BORIS JOHNSON IN BRUSSEL, AUSTRALIË, CANADA, DE GEAGENDEERDE UITNODIGING, DE KALVERSTRAAT IN AMSTERDAM, LUNCHGESPREKKEN, MIJN WANDELING DOOR HET CENTRUM VAN AMSTERDAM EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 12 EN 13 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991: VAN MONDKAPJE TOT MONDHARMONICA

11:45 Na verzending van Baltasar Garzón en mijn documenten d.d. 11 december vanaf 5 januari 1991 zag ik voormalig Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken in Goedemorgen Nederland. Gevolgd door Boris Johnson in het NOS Journaal. Ik citeer de ondertiteling: “We moeten duidelijk zeggen dat er nu een grote kans bestaat dat we meer het soort relatie krijgen dat Australië heeft met de EU dan het soort relatie dat Canada heeft met de EU”. Johnson doelt hiermee volgens de Jeroen Tjepkema op de handelsrelatie die de EU heeft met Canada die veel hechter is dan met Australië. De Britse premier sprak woensdag nog in Brussel met Commissievoorzitter Von der Leyen Maar veel vooruitgang boekten de twee niet. De komende zondag bepalen Johnson en Von der Leyen of de onderhandelingsgesprekken worden voortgezet. In mijn Letters to Diana is Australië ofwel Australia vermeld in A new bridge, Don’t cry for me Argentina, I received your photograph, Duty first en Canada in New Light. Hierbij realiseer ik mij dat ik nog altijd een geagendeerde uitnodiging tegoed heb van de directie van de Baak. De term ‘geagendeerde uitnodiging’ is onder meer vermeld in  Baakkring/CervanteskringPuinruimen en herstartenBedrijfsethiek & IntegriteitBilderberggroepGeagendeerde uitnodigingHart van de organisatieCongres voor het Nederlandse bedrijfsleven aan de Costa del SolGroen licht voor Karel AalbersEn dan nu… het systeemSpanjepolisGeagendeerde uitnodiging op komstStart van het derde internationale congres van de Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español (FIAPE) in Cádiz en Experiencias holandesas 1989 en het Cervantes Management Centre.

Vanuit deze achtergrond  memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 12 december vanaf 5 januari 1991: 1993 De langste brief van het jaar 1993 1995 Plan de Empresa (1) 1997 Jouw brief van gisteren 1998 Toekomstperspectief 2001 European Cervantes Foundation 2002 Opmaat naar morgen 2003 Vertrouwen Winnen 2004 Wederom Nieuw Licht 2005 Ruud West 2006 Bezoek aan de Valkhofvereniging 2007 Christmas, bruidspaar en Alma Cuypers 2008 Geagendeerde uitnodiging op komst en 2011 Oud en Nieuw in Noordwijk beste Maagd: U kunt worden uitgenodigd deel te nemen aan een riskante investering waarmee veel geld valt te verdienen. Doe goed uw huiswerk voor u een besluit neemt. Volg liever uw intuïtie dan te vertrouwen op hetgeen u wordt ingefluisterd. Schorpioen: Het zou wel eens een druk weekend kunnen worden. Een lunchafspraak kan tot in de namiddag duren en zelfs nog later omdat u het naar uw zin hebt. Winkelen kan interessante geschenken en koopjes opleveren.

Ik denk hierbij aan de Kalverstraat in Amsterdam. Deze is onder meer vermeld in Instituto Flomar Málaga, Halbertsma pallets, Het wonder van Den Haag, Lillibet – derde boek verkocht in Seattle, In Memoriam Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden, Samen op weg en Nieuw Licht op Elton John.

17:50 Na verzending van het bovenstaande herhaal ik mijn horoscoop van vandaag. Schorpioen: Het zou wel eens een druk weekend kunnen worden. Een lunchafspraak kan tot in de namiddag duren en zelfs nog later omdat u het naar uw zin hebt. Winkelen kan interessante geschenken en koopjes opleveren.

Ik heb in mijn leven niet veel lunchafspraken gemaakt. De belangrijkste lunchafspraak die ik mij kan herinneren was tijdens mijn werk voor Nieuw Elan in het Holland Office Centre in Hoofddorp met mijn latere collega Ruud van der Zalm van de Baak. Ik had daar als office manager alle projecten doorgerekend en geconstateerd dat ons bedrijf op een gigantisch faillissement dreigde af te stevenen. Van die problematiek heb ik de heer van der Zalm toen in kennis gesteld waardoor wij de Baak voor een catastrofe hebben weten te behoeden. Ik werd hieraan herinnerd nadat ik mijn verslag van mijn bezoek ik op 15 november 2017 in Amsterdam opnieuw had gezien. Ik loop nog even de route na: NieuwendijkPaleis op de DamRokin – Muntplein – Spui – LeidsepleinDe Balie – Hotel Americain – Begijnhof – Amsterdams Museum – DamrakKrasnapolskyBeurs van BerlageVictoria HotelCentraal Station. Tijdens mijn directieverantwoordelijkheid voor NIOW-Talen had ik een bestand van 2500 docenten maar die namen heb ik niet allemaal onthouden. Hoofdzakelijk die docenten die ik persoonlijk heb aangenomen. Zij vormen de basis van onze organisatie. Ik heb al die bestanden teruggegeven aan mijn voormalige partners in de veronderstelling dat zij tot een nette scheidingsregeling zouden overgaan zoals Boris Johnson dat op dit moment ook probeert te doen. Maar ik zal mijn geheugen weer eens laten werken. Dan herinner ik mij dat mijn eerste docente Spaans in de Boelelaan de naam Ineke van Montfoort droeg. De andere docente was ook een Ineke.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 13 december vanaf 5 januari 1991: 1996  Voortekenen 2002 Niet teveel tegelijk. Eerst de structuur, dan de invulling 2004 001 2006 Heinekenborrel 2006 2007 Ron van Raad en de Cervantes Foundation 2008 Wonderen 2011 Wie wordt de nieuwe burgemeester van Nijmegen? Donald Trump had goed nieuws vandaag. Binnenkort kunnen we weer overgaan van mondkapje naar mondharmonica.