GELOOF, HOOP EN LIEFDE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 23 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

10:45 Kort voor verzending van The parallel partner, geschiedenis van Utrecht met Annechien Steenhuizen ontving ik van Ds Dirk Griffioen het bericht “Waarde vrienden, zussen en broers van de NIG CdS, Hierbij onze groet en wensen voor het nieuwe jaar. Een vreemd en ongrijpbaar jaar dat getekend is door een mysterieus virus dat ongrijpbaar is…. Nochtans bewaren we de hoop en wensen we jullie ook in alles toe: geloof, hoop en liefde, Met warme groeten, Reina & Dirk Griffioen”. Met bijlage om ons een hart onder de riem te steken voor het nieuwe jaar.

Geloof, Hoop en Liefde is mijns insziens inderdaad het belangrijkste thema dat mensen bindt. In mijn geschriften kom ik dit onderwerp onder meer tegen in De laatste brief voor een Nieuw Perspectief, De paarse vlinder en het blauwe licht, New London Chorale, Partijen stemmen in met regeerakkoord, Volle kracht vooruit!, Alle Berichten uit De Zevende Hemel tot 10 oktober 2006, Bar Valkenburg in Torremolinos en Domein De Horsten in Wassenaar en  NS-keuzedag extra met bezoek aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden en Symposium Duurzaam ondernemen over grenzen heen.

