D66, BERICHT VAN AMBASSADEUR JAN VERSTEEG, YOERI ALBRECHTS VAN DE BALIE OVER THE CROWN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 13 NOVEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van mijn bericht Nederland-Spanje en mijn documenten d.d. 12 november vanaf 5 januari 1991 ontving ik het magazine ‘Democraat’ van D66 in mijn postbus met Sigrid Kaag op de voorpagina. Ook zag ik gisteravond de Choral evensong vanuit Canterbury Cathedral met een lege stoel als bijzonder attribuut. Van Eef Tobé ontving ik om 10:58 een bericht van Ambassadeur Jan Versteeg. Ik citeer hieruit: “Hoewel het meeste nog vanachter de computer gaat, zijn er weer allerlei activiteiten. Van een ‘smart city’-congres en een landbouwseminar, tot rapportage voor Den Haag over de Spaanse begroting en aanpassing van het pensioenstelsel. Van serieuze gesprekken over hoe we in Europa samen kunnen optrekken om ervoor te zorgen dat recht gedaan wordt voor de MH17-slachtoffers tot een openingswoord bij de Spinoza-lezing, die dit jaar door de Spaanse schrijver Luís Landero werd uitgesproken. Overigens was die Spinoza-lezing, die bedoeld is om Spaanstalige literatuur in Nederland meer bekendheid te geven, dit keer niet in Utrecht. Zij werd nu in Madrid gehouden, in het hoofdgebouw van het Instituto Cervantes, terwijl het Nederlandse publiek via internet kon meekijken. Achteraf kreeg ik een leuke mail van vertaalster Tineke van Roozendaal uit Friesland. Ze vertelde dat ze werk van de directeur van het Instituto Cervantes, de dichter Luis García Montero, had vertaald naar het Nederlands. Ik was wel getroffen door de titel van de bundel liefdesgedichten. Die heet namelijk ‘Almudena’, naar de vrouw van de dichter, Almudena Grandes (de grote schrijfster). Dat is lef: een bundel liefdesgedichten met de naam van je vrouw.  En los daarvan blijft het een fascinerende naam, die veel zegt over Spanje. Vrouwen die ‘Almudena’ heten, zijn genoemd naar de ‘Maria van de Almudena’, een Mariaverschijning van vele eeuwen geleden in de voormalige Moorse citadel (‘al medina?’), waar nu het Koninklijk paleis en de kathedraal van Madrid staan. En voor de fijnproevers: maandag hadden we vrij vanwege de ‘Día de la Almudena’, de vrije dag waarop deze beschermheilige van Madrid wordt vereerd. Nu wordt het wel heel warrig. Tijd om u een prettige avond te wensen. Jan Versteeg”.

JOHN VAN DER HEYDEN 12:29 (1 uur geleden) aan Eef. Dank je wel. De dochter van mijn buren heet ook Almudena. En natuurlijk is de kathedraal met de gelijknamige naam bekend van het huwelijk van Felipe en Letizia. Ik vraag mij wel af of Ambassadeur Versteeg zich realiseert wat mijn relatie is met het Spaanse Instituto Cervantes: 20080727Aankomst in het Colegio Mayor Argentina 12:30 Voor de goede orde: Ontvangst op het Instituto Cervantes de España in de Calle de Alcalá in Madrid

In Goedemorgen Nederland blikten Directeur Yoeri Albrecht van De Balie in Amsterdam en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vooruit op de komende aflevering van The Crown. Bijzondere aandacht was er voor Margaret Thatcher. Ik heb Margaret Thatcher onder meer vermeld in Retour Nijmegen-Wassenaar III, Start van het 36ste ‘Congreso Internacional de la Asociación de Profesores de Español’ in Cáceres, Nieuw leiderschap, Después del mundial todo va a cambiar en The iron lady uit Grantham en makelaardij Soeteman in Nijmegen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 13 november vanaf 5 januari 1991: 1992 Verslag gesprek met de cultureel attaché van de Spaanse ambassade te ‘s-GravenhageGespreksverslag met de cultureel attaché van de Spaanse ambassade 1994 Karel van Vught tot Oosterhout 1997 Verjaardag van PaarsArtikel over My Lady 1998 Geheugentraining  1999 Lady in Blue and PurpleOpenstaande facturen 2002 Bericht aan Mr Gijsbrecht van Amstel 2003 Opnieuw Alex 2004 Acht jaar Nieuwe Economie 2005 Negen jaar later 2006 Tien jaar Nieuwe Economie 2007 De Cervanteskring 2008 Twaalf jaar Nieuwe Economie 2009 Domino DayStichting Cervantes Benelux2010 Sylvia Tóth en het Instituto Cervantes Benelux en 2011 Vijftien jaar Nieuwe Economie beste Maagd: Een gunstig moment om naar een nieuwe flat uit te kijken of een huis te renoveren. Probeer een oud familierecept als u een familielid op bezoek krijgt. U kunt een aanbod krijgen dat u de energie bezorgt om een verandering te initiëren. Schorpioen: Een geschikt moment om een investeringsstrategie te ontwikkelen. Misschien moet u iets aan uw leefstijl veranderen als u meer tijd met uw gezin wilt doorbrengen of vaker wilt doen waar u zelf zin in hebt.

Een goed advies. Maar ik laat dit liever over aan mijn rechtmatige erfgenamen.