NIEMAND HAD VERWACHT DAT JOHN ALLE NEUZEN IN DEZELFDE RICHTING ZOU KRIJGEN

“Niemand had verwacht dat John alle neuzen in dezelfde richting zou krijgen”. Deze zin las ik op 5 februari 2000 op Schiphol. Het is mij nog niet duidelijk welke ‘John’ daarmee werd bedoeld. Op deze valentijnsdag gaan mijn gedachten uit naar het Heilig Hart.

Daarom memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Het Licht op Amersfoort en mijn documenten d.d. 13 februari vanaf 1987 mijn verbindende elementen d.d. 14 februari vanaf 1987 tot en met 2012: 1994 Valentijnsdag twee jaar na Parijs 1996 DrugsproblematiekSu carta del 12 de febrero 1997 Valentine’s Day 1997 1998 Besluitvormingsprocessen 1999 Sorpresa Sorpresa 2002 Cervanteskring 2003 Terug naar de kust 2004 Werkverslag Spanje 2004.02 2005 Forward Annual Return Instituto Cervantes Ltd 2006 San Valentín 2006 Muchas rosas 2007 Gelukwens aan Guusje ter Horst –  Gelukwens aan Maxime VerhagenGelukwens aan Maria van der HoevenGelukwens aan Wouter BosGelukwens aan Ernst Hirsch BallinGelukwens aan Jan-Peter BalkenendeGelukwens aan Ronald PlasterkGelukwens aan Piet Hein Donner 2008 Valentijnsdag 2008Uw brief van 13 februari 2008 2009 Opnieuw terug naar de kust 2010 Een Oranje Valentijnsdag met een Paars Randje (met dank aan Foppe de Haan uit Friesland) en 2012 Fusieprocessen en de Stichting Cervantes Benelux.

Na dit te hebben vastgesteld gaat de aandacht thans uit naar Valentijnsdag.

Deze muziek herinnert mij aan mijn bezoek aan de Sacré Coeur de Paris op 7 mei 2006. Het is een schande wat men de Keizerlijke Familie van Rusland heeft aangedaan. Nochtans ben ik van mening dat de huidige Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov volkomen terecht heeft verklaard de diplomatieke betrekkingen met de Europese Unie te zullen verbreken wanneer er opnieuw door onze vertegenwoordigers sancties worden opgelegd aan zijn land. Sinds de tijd dat ik op de MGIMO-universiteit in Moskou te gast ben geweest heb ik mij meer in de belevingswereld van mijn Russische collega’s getracht te verplaatsen. Zij zijn simpelweg niet gediend van inmenging in hun interne aangelegenheden. Ik heb veel respect voor de heer Lavrov als diplomaat en ben nog steeds van mening dat conflictsituaties beter aan de tafel kunnen worden opgelost dan op het slagveld. In dit verband gaat mijn aandacht thans uit naar HRH Prince Michael of Kent. En als u in afwachting bent van de volgende aflevering van The Crown denk ik dat deze situatie hierin een belangrijke plaats zal gaan innemen.