Vanuit deze achtergrond koppel ik terug naar het loopbaanadvies dat gekoppeld is aan mijn bericht over DFDS Seaways: Persoonlijkheidstest van U. Mirovic in Zeist en carrièreplanning “Persoonlijkheidstest (Hey) U. Mirovic Afgenomen op 23 juli 1991 te Zeist door U. Mirovic. In Joegoslavië psychologie gestudeerd, als tolk-vertaler in Egypte gewerkt. Nadien als hoofd PZ gewerkt bij een bedrijf met 250 Joegoslaven in dienst. Hier leren werken met Amerikaans testsysteem ten behoeve van functieclassificatie. Mirovic is onlangs gescheiden. Heeft twee kinderen, een dochter van 16 jaar op het gymnasium en een zoon van 19 op Nijenrode. De dochter heeft zeer geleden onder de scheiding. Mirovic had de volgende uitspraken: “Bij Nieuw Elan vond u een huis waarin u zich thuisvoelde. U kreeg er de erkenning die u toekwam. U staat er heel goed voor. (Dit zegt iets van de cultuur waar ik mij thuis voel: een ondernemerscultuur. Nodig: trekkersrol).” De testuitslag maakt een onderscheid tussen aangeboren, aangeleerd en een synthese. De synthese geeft aan: leiderstype. “Aangeboren: sterk conceptueel, ideeëngenerator. Sterk analyserend denkvermogen. U kunt elk probleem aan. Karakter: volhardend, doorgaan op dezelfde weg. U bent bereid risico’s te nemen. Niets kan u ervan weerhouden uw doel te bereiken. Lukt het u vandaag niet dan lukt het morgen. I do it my way. U bent intelligent. U denkt snel en scherpzinnig, doeltreffend en efficiënt. U houdt niet van ellenlange verhalen. Verhalen die niets te maken hebben met wat u wilt bereiken interesseren u niet. Uw managementvaardigheden zijn aangeleerd. Gebruik ze. Uw aangeboren kracht ligt op het gebied van ontwikkelen. Idee: ontwikkel een dienstenpakket en verkoop dat. Ga naar Spanje en kijk wat Nederlanders daar nodig hebben of praat met Spanjaarden in Nederland en kijk naar hun behoeften. M.b.t. relatie: uw probleem hoeft niet te liggen in cultuurverschillen. Eerder in het wegvallen van een gemeenschappelijk doel. Wees bewust van wat u gemeenschappelijk hebt opgebouwd.” Mirovic verder m.b.t. karakter: “Sterk individualistisch. Het sociale hoort er wel bij, maar het hoeft voor u niet zo. Kies dus voor een kleine organisatie. Een pas opgerichte organisatie of een zelf op te richten organisatie. Ontwikkel en laat anderen het uitvoeren. U vindt uw motivatie niet in een geldelijke beloning. U geeft het liever uit. U wilt iets goeds tot stand brengen en merken dat het wordt gewaardeerd. Dat is uw primaire drijfveer. U bent eerlijk. Zoek dus mensen om u heen die dat ook zijn. U neemt altijd iets meer hooi op de vork dan van u verwacht wordt. U bent een perfectionist: het kan altijd beter. Niet gemakkelijk in de omgang. U kunt er niet tegen dat anderen dingen fout doen. U kunt niet tegen stommiteiten. Als u uw koers bepaald heeft kan niemand u daarvan afbrengen. Als anderen een weg voorstellen die u zichzelf niet heeft voorgenomen te gaan, zal het moeilijk zijn voor die anderen u nog in hun koers te krijgen. U bent een manager, een organisatie-manager, een self made manager. U zet graag de grote lijnen uit en laat de details het liefst aan anderen over, met uitzondering van de details die u zelf waardevol vindt. U heeft een groot vrijheidsstreven. U past niet in structuren. U geeft wel structuren aan maar wil daarbinnen maar een beperkte tijd opereren. Dan voelt u zich gevangen en wilt u weer iets nieuws, een nieuwe trein op de rails.” Terzake citeer ik de woorden van ELE: “No es un villancico más de un año cualquiera que ablanda la espera de la Navidad. De renos y estrellas, con palabras bellas y copos de vals. Es una historia Real; con todos los sueños grandes o pequeños que hay que retomar. Y a pesar de todo levantemos la copa por lo que nos toca y nos va a tocar. Vamos a cantar el villancico mas terco del mundo, el que se resiste a otra noche triste de no celebrar. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, que nunca se cansa, que trae esperanza y un poco de paz. No es un villancico más, este no funce el ceño porque es navideño y volver a soñar. Y abriremos la puerta, al año que empieza, sin olvidar. Y que no falte de nada, ni un coro de hadas por videollamada si es para cantar y aunque los elfos mantengan distancia, que quede constancia que ya es Navidad. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, el que se resiste a otra noche triste de no celebrar. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, que nunca se cansa, que trae esperanza y un poco de paz. Porque este año que fue tan ingrato dejó los zapatos de Reyes afuera. Porque estamos juntos, porque hay esperanza confianza y amigos comida casera. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, el que se resiste a otra noche triste de no celebrar. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, que no se acorbarda y la lía parda con la soledad. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo el que se resiste a otra noche triste de no celebrar otra noche triste de no celebrar. Vamos a cantar el villancico más terco del mundo, que nunca se cansa, que trae esperanza y un poco de paz. No es un villancico más este año tan duro, tan frío y oscuro no nos va a ganar. Entre tanta muerte tenemos la suerte de celebrar, el poder soñar”. Bienvenido 2021. ‘Levantar la copa’ ofwel ‘het glas heffen’ is een belanrijk ritueel hier in Spanje. In onze Asociación zijn wij dat gewend van Claudine van Lier met de woorden: ‘Cuando no nos conocíamos bebíamos. Pero ahora que nos conocemos bebemos. (Subjuntivo) Bebamos hasta que no nos conozcamos’ zoals te zien op Cena de clausura del Congreso 52 de la AEPE en Las Palmas de Gran Canaria en 27 de 2018 Almuerzo comunicativo en Zamora. Claudine is vermeld in Visita al Kremlin, Comienzo del Coloquio en Moscú, Bedrijfsethiek & Integriteit, Opladen van de batterij, Bill Clinton en Cervantes, Weer een paar miljoen, Berichten voor Claudine, Link exchange and other things worth mentionning, Control of the Company etc. In dit verband vernam ik dat er een film in de maak is over de ramp met de MH17 aan de hand van een boek van A.F.Th. Men weet echter nog niet wie hierin de rol van Vladimir Poetin gaat spelen. Wat mij betreft kan hij dat zelf zeggen. Hij weet de weg naar Nichtevecht. Althans als hij de geschiedenis van zijn voorganger Peter de Grote goed heeft bestudeerd. In dit verband ben ik het meest geïnteresseerd in zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van onze infrastructuur op het gebied van de hogesnelheidstreinen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 23 december vanaf 5 januari 1991: 1992 Gespreksrapportage ter attentie van Penningmeester A. Veltman (ABN-AMRO) van de Stichting Cervantes Benelux te AmsterdamGespreksrapportage 1994 Bonafide aspiratiesUw reactie op mijn schrijven 10.8911 1995 Herbouw Het ValkhofBerichtgeving 1997 Westminster Abbey, Christie’s and The Leicester Arms 1999 Wisselende contacten 2004 Cervantes Television 2005 Koortsachtige onderhandelingen 2006 Coupe Lucaya 2007 De brug naar Zuid-Amerika 2009 NH Hotels of Bilderberggroep 2010 Opnieuw een nieuwe etappe en 2011 Ondernemen in 2012 beste Maagd: Breng tijd door met iemand met wie je een goed gesprek kunt voeren. Je liefdesleven kan een vorm van touwtrekkerij aannemen; jullie moeten allebei geven en nemen. Houd je aan feiten en laat je niet meeslepen door emoties. Schorpioen: Je liefdeleven kan kreukels vertonen maar als je doet wat je hart je ingeeft zal dat kreukherstellend werken. Stel je flexibel op als een collegiale relatie een vriendschappelijk karakter aanneemt, dan ben je makkelijk toegankelijk.

Dat is prima.