KERSTAVOND DONDERDAG 24 DECEMBER 2020 CAROLS FROM KING’S EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 24 DECEMBER VANAF 5 JANUARI 1991

12:00 Na verzending van Geloof hoop en liefde en mijn documenten d.d. 23 december vanaf 5 januari 1991 heb ik een bezoek gebracht aan mijn huisarts Dr Frank Buster in verband met een fysieke klacht. Hij heeft mij vervolgens doorverwezen naar Hospital Santa Elena. Daar heeft Doctor Eduardo Ramos Núñez – geassisteerd door zijn lieftallige assistente Elena (zij tekende een hartje op mijn arm met de datum 23-12-20) – mij uitgebreid laten onderzoeken en heeft geconstateerd dat er een probleem is op cardiologisch gebied. Mijn hartproblemen dateren al van 1 augustus 1996 in Engeland. But The work continues. Daarom zond ik Léontine ‘a continuación’ dit bericht: 19:16 “Hola Léontine, Ik had mij gisteren voorgenomen dit bericht ook naar Rafael del Moral, Pilar Celma en Sara Saz te sturen. Ik vind dat dat echter meer op jouw weg ligt en heb daar vanmorgen van afgezien. Ik wens jou en jouw gezin morgen ‘de toda corazón’ een memorabele ‘Noche Buena’. Fijne feestdagen John”

Vanmorgen ben ik wederom teruggekeerd naar Santa Elena voor een CT-scan. De uitslag krijg ik volgende week. Op deze kerstavond ben ik al vanaf 24 december 1996 gewend om te kijken en te luisteren naar de Carols from King’s vanuit King’s College in Cambridge.

Carols at King’s ofwel Carols from King’s heb ik onder meer vermeld in Eenzaam en ook alleen, Once in Royal David’s City (2), De vooravond van een nieuwe tijd, Veertien jaar na een bijzondere kerst in Friesland en Harvard University Cambridge Massachusetts.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 24 december vanaf 5 januari 1991: 1997 Evensong in Saint Paul’s Cathedral and Westminster Abbey 1999 Eeuwafsluiting 2002 Eigen communicatiemedium 2003 My Lady’s Last Will 2006 Once in Royal David’s City (2) 2007 en 2011 Kerst in Friesland en Soestdijk beste Maagd: Je zult nog veel te doen hebben. Zorg voor een liefdevolle en vredige sfeer en voorkom elke wanklank. Snoep en snack nu niet te veel zodat je je met kerst even kunt laten gaan. Reserveer een deel van de vrije dagen voor jezelf. Schorpioen: Middenstanders zullen het druk hebben maar moeten elke klant toch als koning behandelen. Als je vriendelijk bent zal men je ook vriendelijk bejegenen. Bezorg iemand die met kerst alleen is een gedenkwaardige avond.

Ik laat dat bij voorkeur over aan Boris Johnson. In afwachting van zijn persconferentie.