DE MENSEN VAN D66 EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 26 JANUARI VANAF 1987

Met afgrijzen heb ik vanmorgen de beelden uit Nederland waargenomen. Education is my core business. Dus ik denk dat u wel begrijpt hoe ik hierover denk. Nochtans ga ik over tot de orde van de dag. Na verzending van Zesde verjaardag van mijn jongste kleindochter Merel, Hans van Mierlo, mijn documenten d.d. 25 januari vanaf 1987 en mijn eerste congres van D66 heb ik een inventarisatie gemaakt van de huidige beleidsmedewerkers van D66 met woonplaats en binnen het kader van het beleidplan Instituto Cervantes Benelux relevante portefeuilles.

D66 in de Tweede Kamer: Rob Jetten (Ubbergen – Fractievoorzitter – Europese Zaken) – Pia Dijkstra – Vera Bergkamp – Kees Verhoeven (Amersfoort Economische Zaken   – Inlichtingendiensten – ICT/Privacy/Cybersecurity – Digitale Overheid) – Paul van Meenen  (1956) is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij woont in Leiden (Primair Onderwijs – Voortgezet Onderwijs – MBO Voorzitter Commissie Justitie en Veiligheid) – Jan Paternotte  (Leiden  – Hoger Onderwijs & Wetenschap) – Steven van Weyenberg (Vice-fractievoorzitter) – Sjoerd Sjoerdsma (Sjoerd is Tweede Kamerlid sinds 2012. Hij woont in Den Haag) – Jessica van Eijs – Salima Belhaj – Maarten Groothuizen (Nijmegen Justitie) – Achraf Bouali (Amsterdam Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking) – Rens Raemakers – Antje Diertens  (GroningenKoninkrijksrelaties) – Tjeerd de Groot – Matthijs Sienot – Joost Sneller  (Den Haag FinanciënFinanciële Markten & StaatsdeelnemingenAlgemene ZakenMedia & Koninklijk Huis) – Rutger Schonis – Marijke van Beukering

D66 in de Eerste Kamer: Annelien Bredenoord (Utrecht – fractievoorzitter in de Eerste Kamer) – Joris Backer (Den Haag Europa – FinanciënJustitieWetenschap) – Petra Stienen (Den Haag Immigratie & Asiel – Werkgelegenheid) – Ons aller Boris Dittrich (AmsterdamBinnenlandse Zaken & KoninkrijksrelatiesBuitenlandse Zaken – Defensie & Veiligheid – Ontwikkelingssamenwerking) – Henk Pijlman (Groningen Onderwijs & Cultuur) – Carla Moonen (Breda Buitenlandse ZakenSociale Zaken) – Peter van der Voort (Noordwest Friesland Hoger OnderwijsFinanciënVolksgezondheid)

D66 in Europa: D66 heeft sinds de Europese verkiezingen van 23 mei 2019 twee leden in het Europees parlement. Sophie in ’t Veld is delegatieleider.

D66 in het land In de tijd dat ik in Nijmegen nog een pied-à-terre had in Nederland heb ik meegedraaid in Regio Gelderland en Nijmegen. Ik werk thans aan een historisch overzicht om die periode in beeld te brengen.

Kandidaten voor de Tweede Kamer: Sigrid Kaag, Lijsttrekker – Rob JettenVera BergkampJan PaternotteSjoerd SjoerdsmaSalima BelhajSteven van WeyenbergTjeerd de Groot – Hanneke van der Werf – Raoul Boucke – Paul van MeenenHans Vijlbrief  – Jeanet van der Laan – Joost Sneller – Wieke Paulusma –  Faissal Boulakjar – Hülya Kat – Sidney Smeets –  Rens RaemakersJorien Wuite – Kiki Hagen – Lisa van Ginneken – Alexander Hammelburg – Romke de Jong – Marijke van Beukering – Anne-Marijke Podt Fonda Sahla – Hind Dekker-Abdulaziz – Sjoerd Warmerdam – Nazmi Türkkol – Hans Teunissen – Carline van Breugel – Joan Nunnely – Meryem Cimen – Loes ten Dolle – Mahjoub Mathlouti – David Kuijper – Marleen van der Meulen – Marcel Beukeboom – Ojanne de Vries-Chang – Kirsten Wilkeshuis – Stijn Warmenhoven – Wybren Bakker -Marc van Opstal – Marieke Vellinga-Beemsterboer – Marja Lust – Sonja Paauw – Christine Bel – Suat Kutlu – Robert Kuipers – Robin de Roon – Gabriëlle Bekhuis – Stef Stevens – Marion Loor – Pepijn Vemer – Vinesh Lalta – Rosita Girjasing – Rob Hofland -Constance Tiemens -Eli Geoffroy – Sarah Berckenkamp – Laura Neijenhuis – Bas de Leeuw – Gjin Ceca – Emma Laurijssens van Engelenhoven – Teresa da Silva Marcos – Monique Zwetsloot – Caecilia Johanna van Peski – Rosanna Huertas Mulckhuyse – Yasin Elmaci – Corine van Dun

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 26 januari vanaf 1987 tot en met 2012: 1994 Eerherstel  1996 Instituto Cervantes Benelux 1997  National Education Exhibition NOT 1997 2000 Building The Holding II  2001 Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2001 2005 Nijmegen-Utrecht 2006 ¡Temperament!  2007 De nieuwe eigenaar van Vitesse 2008 Bezoek aan de ware Jacoba  2009 Mario Been niet naar Feyenoord 2010 Schavuit van Oranje Deel 4  2011 Letters to Diana Princess of Wales op één bij Barnes and Noble in Londen en 2012 Dare to sharebeste Maagd Deel wat je dierbaar is alleen met iemand die je vertrouwt. Het is belangrijker om te doen wat je zelf juist vindt, dan tegemoet te komen aan de wensen van anderen. Laat je het vertrouwen in mensen niet afnemen door een zelfzuchtig type. Schorpioen: Denk niet te lichtvaardig over huishoudelijke plichten; je hebt iets of iemand al te lang verwaarloosd. Blijf opgewekt als je iets moet doen wat je onplezierig of moeilijk vindt. Verbreed je kijk op de wereld via contacten met buitenlanders.

Nederlanders zijn voor mij ook buitenlanders. Reden temeer om mijn communicatie met Nederland langs deze weg voort te zettten en alle gedupeerden te laten weten dat ik met hen meeleef.