MIJN DOCUMENTEN D.D. 5 MAART VANAF 1987, DIANAENZONEN.NL, TINEKE SCHOUTEN EN PROFESSOR J.G. KNOL

Na verzending van ‘I love you Rietveld’, mijn documenten d d 4 maart vanaf 1987 en investeren in beleid gaan mijn gedachten opnieuw uit naar Madrid enzag ik op het NOS Journaal van 15:00 de vooraankondiging van het interview van de echtgenote van Prins Harry voor de Amerikaanse televisiezender CBS. Ik citeer Mark Visser: “Zij beticht volgens Britse media het koningshuis van een lastercampagne. De nieuwe aantijgingen komen dus vlak voor een interview met ‘de hertogin’ en Prins Harry door Oprah Winfrey. Het gesprek wordt komend weekend uitgezonden met stevige kritiek op het koningshuis blijkt uit een aankondiging van CBS. MM: “Ik weet niet waarom ze verwachten dat we na al deze tijd stil zouden blijven. Terwijl ze een actieve rol in het instandhouden van onwaarheden over ons.” De relatie tussen het echtpaar en Buckingham Palace is al langer bekoeld. De Britse koningin maakte vorige week nog bekend dat de twee definitief afstand nemen van het koningshuis. En volgens correspondent Tim de Wit is het mogelijk geen toeval dat er nu een onderzoek is aangekondigt naar Markle.” De Wit: “Je kunt er gerust van uitgaan dat dat interview met Oprah Winfrey door Buckingham Palace echt gezien wordt als een oorlogsverklaring dat ze op televisie echt de vuile was gaan buitenhangen. Want die vrees is er wel degelijk dat Meghan bijvoorbeeld zou vertellen dat haar leven onmogelijk is gemaakt. Binnen de koninklijke familie. Met name toen ze hier nog in Groot-Brittannië was. En ook vindt het paleis – daar schrijven verschillende media over – het zeer ongepast dat zo’n interview nu naar buiten komt terwijl Prins Philip al enige tijd in het ziekenhuis ligt.”

Ik ben van mening dat mevrouw Markle haar echtgenoot hiermee ernstige schade berokkent. De naam De Wit doet mij in etymologisch opzicht denken aan The Wit ofwel in het Engels (t)Hewit(t). Het was gisteren immers dertig jaar geleden dat Prins Harry’s moeder de relatie had verbroken met haar toenmalige confident James Hewitt en ik met mijn echtenote op hetzelfde moment een echtscheidingsconvenant heb opgemaakt bij een advocaat in Woudenberg. Ik kan mij nu niet aan de indruk onttrekken dat mevrouw Markle op onrechtmatige basis profiteert van de nalatenschap van mijn op 31 augustus 1997 in Parijs overleden partner. Met deze gedachte heb ik vanaf 16:50 een bezoek gebracht aan mijn Argentijnse kapper Guillermo in de Avenida Joan Miró. Ik las daar in het magazine ¡Hola! een mooi artikel over de geschiedenis van het kasteel Belmonte in de provincie Cuenca en ben met name geïnteresseerd in de indertijd daar woonachtige laatste Franse Keizerin Eugenia Montijo. Ik zag in die uitgave ook een foto van Prinses Diana in een outfit waarin ik indertijd haar kindermeisje Peggy Legge Bourke heb aangetroffen bij mij op De Wellenkamp.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 5 maart vanaf 1994 Vertrek bij Nieuw ElanMijn dierbare collega en de hakdagprocedure  1996 Bezoek Juan Carlos (1) 1997 New Dutch edition of the Don QuijoteBod van Hfl 249.000 1998 Madrid… MadridFlexiwerken 1999 Bericht van het Haags Juristen College  – Haags Juristen College 2001 Reshaping the future 2002 Voorbereiding op het colloquium in Moskou 2004 Nieuwe start 2006 Van der Heyden als Staatsman  2007 Agendapunten voor het maandagochtendoverleg 2008 Hillary in alle statenInscripción y mensaje a la Universidad Abierta de los Países Bajos 2010 Gemaakte kosten 2009 geboekt 2011 Van Oeteldonk tot Frogmore House en 2012 Bezoek aan Groningen, Delfzijl, Zoutkamp en SchiermonnikoogMet open armen.

Ik begrijp niet waar die medewerkers van Buckingham Palace zich druk over maken. Koningin Elizabeth heeft Felipe en Willem-Alexander toch niet voor niets uitgenodigd voor een staatsbezoek? En beiden opgenomen in de Orde van de Kousenband. Voor de goede orde: Ik zit hier niet voor de man met de korte achternaam. In dit verband gaan mijn gedachten terug naar mijn lezing op 29 juli 2008. Vanmorgen ging mijn telefoon over toe ik nog lag te slapen en droomde over De Engelenburg in Brummen. Even later hoorde ik kort voor tien uur op de televisie de aankondiging van het programma Dianaenzonen.nl en na het journaal verscheen Tineke Schouten op het scherm met het lied ‘Je hebt ja gezegd’. Zij bracht dat ten gehore aan een bevroren Oudegracht in Utrecht met talloze schaatsende stadgenoten in de omgeving van het fitnesscentrum Scheepstra waar ik indertijd regelmatig heb gesproken met Professor J.G. Knol. En ik vraag mij af of er nu eindelijk gerechtigheid komt na 25 jaar beste Maagd: Je kunt wat ongevoelig zijn, dus ga voorzichtig om met beminden. Zonder opzet kunt je op iemands tenen gaan staan. Ga zorgvuldig om met gekwetste gevoelens en behandel emotionele reacties met zachtheid.

De astroloog waarschuwt vandaag met het bericht ‘Blijf niet te lang piekeren, Schorpioen!’ Door hard te werken kun je bereiken wat je wilt. Blijf niet te lang piekeren over genomen besluiten. Volg je hart in belangrijke kwesties en durf op de voorzienigheid te vertrouwen. Laat je niet betrekken bij een illegaal project.

Dat is een goed advies. Ik heb ook altijd gekozen voor La legalidad. Daarover heb ik indertijd  met Professor Knol ook regelmatig van gedachten gewisseld.