BRUMMEN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 19 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

12:20 Ik kreeg de eerste reactie op Wandeling door het centrum van’s-Hertogenbosch van Edwin van Ee uit ‘s-Hertogenbosch: “Leuke video! Iedere ochtend als ik uit mijn raam kijk, dan kijk ik tegen je moeder haar geboortehuis aan!”. Na verzending van 24 jaar Instituto Cervantes Ltd England and Wales, het Cervantes-Shakespeare-Scenario en mijn documenten d.d. 18 december vanaf 5 januari 1991 ontving ik gisteren de brieven van de Kamer van Koophandel waaruit blijkt dat mijn zoon Drs M.F.A. van der Heijden nog niet als bestuurder van de Stichting Cervantes Benelux is ingeschreven in het Stichtingsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel en zag ik in het NOS Journaal van 12:00 leuke kerstbeelden uit Brummen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 19 december vanaf 5 januari 1991: 1999 The Lady strikes again 2002 The launch of the 2002 Althorp gift range 2003 Gedachten en inzichten in het dagboek 2004 Heydens initiatief 2005 Euroborg 2006 Drijvende krachten 2007 Van Worldonline tot Cervantesonline 2008 De Goffert ontploft 2009 Johan van Zuidam 2010 Van Torremolinos via Eindhoven terug naar de Keizer Karelstad 2011 Valkhof Magazine en de SEAT Altea 2018 Aflossing van de Koninklijke Wacht in Madrid en Monument van Cervantes en de aflossing van de Koninklijke Wacht in Madrid.

Een organisatie is als een ton met een hoepeltje erom. Als dat hoepeltje wordt weggenomen valt de ton in duigen beste Maagd: Misschien kunt u uw gezin mee uit nemen voor een speciale kerstshow, de ijsbaan of een tropisch zwemparadijs. Liefde kan glorieuze momenten beleven als u ontspannen bent. Verwen degenen die u liefhebt maar ook uzelf. Schorpioen: Laat belangrijke zaken rusten tot na Nieuwjaar. Ontspan, vooral mentaal. Het wordt een prettig weekend als u bijpraat met vrienden of familie. Pak de telefoon. Mijd het verkeer; er zijn te veel drukke lieden op de weg.

Dat lijkt mij een specifiek Nederlandse situatie. Ik hoop dat mijn berichtgeving uit 1999 nu ook haar vruchten gaat afwerpen. In dit verband citeer ik mijn blijkbaar op 26 maart 1999 verzonden bericht van 25 maart 1999 over de Eurotop in Berlijn: “Beste Liesbeth, Nijmegen, vrijdag 25 maart 1999. Spanning en stress kan worden gereduceerd door verantwoordelijkheid te delen. Ik denk hierbij aan een ronde tafel met ‘knights’ aan wie je de informatie kunt toevertrouwen, zodat dit weer zelf haar werk gaat doen. De Eurotop in Berlijn is vanmorgen om 6 uur beëindigd. Mijn voorspellingen in het interview met de heer Piet Hupkens uit Vlissingen m.b.t. de Zilvervloot zijn vandaag uitgekomen. Spanje krijgt minder te verteren uit de EU-subsidiepotten en Nederland gaat minder betalen. Daar moet dan toch eindelijk ook iets van afkunnen ten behoeve van de uitvoering van onze beleidsplannen. Ik heb er nu inmiddels acht jaar aan gewerkt, als geen ander persoonlijk geïnvesteerd en rond moeten komen met een uitkering die door anderen grotendeels slechts voor eigen consumptie wordt aangewend. Mijn verhuizing naar Spanje is daarbij op de eerste plaats noodzakelijk geworden op budgettaire gronden. Ik zou in Nederland niet meer hebben kunnen eten. Daar dient nu structureel verandering in te komen. Jij kunt daarbij het voortouw nemen, voor het geval je dat nog niet hebt gedaan. Het resultaat van Berlijn is hoopvol. José María heeft een groot deel van de vergadertijd in de afgelopen nacht voor zich opgeëist. Het is verstandig dat hij ons te vriend houdt. Uiteindelijk zijn de Spanjaarden mij nog schatplichtig. Ik hoop dus ook van zijn kant op meer concrete ondersteuning te kunnen rekenen. 14.00 Bij het doorlezen van mijn reisverslag van 20 maart zag ik dat pagina 36 ontbrak. Die tref je hierbij alsnog aan. Gaarne invoegen in het document. Excuus hiervoor. Ik heb getracht mijn gestelde deadline te halen. Hartelijke groet en goed weekend. Bijlage: Pagina 36 Reisverslag Plus Ultra.”