BESPIEGELINGEN INZAKE EEN GRONDWETSWIJZIGING EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 12 FEBRUARI VANAF 1987

Beste Rob,

Na verzending van Rob Jetten in Goedemorgen Nederland, vossenjacht, Het Licht op Leeuwarden en mijn documenten d.d. 11 februari vanaf 1987  heb ik jouw optreden in Goedemorgen Nederland nog eens goed bekeken. Ik bewonder jouw bevlogenheid om het lidmaatschap van Nederland in de Europese Unie in de Nederlandse Grondwet te laten opnemen. Ik ben het met je eens dat de procedures rond de uittreding van het Verenigd Koninkrijk zeer chaotisch zijn verlopen. Ik wens je alle succes om jouw ideaal op dat gebied te verwezenlijken.  Ik ben benieuwd naar jouw wetsontwerp waaraan je drie jaar hebt gewerkt. Meningen en standpunten kunnen veranderen in de loop van de geschiedenis. Jij hebt bij D66 de portefeuille Europese Zaken in beheer. Binnen dit kader heb ik slechts een bevoegdheid in Nederland, België en Luxemburg middels het handelsmerk ‘Instituto Cervantes’ voor opleidingen, trainingen en cursussen. Ik betreur inderdaad de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het is mooi om een mening te verkondigen Rob. En het doet mij tevens deugd dat ons parlement weer enige greep krijgt op de media. Ik moet helaas vaststellen dat de macht in Nederland tot op heden niet in handen is geweest van het parlement. Dat was al het geval in de tijd van Julius Cesar. Ik constateer echter wel enige verbetering. Op de dag dat ik jou voor het eerst heb ontmoet had ik een gesprek achter de rug in het Erasmusgebouw in Nijmegen om daar een vestiging te openen van het Instituto Cervantes Benelux in samenwerking met de faculteiten Romaanse Talen en Bedrijfscommunicatie. Ik denk dat daar onze eerste prioriteit ligt. Na dit te hebben gerealiseerd kunnen wij bekijken hoe jouw idealen kunnen worden verwezenlijkt. Vastlegging van ideeën en de uitvoering daarvan liggen nog altijd ver van elkaar verwijderd. Dat heb ik in de loop der jaren ervaren. Ten tijde van mijn verantwoordelijkheid voor NIOW-Talen kon ik mijn districtleiders en docenten in heel Nederland aansturen conform mijn beleidsdoelstellingen. En dan gebeurde dat ook! Ik accepteerde geen enkele ongevraagde interventie binnen het kader van onze democratische beginselen. En dat standpunt houd ik staande. Daarvoor ben ik de halve wereld rondgereisd en denk ik nog altijd aan ons strand stil en verlaten.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 12 februari vanaf 1992 Brief uit Parijs 1995 A Su Real Majestad Don Juan Carlos de Borbón y Borbón Rey de España 1997 Speech on behalf of His Majesty King Juan Carlos of Spain 1998 Sparrenheuvel 1999 Valentijnskaart verzonden  2001 Wij Heeren van Middachten 2002 Reis naar Sevilla op 24 en 25 april 2002 2004 Annual Accounts & Annual ReturnWerkverslag Spanje 2004.01 2005 Inhoud op verzoek verwijderdHeilig Hart 2006 Thomas Triebels (R.I.P.) 2008 7 tot en met 12 februari 2008 2009 Reis naar Argentinië geboekt en betaald Valentijnsweekend 2010 Andaluces en UruguayContactgegevens Instituto Cervantes Ltd 2010Annual Accounts End of Financial Year 2009 Instituto Cervantes Ltd en 2012 Mubarak afgetreden.

In verband met mijn Brief uit Parijs in 1992 is dit een belangrijke datum voor mijn collega met het sterrenbeeld Maagd: De week loopt vredig ten einde; werk rustig door. Streef ernaar te leren van je fouten en niet in herhaling te vervallen. Je kunt nu gemakkelijk kappen met een gewoonte. Doe wat je moet doen, zodat niemand kritiek op je kan hebben.

En mijn horoscoop luidt vandaag Schorpioen: Er is een summier verschil tussen een discussie en ruzie zoals je kunt ervaren. Doe een stapje terug als een gesprek te persoonlijk wordt. Ook in je liefdeleven kunnen emoties de overhand krijgen. Focus dus op iets anders.

Ruzie past niet in mijn vocabulaire en de tijd van discussies is mijns inziens achter de rug. Ik ben immers niet geïnteresseerd in wat mensen scheidt, maar wat mensen bindt. Daarom ben ik benieuwd naar het wetsvoorstel om het lidmaatschap van de Europese Unie  op te nemen in de Grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden.