JU5T WED, NBL 280 IX, PROJECT REMBRANDT OP SOESTDIJK, WARMOND EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 16 NOVEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

Na verzending van mijn bericht Tussen Hemel en Aarde en mijn documenten d.d. 15 november vanaf 5 januari 1991 heb ik de prachtige PowerPointPresentatie van het huwelijk van Prins William en Catherine Middleton op 29 april 2011 nog eens gezien met bijbehorende muziek. Hun bruidsmeisjes waren Grace van Cutsem en Margarita Armstrong Jones. De naam Van Cutsem heb ik onder meer vermeld in LeidenThe 22nd of April 1992New York… New YorkVan historische importantieNederland-BelgiëThe Lion and The UnicornCervanteskringThames TelevisionAlle Berichten uit De Zevende Hemel tot 10 oktober 2006Hotel Cervantes gerenoveerdTerug in Paleis Het Stadhouderlijk Hof en Prinsjesdag 2008Voortbouwen op gezamenlijke ervaring in HilversumAlgemene beschouwingen en de Onderwijsraad. Voorts zag ik het Project Rembrandt in en rondom Paleis Soestdijk onder leiding van Annechien Steenhuizen met onder meer schitterende afbeeldingen van de tuin en de hofvijver van het paleis. Haar biografie vermeld “Annechien Steenhuizen is op 12 mei 1977 te Amersfoort geboren. Ze groeide op in Scherpenzeel en vanaf haar tiende woonde ze in Doorn, waar ze haar middelbareschoolopleiding volgde aan het Revius Lyceum. Ze volgde van 1995 tot 1999 de School voor Journalistiek in Utrecht.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 16 november vanaf 5 januari 1991: 1995 Instituto Cervantes Benelux 1996 Uw kenmerk NM 964/275Prinses DianaCybernetics and systems 1998 Feiten 1999 Sad eyed lady of the lowlands 2000 España-Nederland 2002 Eerste Bericht uit De Zevende Hemel 2003 Canterbury Tales (2) 2006 Branding 2007 Factuur 273623 betaald 2008 Sleutel 97 2009 Royal Cervantes Airlines in de maak 2010 Een vleugje humor en 2011 Toronto beste Maagd: Zorg ervoor dat u het voor het zeggen krijgt als een zakelijke transactie positief uitpakt. U zult dan in staat zijn de gewenste veranderingen door te voeren. Reizen lijkt onafwendbaar; misschien moet u hals over kop vertrekken. Schorpioen: Als u steeds moe bent kan dat door een gebrek aan vitamines zijn. Artsenbezoek kan de situatie herstellen voor de kwaal chronisch wordt. Maak er geen woorden aan vuil als een collega zich opwindt over uw promotie.

20:00 Na verzending van het bovenstaande heb ik gekeken naar Aflevering 1 van Seizoen 3 van The Crown getiteld Gold Stick. Ik heb daarbij de volgende kernpunten genoteerd: IRA – Dickie (Mountbattan) – Caroline Longman – Sarah Spencer  – Mrs Parker Bowles – Eerste ontmoeting Charles en Sarah – Stem Diana verkleed als boom (groen) – Midzomernachtdroom  – Francesca Lemont – Verkiezing ThatcherWillie Whitelaw Biza? – Geoffrey Howe Finance – Halsham Lord Chancellor – Walker, Michael Heseltine, Biffan, Prior – Elizabeth ontvangt de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, Charles ontmoet Diana Spencer. Een IRA-aanslag loopt tragisch af voor de koninklijke familie – St John-Stevas  Minister voor kunst – Trein door Schotland. Vermoedelijk Aberdeen- Balmoral. Gevolgd door auto’s met de complete Royal FamilyYes! – The Queen: A galopar a galoparPhilip tegen Prinses Anne: “Ga je jagen met de Baas? You are going stalking with the boss?” – Prinses Anne als springruiter (Bart van Thienen uit Gent) – Battenberg – Hofsá Rivier, IJsland – Charles  fishing Zalm – Classiebown Castle Ierse Republiek – Dickie: Tijd om kreeft te vangen – De boot wordt in volle zee opgeblazen – Charles is devastated – Uit het appartement van de buren in 703 komt mooie vioolmuziek – Of eerder van een cello – Begrafenis in Westminster AbbeyMountbatten wordt begraven op een bijzondere plaats – HKH Prinses Anne op Goodwill – Diana condoleert CharlesCharles belt Sarah om haar te feliciteren met haar huwelijk met Neil McCorquodale (1980) – Diana werkte soms bij haar als schoonmaakster – Sarah: “Iedereen in de familie noemt haar ‘Duch’ omdat ze zich gedraagt alsof ze voor grotere dingen is voorbestemd”. Telefoonnummer van Diana …1373…

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 17 november vanaf 5 januari 1991: 1992 Bienvenida 1996 The Golden Heart Foundation 2000 España-Nederland-Inglaterra 2005 De keizers kroon werkt… 2006 Hans van Mierlo 2007 Big Brother 2010 Nog twee dagen en dan ben ik 63 2011 U found your place?

In dit verband vind ik de uitspraak/vertaling van de woorden van Lady Sarah McCorquodale opmerkelijk. Ik stel mij hierbij de vraag ‘Duch of Dutch?’ Hertogin (Duchess) of Nederlands. Vanaf 18:13 heb ik naar Deel 2 gekeken. Getiteld ‘The Balmoral test’. Het aangeschoten hert doet mij denken aan het Nederlandse gezang met de tekst ‘hijgend hert der jacht ontkomen’. In dit verband heb ik zondag voor het eerst een preek van een Nederlandse predikant in mijn berichtgeving opgenomen. Ik ben namelijk met dat soort liederen opgegroeid zoals ‘Ér ruist langs de wolken een vriendlijke naam’. Daarbij moest ik altijd aan Wodan en Donar denken. Daar hebben wij immers de namen van de dagen woensdag en donderdag aan te danken. Hoe is het dan om een glas in handen te nemen met het opschrift ‘San Miguel MAGNA’ hetgeen mij direct verbindt met de Magna Carta van King John. Ik vraag mij nog steeds af waarom Prins Philip dat mooie hert heeft doodgeschoten in ‘The Highlands of Scotland’. Zo’n hert is immers een symbool van macht. Diana was erbij. Zij vond het ‘briljant’. Zo denk ik niet over de Hertstraat in Nijmegen. Al die straatnaambordjes hebben hun eigen geschiedenis. Ik moet er elke dag aan wennen als Koningin Elizabeth wordt aangesproken met ‘Your Majesty’. Ik geef immers de voorkeur aan My Majesty.

Diana was mijn beste vriendin in het ‘Verenigd Koninkrijk’ en dat zal zij altijd blijven.