DAG VAN DE ONDERNEMER, EXPERIENCE THE DIGITALIZED WORLD OF J.L. VAN DER HEYDEN, MAASSLUIS, MIJN INDERTIJD BEOOGDE PROMOTOR PROF.DR. P.J.A.N. RIETBERGEN ALS OPVOLGER VAN PROF.DR. HUGO DE SCHEPPER EN HET LAND VAN NIETS

13:30 Met veel belangstelling heb ik vandaag gekeken naar Aflevering 55 van Goedemorgen Nederland onder leiding van Nikki Herr met als gasten Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en Voorzitter Jan Anthonie Bruijn van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het programma stond in het teken van de Ondernemersdag in Nederland, de 73e trouwdag van Koningin Elizabeth en Prins Philip, The Crown en de 75ste verjaardag van de eerste na-oorlogse vergadering van de Staten-Generaal onder leiding van Koningin Wilhelmina. Bij het zien van de foto van Koningin Elizabeth en Prins Philip kreeg ik koude rillingen. Ofwel escalofríos in het Spaans.

Ik ben een groot liefhebber van Mona Keijzer. Met name vanwege de visie die zij uitdraagt. Ik heb haar onder meer vermeld in Hoe is het toch met Willibrord Frequin? In deze uitzending deed zij vooral een beroep op jonge ondernemers om gebruik te maken van de steunpakketten voor ondernemers die door onze eveneens in het programma in een Haagse winkelstraat optredende Minister-President Mark Rutte werd aangeduid als het appeltje voor de dorst dat Wij vanaf het jaar 2000 hebben opgebouwd. Zij adviseerde de ondernemers vooral te investeren in digitalisering van hun bedrijven en goed te letten op kosten en baten. Dat geldt natuurlijk ook ten aanzien van die ondernemers die daarbij het Ondernemingsplan Cervantes als richtlijn hanteren. In dit verband realiseer ik mij dat het vandaag alweer twaalf jaar geleden is dat ik in Figi in Zeist namens Instituto Cervantes Limited England and Wales heb deelgenomen aan het eNederland Congres 2008 in de verwachting dat dit bedrijf vervolgens over voldoende vermogen zou gaan beschikken om verder te investeren in het realiseren van de in het plan geformuleerde doelstellingen. Niets is echter minder waar. Na vanaf 1992 dag en nacht aan de uitvoering van dit plan te hebben gewerkt zijn wij thans opnieuw genoodzaakt om te gaan snijden in de kosten. Zo heb ik in de loop der jaren al verschillende in Paragraaf 7.1.18 Cervantesonline vermelde domeinnamen moeten afstoten. In dit verband stel ik vast dat ik de hosting van mijn domeinnamen aanvankelijk heb ondergebracht bij ICMC in Nijmegen/Beuningen. Hierna zijn de platforms regelmatig verhuisd naar verschillende internetproviders zoals het in Sleutel 12 vermelde ISOnline en IS Enterprise in Purmerend dat vervolgens klaarblijkelijk is ondergebracht bij KPN. En op dit moment berust het management over deze domeinnamen bij Argeweb in Maassluis.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Favourits, fagan, mijn documenten d.d. 19 november vanaf 5 januari 1991 en the parallel partner mijn verbindende elementen d.d. 20 november vanaf 5 januari 1996 Inzake My First State of the UnionPlannenThe 28th of November 1997 Uw kenmerk NM 964/275 1998 Jumping Amsterdam 2000 Upside down 2002 Hare Majesteit Koningin Beatrix Moeder van de Europese UnieGeen horoscoop vandaag 2003 Selffulfilling prophecy 2004 In search for excellence 2006 Karin de Winter 2007 Koffieuurtje 2009 Herman van Rompuy uit België eerste voorzitter van de Europese Raad en 2011 Van New York naar Amsterdam beste Maagd: Als u niet voorzichtig bent kan uw onderzoekende geest u in moeilijkheden brengen. Wees u ervan bewust dat uw neiging om te veel te praten en op het verkeerde moment vragen te stellen een goede verhouding kan beëindigen. Schorpioen: Een conflict tussen gevoelens en verstand kan voor een impasse zorgen in een zakelijk project. Iemand kan trachten u iets aan te praten dat tegen uw betere oordeel ingaat. Geen goed moment voor een belangrijk besluit; stel het uit.

In dit verband denk ik aan Prof.dr. P.J.A.N. (Peter) Rietbergen uit Nijmegen. Hij is onder meer vermeld in Promotie en finishing touchInzake 31 augustus 2003Rol van de Monarchie binnen het integratieproces van EuropaWarm welkom voor prinselijk paarUniversiteit van Amsterdam en Nederland-Frankrijk 4-1 en schreef mij op dit punt op donderdag 17 april 2003 “Geachte heer Van der Heyden hoewel ik getroffen ben door uw onmiskenbaar enthousiasme, vrees ik toch dat u op deze wijze werkelijk niet tot een proefschrift zult geraken. U hebt, simpelweg, een veel te groot aantal thema’s, over een veel te lange periode, en het verband tussen die thema’s is althans wetenschappelijk zeker niet te analyseren. Wat u kernbegrippen noemt, zijn geen wetenschappelijke vragen, maar zaken die u emotioneel heel duidelijk raken. Daarmee is niets mis, maar voor een proefschrift kunnen zij niet dienen. Als ik het rechtuit moet zeggen: u weet niet wat u eigenlijk wilt. Ik denk ook, als ik uw teksten zo lees, dat u meer geïnteresseerd bent in het heden dan – behalve wat uw eigen familie betreft (en, als ik u een raad mag geven: laat die toch vooral buiten uw ambities!) – in het verleden. Daarop is niets tegen, maar dan doet u er beter aan geen historisch proefschrift te willen schrijven. Het enige aanknopingspunt in uw brief dat wellicht een proefschriftthema zou zijn, is uw vraag naar de rol van de monarchie binnen het integratieproces van Europa. Echter, dan zoudt u, denk ik, er veel beter aan doen een politicoloog als promotor te kiezen – of een hoogleraar die zich met Europese Studies bezig houdt -, omdat zo’n thematiek voor historici toch echt te recent is, en zelfs, in plaats van het verleden, de toekomst betreft. Ik wens u veel succes bij uw plannen. Met vriendelijke groet P.J. Rietbergen.”.

20:20 Na verzending van het bovenstaande heb ik ik met mijn feedback gegeven op Aflevering 6 van Seizoen 4 van The Crown getiteld ‘Terra Nullius’ ofwel ‘Land van NIETS’. Hierin komt Prinses Diana weer in beeld. Tijdens een rondreis door Australië vindt zij het moeilijk om de moederrol te combineren met Haar plichten. Charles en zij proberen hun huwelijksproblemen op te lossen. De aflevering begint in de ABC-studio’s in Canberra op 26 februari 1983. Dan zien wij HRM in gesprek met Haar Private Secretary. Ik vermoed dat het Robert Felllowes is. Vervolgens zie ik een Engels landgoed. Het lijkt op Althorp. Ik hecht belang aan de woorden die The Queen richt tot Charles en Diana ter voorbereiding van de reis van Charles en Diana naar Australië. Met name vanwege het feit dat Diana na Haar echtscheiding Australië in 1996 nog een keer heeft bezocht na Haar bezoek aan De Wellenkamp in Nijmegen.