DEADLINE 28 DECEMBER, LOCHEM EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

13:40 Na verzending van Het licht op Hilversum heb ik verder gekeken naar Deel 10 van The Crown vanaf minuut 32:06. Ik citeer de ondertitels: “Mrs Thatcher heeft een nieuw huis in Dulwich … Martin? Kun je de premier Mrs Thatcher vragen om langs te komen? Toen ik op de troon kwam…was ik nog maar een meisje, 25 jaar oud…en omgeven door bedompte, nogal neerbuigende mannen met grijs haar…die zeiden wat ik moest doen. En ik wilde zeggen…dat hoe u omging met uw bedompte, neerbuigende heren met grijs haar… tijdens uw ambtsperiode… en ze wegstuurde… – (Thatcher) Nou ze hebben nu hun wraak. The Queen: Ik was geschokt door de manier waarop u moest vertrekken. En ik wilde mijn medeleven betuigen. Niet alleen als koningin aan premier… maar van vrouw tot vrouw. Men concentreerde zich op onze verschillen in de tijd dat we samenwerkten. Dat was lui en misleidend. Men zag over het hoofd wat wij gemeen hadden. Onze generatie. Ons christendom. Ons plichtsbesef. Maar bovenal… toewijding aan dit land waar we allebei van houden. En dus… De Order of Merit…wordt niet toegewezen door een commissie. De vorst beslist naar eigen goeddunken …en het is een erkenning voor buitengewone verdienstelijkheid. Slechts 24 mensen kunnen hem ontvangen…ongeacht hun achtergrond. Je kunt de dochter van een hertog zijn. Of een kruidenier. Wat telt zijn je prestaties. En niemand kan ontkennen…dat dit land nu heel anders is…dan het land waar onze eerste vrouwelijke premier mee begon. Normaal komt hij in de doos. Maar als u me toestaat… Gefeliciteerd. Dan zien we Charles en Diana weer. At KP. Diana: “Bedankt voor je komst.” Etc.

Ik vervolg. Diana tot The Queen: “Mama. U hebt het vast niet gehoord, maar ik heb een verzoek ingediend… om een moment te vinden om te praten, onder vier ogen”.

Ik denk dat ik nu een beetje de opmerking begin te plaatsen over de hondenbelasting tijdens Prinsjesdag 1996. In dit verband heeft Boris Johnson nog twintig dagen om mijn businessplan goed te keuren. 28 december 2020 is immers opnieuw een deadline. Daarom memoreer mijn verbindende elementen d.d. 28 december  1994 Dertigduizend gulden voor mijn informatie1995 Mijn tweede huwelijk 1998 Bevestiging bezwaarschrift Kerstmis 1998 2002 Even wachten… 2003 Eeltje Halbertsma in Grouw 2005 Negen jaar na dato 2006 Een belangwekkende datum 2007 Elf jaar Vander Heyden/Spencer 2008 Twelfth Anniversary of My Engagement to The Princess of Wales 2010 Veertien jaar na een bijzondere kerst in FrieslandLetters to Diana Princess of Wales en 2011 Proefrit Seat Altea.

Deze problematiek heb ik ook besproken met Ds Jan van Pijkeren en zijn echtgenote uit Lochem. Daarom memoreer ik ook mijn verbindende elementen waarin Lochem is vermeld: De vergulde sleutelNederland-AustraliëContacten met het Spaanse Koninklijk HuisVerzoek om nadere informatieWereldtop te ‘s-GravenhageDankbetuiging verzonden aan de Secretaris van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse RidderordenEen herinnering aan Thomas TriebelsVeertien jaar na mijn eerste State of the UnionEenheid, Vrijheid en VerantwoordelijkheidDe politicus van het jaar en andere wederwaardighedenEngagement en mijn verbindende elementen d.d. 8 december vanaf 5 januari 1991: 1992 Uw offerte d.d. 15 oktober 1992 1994 Valse start enquêtecommissie (1)Valse start enquêtecommissie (2) 1996 Strategisch PerspectiefEuropean Union1998 Alcalá de Henares 2000 Ludwig van Beethoven 2005 Waardebepaling handelsmerk Instituto Cervantes in de Benelux 2006 Persuasion 2007 Spaanse diploma’s en getuigschriften 2008 Friesland en Limburg opnieuw in beeld 2010 Westminster and Scotland Yard en 2011 NS Keuzedag 4 van het seizoen 2011-2012 Bezoek aan de Residentie van het Koninkrijk der Nederlanden beste Maagd: Een bijbaantje kan geleidelijk uw hoofdbaan worden en u zult de balans moeten zoeken tussen die twee. Laat een accountant uitvissen hoe u wat minder belasting kunt betalen en wat de fiscale voor- en nadelen zijn van een zzp’r. Schorpioen: Een naaste die u in tijden niet hebt gezien kan onverwacht opduiken en te kennen geven bij u te komen logeren. Draai er niet om heen als u dat slecht uitkomt. Werk liefst thuis als een project uw onverdeelde aandacht vereist.

Het is alweer heel lang geleden dat ik iemand heb aangeboden om te komen logeren. Dat was in 1999. In dit verband citeer ik mijn brief Logeeradres van 17 april 1999.

Bureau Vrij-voor-twee. Postbus 1011. 2200 BA NOORDWIJK. Datum: 17 april 1999. Kenmerk: JH/VVT990417. Uw advertentie in het NRC-Handelsblad van vandaag heb ik met belangstelling gelezen. Ik maak graag van uw diensten gebruik. Als jongeman van 51 jaar – 7 jaar vrijgezel – lijkt het mij leuk enkele dagen bij een leuke gastvrouw te gast te zijn in de komende tijd. Mijn hart ligt in Noordwijk, waar ik regelmatig te gast ben. Ik heb een leuk appartement op de zevende etage in Torremolinos aan de Costa del Sol met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee: De Zevende Hemel. Daar zal ik met veel genoegen als gastheer willen optreden voor een leuke gaste van rond de 40 jaar of iets daarboven. Ik logeer op dit moment in Nijmegen, maar vanaf aanstaande maandag vertoef ik weer in de zon. Op dit moment heb ik nog geen foto van mij beschikbaar, maar wellicht geeft bijgaand artikel uit de Telegraaf over mijn oudste zoon enigszins een beeld. Hij lijkt veel op zijn vader: ondernemend, communicatief en altijd in voor leuke ideeën voor de toekomst. In juni hoop ik weer naar Nederland te komen. Het zou leuk zijn als u mij aan een aangenaam logeeradres kunt helpen met een charmante gastvrouw. Mijn deur zal ook voor haar openstaan in Spanje, als het klikt. Ik verneem graag van u. Hartelijke groet, John L. Van der Heyden.”

De omstandigheden zijn in de loop der jaren wel ingrijpend veranderd. En ik denk niet dat het verstandig is om nog gasten in mijn woning toe te laten voordat Boris Johnson aan al mijn verwachtingen zal hebben voldaan op 28 december.