TIJD VOOR MAX EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 9 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

12:10 Mijn oudste kleinzoon Lucas viert vandaag zijn zestiende verjaardag. Mijn hartelijke gelukwensen gaan naar hem uit. Zijn doopnamen zijn Max Lucas Christiaan van der Heijden. Gekoppeld aan de Spaanse registratie van zijn naam is dat Max Lucas Christiaan van der Heijden de Savornin Lohman. Hier in Spanje wordt er immers ook veel waarde gehecht aan de familienaam van de moeder en krijgt men hier zowel de familienaam van de vader als van de moeder toegekend in het Spaanse burgerrecht. Vandaar dat ik dit bericht dezelfde naam heb gegeven als het gelijknamige programma op de Nederlandse televisie. Lucas heeft mij dit jaar het meest verrast door mij in de eerste week samen met mijn beide zonen Mark en Ramon te bezoeken in Madrid.Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Deadline 28 december, Lochem en mijn documenten d.d. 8 december vanaf 5 januari 1991 mijn verbindende elementen d.d. 9 december vanaf 5 januari 1991: 1992 Dossiernummer EA/sw/3011368 1994 Brief aan G.J. LucasFaxbericht van gisteren 1999 Het gelijk van de astroloog 2000 Día de la Concepción 2002 Bericht van een “harde werker” 2003 Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria 2004 Maximiliaan Lucas Christiaan 2005 Robbie Williams 2007 Miranda Rijnsburger en Mirjam Bemelmans 2010 Freemont en excursie naar Rute onder leiding van Ankie Dobbelman en2011 Heinekenborrel 2011 volgeboekt.

Na dit te hebben vastgesteld heb ik verder gekeken naar Deel 10 van The Crown vanaf minuut 43.  The Queen tegen Charles: “Zullen we het officieel doen? Staand om het kort te houden. C: Het is het huwelijk. E. Dat vermoedde ik al. C. Ik heb mijn best gedaan. Het beste wat ik kon en ik lijd. E. Nee wij lijden omdat wij dit moeten verdragen. Laat me iets duidelijk maken. Als mensen naar jou en Diana kijken, zien ze twee bevoorrechte mensen… die alles hebben waarvan ze kunnen dromen. Geen enkele levende ziel ziet een reden tot lijden.  C. Wel als ze het wisten. E. Wat wisten? Ze weten dat je jouw vrouw bedriegt en het niet poogt te verbergen. Dat ze door jou psychische problemen heeft…en eet of niet eet of wat ze wel of niet doet. Ze weten dat je een verwende, onvolwassen man bent die onnodig klaagt…en getrouwd is met een verwende vrouw die ook klaagt. En we zijn het allemaal beu. En iedereen wil dat jullie je vermannen…jezelf niet voor schut zetten en van dit huwelijk en jullie bevoorrechte posities iets maken. C. En als ik wil scheiden? (JH: dan komt dat goed uit). E. Je gaat niet scheiden…en stelt ons niet te Leur. En als je koning wil worden… C. Dat wil ik E. Dan gedraag je er maar naar.

Dan zien wij de kerstviering. Als gerecht is er gekozen voor konijn ofwel ‘conejo’ in het Spaans. Dat herinnert mij aan een Heerlijke maaltijd op Gran Canaria. Maar ook heb ik daar vorige zomer van genoten in een restaurant in Bilbao.

Philip komt kijken of alles goed is met Diana. Dat blijkt niet zo te zijn. Hij is nog nooit in haar kamer geweest naar zijn zeggen. Dan volgt de kerstfoto at BP. With the whole Royal Family. A beautiful picture. Diana seems to be in love with another person. Hierover zijn nog altijd tal van misverstanden ontstaan en ik hecht eraan dat deze problematiek op een zorgvuldige juridische wijze wordt opgelost. Het gaat niet alleen om personen. Het gaat ook om beleid. Dat geldt ook ten aanzien van de relatie tussen de Europese Unie en Mercosur beste Maagd: Welkom nieuws kan uw dag opvrolijken en rondspokende twijfel wegnemen. Een ongeluk of iets dergelijks kan u aan het denken zetten over uw toekomst. Rokers of drinkers onder u kunnen besluiten gezonder te gaan leven. Schorpioen: Beloof vandaag niet te veel. Als u zorgt voor een oud of ziek familielid kunt u misschien overwegen deze tijdelijk over te brengen naar een plaats waar de klok rond, professionele zorg wordt geboden. Neem daarna een besluit.

Ik heb geen oud of ziek familielid. Gedurende de laatste jaren van haar leven heb ik voor mijn zieke moeder gezorgd. Dat is ook alweer elf jaar geleden. Ik heb toen ook een moeilijk besluit moeten nemen om haar in Huize Kalorama in Berg en Dal te laten opnemen. Zij is daar op 6 maart 2009 op 89-jarige leeftijd overleden. Kort voor mijn reis naar Argentinië.