TUSSEN HEMEL EN AARDE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 15 NOVEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

12:00 Na verzending van mijn bericht Emily, Het geheim van Huis ten Bosch, 72ste verjaardag van His Royal Highness The Prince of Wales en mijn documenten d.d. 14 november vanaf 5 januari 1991 gingen mijn gedachten uit naar het restaurant Tussen Hemel en Aarde dat zich ten tijde van de afsluiting van mijn Spanjeproject op de bovenste etage bevond van het Stadskasteel Oudaen in Utrecht.

Aangezien wij deze zondag in verband met de verordeningen van de Junta de Andalucía niet kunnen samenkomen in het Holland Huis ontving ik van Grada de geplande liturgie van Ds Dirk Griffioen voor vandaag. De moderne informatietechnologie heeft het ons mogelijk gemaakt om verbindingen te maken vanuit mijn persoonlijke referentiekader. En dat probeer ik thans te doen. Ik denk hierbij terug aan mijn middelbare schooltijd op het Nijmeegs Lyceum. De Nederlands Hervormde gemeente in mijn geboortestad was indertijd de Gemeente Hees-Neerbosch. In die tijd ging ik in Hees naar de kerk op zondagmorgen. In een heel oud kerkje. Samen met een gezin uit de Kaaplandstraat. Vader Theo was van Gereformeerde huize. Moeder Jeane Nederlands Hervormd. Na afloop van de dienst gezamenlijk thee drinken. Regelmatig mocht ik ook blijven eten. Vader Theo deed dan het tafelgebed. Hij is helaas reeds op 56-jarige leeftijd overleden.

Het was een sober gezin. Zij hebben veel voor mij betekend in mijn puberteit. Neerbosch had ook zo’n oud kerkje. Het eindpunt van de tram uit Berg en Dal. Toen ik op De Wellenkamp woonde keek ik er vanuit mijn werkkamer op uit. Over het Maas Waalkanaal. Vanuit deze achtergrond beschouw ik de geplande kerkdienst van vandaag.Ik dank Dominee Griffioen dat hij mij zijn woorden heeft toevertrouwd. Heel bijzonder om op deze wijze beelden doorgeseind te krijgen uit de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Ik heb namelijk een zeer bijzonder bezoek aan die kerk gebracht op zaterdag 25 september 2010 nadat ik postbus 689 had opgeheven in Utrecht. In dit verband ontving ik een mooie PowerPointPresentatie op mijn bureaublad van het huwelijk van Prins William en Catherine Middleton. Terzake constateer ik thans bijzondere aandacht voor Uittreksel Bevolkingsregister/Extracto Padrón. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 15 november vanaf 5 januari 1991: 1996 Herziening beleidsplanKort bericht 1997 Beleidsplan 2000 Van haver tot gort 2004 Cervantesonline 2005 De laatste Berichten uit De Zevende Hemel van het jaar 2005 2006 Hernieuwd bezoek aan Marokko 2007 KPN sluit u aan 2010 Conquest of Paradise en 2011 Niagara Falls Ontario Canada.