EERSTE KERSTDAG VRIJDAG 25 DECEMBER 2020

Na verzending van Kerstavond donderdag 24 december 2020 Carols from King’s en mijn documenten d.d. 24 december vanaf 5 januari 1991  heb ik gekeken naar het NOS Journaal van 16:00 en de persconferentie van Boris Johnson in 10 Downing Street. Het doet mij deugd dat hij een overeenkomst heeft bereikt met de Europese Unie. Nog vóór onze deadline van 28 december aanstaande. Zijn toespraak is te zien op UK and EU agree post Brexit trade deal. Kernwoord van zijn toespraak: Agenda. Hetgeen mij herinnert aan de door mijn collega Harry Starren toegezegde geagendeerde uitnodiging. De hiernavolgende gezamenlijk via de videoverbinding tussen Spanje en Nederland gevierde kerstmaaltijd was een zeer bijzondere noviteit en een bijzondere vorm van ‘family gathering’. De Nederlandse hoofdmaaltijd bestond uit warme beenham. Hetgeen mij automatisch deed denken aan mijn favoriete pannenkoek in het Jagershuys in Zeist met de naam Miss Legs. De Spaanse hoofdmaaltijd bestond uit door Capitán Pollo voortreffelijk bereide gefileerde ‘trucha a la plancha’. Dus geen gerookte zalm deze keer. Ik heb ook geen wijn gedronken bij deze maaltijd. Maar een glas helder Spaans water. Binnen dit kader heeft Koning Felipe van Spanje gisteren een zeer uitgebreide kerstpresentatie laten verzorgen met een terugblik op het afgelopen jaar 2020. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 25 december vanaf 5 januari 1991: 1997 King’s College Cambridge, Althorp House and St. Mary’s Church in Warwick 2002 Bruggen slaan en over grenzen kijken 2003 Feliz Navidad 2006 250.000 bezoekers 2007 De Oranje stropdas 2010 Eerste kerstdag 2010 The Queen in Purple 2011 Eerste kerstdag 2011 in Nederland.