijdens de eerste proefvlucht in juni 1996 raakte de Ariane 5 kort na de start uit de koers, waardoor hij moest worden vernietigd’.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen waarin de naam Ariane is vermeld: 1997 Starter van het jaar 1999 Eliza 2003 Royal Developments 2007 MajesteitelijkDe weg naar gerechtigheidHarry Starren en Hein van Hoeckel MálagaVoorbereiding op de audiëntie aan het Spaanse HofBuitengewone Algemene Ledenvergadering van Aandeelhouders nieuwe bankencombinatie op 1 november 2007Een appeltje met iemand te schillen hebbenVoorbereiding 10e eNederland CongresChristmas, bruidspaar en Alma Cuypers 2010 Bar Valkenburg in TorremolinosDe Ridderzaal en de ArianeraketWallage en Rosenthal informateursMoszkowicz en de hondenbelasting 2011 AEPE-Congres in Cuenca en Mr Abraham Moszkowicz opnieuw aan het woordTwee dagen nationale rouw in SpanjeVeertigste verjaardag van Prinses MáximaSucces voor Mr Abraham Moszkowicz The next stepMr Abraham Moszkowicz en het gelijk van Maarten van RossemDe politicus van het jaar en andere wederwaardigheden 2012 Opsomming documenten met betrekking tot Mr Abraham MoszkowiczCervantesonline, Hans Wijers, Cees Ahsman en het afscheid van Peter van Uhm als Commandant der Nederlandse strijdkrachten en Vijftiende sterfdag van mijn Britse partner alsmede mijn verbindende elementen d.d. 22 oktober vanaf 5 januari 1991: 1996 Asessment 1997 Faxbericht Commissie KnolBrief Commissie KnolFunctiewisseling 1999 Wissesdwinger 2002 Werken aan Paars III 2004 Centraal Justitieel Incassobureau 2005 Wat de toekomst brengen moge 2006 Het woord is thans aan Mohamed Al Fayed  2007 De Derde Kamer en 2011 Op weg naar Kerstmis 2011 Maagd: Laat anderen hun zegje doen en laat een meningsverschil niet in ruzie ontaarden, want dan verliest u invloed en prestige. Een geschikt moment om u in hoger onderwijs te verdiepen, zo niet voor uzelf dan misschien voor uw kinderen.

Schorpioen: Uw waarde wordt niet bepaald door hetgeen u bezit. Heroverweeg uw situatie en tracht geen vorderingen te maken door het goede op te offeren om het geld. Maak de balans op van hetgeen u doet en wat u werkelijk wilt.

In dit verband ga ik in gedachten terug naar het jaar 1975. Ik zat toen als onderwijzer in het vijfde studiejaar van de MO-opleiding Spaanse Taal- en Letterkunde in het Erasmusgebouw van de Nijmeegse Universiteit. In dat jaar werd het vak vakdidactiek in het studieprogramma opgenomen. Docent werd Drs (later Dr) Cees van Esch. Toen hij in 1975 begon kwam hij van de Universiteit van Mexico. Ik ben regelmatig met hem opgetrokken. Hij woonde in een mooie villa tussen Beek en Berg en Dal. Tegenover Kalorama. In 1995 hebben wij samen gereisd naar Han-sûr-Lesse en terug. In de periode dat het Land van Maas en Waal onder water stond en Burgemeester Ed d’Hondt van Nijmegen de evacuaties regelde. Heel belangrijke gesprekken gevoerd in de auto over Spaans en Bedrijfscommunicatie. In feite de basis van mijn bedrijfsfilosofie. Hij organiseerde ook elk jaar een seminar over Spaans in Onderzoek, Onderwijs en Bedrijfsleven. Daar had ik wel kritiek op. Want het Spaans in het bedrijfsleven kwam nauwelijks aan bod. Daarom heb ik dat geïntroduceerd bij de Baak. Er bleken toen Spaanstalige bedrijven te zijn die het niet zo nauw namen met bedrijfsethiek en integriteit. Ik zou geen echte don Quijote zijn geweest als ik daartegen niet was opgestaan.

De heer Van Esch is onder meer vermeld in Marktcommunicatie en Public Relations, 1978-1990 Opleidingsmanagement, Día de la nueva etapa, Een rituele wandeling, Curso para profesores de español del 1 al 4 de febrero de 1995 en Han-sûr-Lesse en Bélgica, De herdershond, Beleidsontwikkeling, Rolls Royce Silver Seraph, Organiseren van het kapitaal van de toekomst, First reaction from California, Katholieke Universiteit Nijmegen, Congres Spaans te Utrecht en de Bilderberggroep, Nieuwsbrief 004 en 005, Nieuwsbrieven 009 en 010, Promotie en finishing touch, Instituto Cervantes Benelux, Alexander Weijts uit Lathum, Nieuwe start, Uitwisseling van uitgangspunten van beleid met Don César Antonio Molina tussen het Instituto Cervantes Benelux en het Instituto Cervantes de España, Alle ogen zijn gericht op…, Keizerstad en Luzac College, Computerschijven geïndexeerd, Cervantes aan de Waal, El Quijote en la Televisión Española, Businessmodel, Día de decisiones en la Sala Trêves en la Residencia del Reino de los Países Bajos, Terugblik op de viering van het honderdjarig bestaan van de Vereniging van Leraren in Levende Talen, Una botella de vino Argentino de San Juan en Friends Forever.