EENDRACHT EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 14 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

09:45 Na verzending van Boris Johnson in Brussel, Australië, Canada, de geagendeerde uitnodiging, de Kalverstraat in Amsterdam, lunchgesprekken, mijn wandeling door het centrum van Amsterdam en mijn documenten d.d. 12 en 13 december vabaf 5 januari 1991: van mondkapje tot mondharmonica heb ik gisteren gekeken naar WNL op zondag met onder meer Wopke Hoekstra en Erik Akerboom. Aangezien de grensbewaking tussen de gemeentes Torremolinos en Benalmádena was opgeheven was er weer een kerkdienst mogelijk in het Holland Huis met een indrukwekkende preek van Doctor Dirk Griffioen uit Baambrugge. Na thuiskomst zag ik het laatste kwartier van de Russische voetbalclub uit Arnhem tegen Heerenveen (1-1) en de wedstrijd PSV-FC Utrecht. Op de tribune van het Philipsstadion ontwaardde ik de slogan ‘Eendracht maakt macht’. Die slogan treffen wij ook aan op het monument ter gelegenheid van de opening van de spoorlijn Nijmegen-Kleef op het Kelfkensbos te Nijmegen.

Vanuit deze achtergond memoreer ik mijn verbindende elementen waarin de term ‘eendracht’ is vermeld: Organiseren van het kapitaal van de toekomst, Puinruimen en herstarten, Cervantesgame, ¿? Don Quijote, Koninklijke Nijmegen Eendracht Combinatie, The final countdown, Hart van de organisatie, Alle ogen zijn gericht op …, Groen licht voor Karel Aalbers, Koortsachtige onderhandelingen, Durfinvesteerders, Persoonlijk onderonsje, Volle kracht vooruit, The times they are a changing, It’s summertime!, Alle Berichtenuit De Zevende Hemel tot 10 oktober 2006, Tien jaar Nieuwe Economie, Brief aan Johan Agricola van de Engelenburg, Brief 1100, Een nieuw begin, Nieuw Licht in Brasserie La Taberna, Een bijzonder weekend met de pianoman, El Open Arms, Het woord is thans aan Ernst Hirsch Ballin, The Jivin’ Jaks heet thans Paparazzi en Sleutel 12.

Vanuit deze achtergrond gaat mijn aandacht thans uit naar Torremolinos officieel ‘Leeftijdsvriendelijke stad’ en memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 14 december vanaf 5 januari 1991: 1994 Operatie Delta 1997 Counsellinggesprek 1999 Terug van bijna weggeweest 2002 De ideale relatie 2005 Kerstkaarten 2006 Het schaap met de vijf poten 2007 Rosa Monckton in The Diana Inquest en het Luzac College 2010 Het ontbrekende stukje van de puzzel en 2011 Heinekenborrel Amsterdam en de Keizer Karelprijs beste Maagd: Toon doorzettingsvermogen en discipline. Stel het maken en kopen van kerstcadeautjes niet langer uit en beantwoord de goede wensen die u bereiken. Uw organisatietalent zal u de komende periode goed van pas komen. Schorpioen: Uw intuïtie is nu goed en uw gevoelens omtrent iets of iemand zijn waarschijnlijk accuraat. Pas u aan als u fysiek niet optimaal functioneert; hoofdpijn kan betekenen dat u zich uit een situatie of van iemand moet terugtrekken.

Accuratesse is een belangrijk goed. De enige keer dat ik die term heb gehanteerd was in mijn dagboek van 18 maart 2011 getiteld Portugees welzijn, King William en de komende jaarvergadering van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.