HANNEKE VAN DER WERF IN GOEDEMORGEN NEDERLAND, OXFORD OF EXETER, ONDERWIJSDEBAT IN DE BALIE, HET LICHT OP ROGER VAN BOXTEL EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 16 FEBRUARI VANAF 1987

Ik zag vanmorgen Hanneke van der Werf van D66 in Goedemorgen Nederland. Zij zet zich in voor meer veiligheid in de wijk. In casu in Den Haag. Onder meer door het laten inzetten van wijkagenten. Het probleem is herkenbaar uit de tijd dat ik in Nijmegen op De Wellenkamp woonachtig was. Het gedrag van de jeugd in de wijk liet in die tijd nogal te wensen over. In dit verband ben ik toen geschrokken nadat de scheidingsmuur van mijn tuin omlaag was getrokken. Ik heb de plaatselijke jongeren erbij betrokken om de muur weer op te bouwen. Voor een kratje bier hebben zij toen geweldig hun best gedaan om de muur te herstellen. De Nijmeegse politie had zich in die tijd al een opvoedende taak toegekend. Daarom heb ik hen toen geadviseerd die jongens te belonen. Positive reinforcement leidt vaak tot betere resultaten dan het voortdurend uitdelen van straffen. Ik ben wel van mening dat daarin de juiste balans dient te worden gevonden. De foto’s van die omgehaalde muur heb ik afgebeeld op pagina 96 van mijn boek Letters to Diana Princess of Wales. Het betreft mijn schrijven van 3 februari 1997.

Ik moet hierbij denken aan de tien ‘duivelse dilemma’s’ die Rick Nieman zondagmorgen stelde aan Sigrid Kaag in WNL op zondag: 1. sneekers of pumps 2. Ik vind het jammer dat ik als elitair wordt gezien of zo ben ik nu eenmaal 3. Premier Mark Rutte of Premier Wopke Hoekstra 4. Oppositieleider in de Tweede Kamer of Minister van Buitenlandse Zaken in Rutte IV of Hoekstra I 5. Typhoon of Roxanna Hazes 6. Tien miljard voor onderwijs is een breekpunt of over alles valt te onderhandelen 7. Oxford of Exeter 8. Geert Wilders gaat een grens over met zijn tweets over mij of dat hoort nu eenmaal bij het politieke spel 9. Meer of minder Europa 10. Deo Valente of inshala. Hierbij gaat mijn aandacht vooral uit naar 7. Oxford of Exeter .

Oxford  heb ik onder meer vermeld in El Erasmismo y Cristianismo Nuevo en el Don Quijote de La Mancha de Don Miguel de Cervantes y SaavedraLandgoed De Horsten te Wassenaar (1)Terug naar de kustDe gouden driehoekCervantes Enterprises in BrusselLord Brooke Earl of WarwickTomorrow never diesHeydens initiatiefDag van Blenheim PalaceDit moi oui engagement ringSociale Zaken, Werkgelegenheid en koninklijke zakenEen zware verantwoordelijkheidPrinses Máxima in het paars. En Exeter in Exeter en de strijd om de troon en Exeter.

Vanavond wordt er binnen het kader van de komende verkiezingen een onderwijsdebat gevoerd in De Balie in Amsterdam. Ik ben benieuwd in hoeverre onze plannen daarin ter sprake zullen komen. Ik heb De Balie onder meer vermeld in Verschuldigde betalingen en verrekeningenDagboek 004Europees referendumWilzingBezoek aan Utrecht, Amsterdam en ZandvootPensioenregeling en Jan Peter BalkenendeOntmoeting met Baltasar GarzónVan James Hewitt tot Claudia Holloway en Uitwaaien.

Opmerkelijke artikelen in de Telegraaf van vandaag: Meghan en Harry op ramkoers met interview hetgeen mij doet deken aan mijn bericht met de titel Ramschip Schorpioen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Sigrid Kaag in WNL op zondag, Het Licht op Alexander Pechtold, feestje in 10 Downing Street en mijn documenten d.d. 15 februari vanaf 1987 mijn verbindende elementen d.d. 16 februari vanaf 1987 tot en met 2012: 1997 Annual meeting of the Association Spanish at SchoolBetalingsachterstandSchipholprojectVerzoek om medewerkingSchipholprojectStrategisch Perspectief 1998 The real truth about Diana 1999 Angela Filippo 2000 Inkomstenbelasting 2002 Hemels einde Spaanse EU-Top 2004 Werkverslag Spanje 2004.03 2005 Afrekening 2004 2006 Aansluiting ADSL en overname KPNLos Príncipes de Asturias 2007 The Way to Justice 2008 Bijeenkomsten voor hispanisten in Utrecht en Madrid 2009 Bezoekverslag Noordwijk, Rijswijk en WassenaarValentijn 2009 2010 Start van de nieuwe ontwikkelingsfase vanaf 14 februari 2010 2011 Mijn nazaten en hun voorouders en 2012 De cirkel is weer geslotenbeste Maagd: Vrees het onverwachte niet als je je in een kwetsbare of onzekere situatie bevindt. Het leven kan een wending nemen die je zal verwonderen en die tegelijk amusant kan zijn. Leg je erbij neer als je niet alles onder controle hebt. Schorpioen: Op het werk kan frustratie ontstaan, zeker als je het gevoel hebt dat de veiligheid van mensen in gevaar komt. Wind je niet op; je bent niet de enige die boos is. Laat je niet opjutten en evenmin overmannen door onzekerheid. Dat spreekt vanzelf.

16:30 Aansluitendgaan mijn gedachten binnen het kader van mijn ervaringen met D66 thans uit naar één van de prominenten van onze partij, t.w. Roger van Boxtel. Ik heb de heer Van Boxtel voor het eerst ontmoet tijdens de receptie na de inauguratie van Thom de Graaf als Burgemeester van Nijmegen in de foyer van Concertgebouw De Vereeniging op 8 januari 2007 en heb hem onder meer vermeld in De mooiste dag van je leven25 jaar democratie in SpanjeDe Liefde van PaarsBrand in Málibu en de installatie van Thom de Graaf als Burgemeester van NijmegenExperience the digitalized world of J.L. van der HeydenEducación, Educación y EducacióneCommerce en John StevensRondom Paleis Huis De Voorst te EefdeDe slag om de Eerste Kamer kan beginnen en Hervormen.nu en Cervantes.nu.