MARKTVERKENNING, UITVOEREN VAN BELEID, VERKENNERS ANNEMARIE JORRITSMA EN KAJSA OLLONGREN, MIJN DOCUMENTEN D.D. 19 MAART VANAF 1987 EN FRAU ADERHOLT AUS BERLIN

11:00 Aansluitend aan 25 jaar Mission Statement van de Stichting Cervantes Benelux, forse winst D66 bij kamerverkiezingen en mijn documenten d.d. 18 maart vanaf 1987  ga ik verder in op het gestelde “Laten we de afgelopen 25 jaar beschouwen als een periode van Marktverkenning”. De term ‘marktverkenning’ treffen wij aan in het door de Baak betaalde loopbaanadvies van Psychotechniek in Utrecht dat ik in 1991 heb ontvangen. Ik citeer:

“1. Starten met een part-time activiteit, bijvoorbeeld 20 lesuren Spaans in het dag/avondonderwijs of een activiteit in de vorm van een projectmatige aanpak. Dit bevordert gevoel van eigenwaarde. 2. Traject daarnaast opstarten. 3. Contacten leggen met potentiële partners, bijvoorbeeld uit VNO-kringen. Beeld vormen van relatiepatronen. 4. I.k.v. Spanjeplan denken aan cultuurtraining/talenproblematiek en bij EG informeren naar fondsen voor samenwerkingsprojecten. 5. Beginnen waar je thuis bent en dan grenzen verleggen, bijvoorbeeld taalcursussen voor managers die Spaans nodig hebben voor hun contacten met Spanje. 6. Daarnaast bouwen: marktverkenning. Scherpt ideeën aan. Dit geeft een realistischer beeld. 7. Schat de risico’s goed in, met name op het gebied van samenwerkingsrelaties en financiën. 8. Mezelf de vraag stellen: ben ik eigenlijk wel een ondernemer? Ik heb bewezen te kunnen opstarten. 9. De behoefte vanuit de privésituatie is niet bepalend.”.

Deze stappen heb ik allemaal gezet en gerapporteerd. Het komt nu op de uitvoering aan. Daarom volg ik nu ook met belangstelling de formatiebesprekingen. Van Rob Jetten heb ik gisteren geen geautomatiseerde ontvangstbevestiging meer gekregen van mijn bericht. Begrijpelijk na het éclatante verkiezingssucces. Ik hoop dat hij en Sigrid nu met mijn beleidsplan aan de slag gaan tijdens de formatiebesprekingen. Daarom houd ik hem en zijn secretariaat verder op de hoogte van mijn bevindingen terzake. Te beginnen met de vreugdedans van Sigrid en Rob en samenkomst van alle gekozen lijsttrekkers in het NOS Journaal van gisteren 14:00: Begin van de formatie. In het journaal van 15:00 zijn de twee verkenners bekend gemaakt: Annemarie Jorritsma van de VVD en Kajsa Ollongren  van D66. Annemarie Jorritsma is in mijn dossier 300 keer vermeld en vooral bekend van mijn brief inzake Acht jaar Paars en Oranje.

Opmerkelijk is dat de huidige demissionaire Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tussen 1979 en 1985 het Rijnlands Lyceum bezocht in Oegstgeest. Deze school heb ik vermeld in Lady in Red/Heldere communicatieDocumenten met “enveloppe” tot en met februari 2000NS-Keuzedag Bezoek aan de Residentie en De Baak in Noordwijk en Noordwijk onder het motto ‘Stap maar in en laat de rest maar lopen’.

Na dit te hebben vastgesteld heb ik een klein feestje gevierd door te kijken naar Documental Red de Juderías de España met beelden uit Toledo zoals het Museo El Greco, de Calle de Samuel Levi, Calahorra, Córdoba met de beeltenis van Maimódines,  Jaén met verwijzing naar Abderraman III, Lucena, Sevilla met beelden uit het Barrio de Santa Cruz en het Alcázar, Barcelona met ‘El monte de Montjuich’ de berg van de joden, Castelló d’Empúries (Ampurias), Cáceres, Tarazona, Tudela, Besalú, Ribadavia, Gerona, León, Segovia, Tortosa, Ávila, Estella-Lizarra, Plasencia, Monforte de Lemos met verwijzing nar de Condes de Lemos,  Palma de Mallorca Castillo de Bellver, Hervás en Oviedo.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 19 maart vanaf 1996 Beëindiging gedoogbeleid 1997 JohannesburgBevestiging telefoongesprek 1998 Telefoongesprek met de conservator van de Valkhofburcht te Nijmegen 1999 Milagros Rodríguez Falcón Jefe de la Secretaría Particulard del Presidente del Gobierno 2001 Wir Herren von Heyden 2002 Eerste bezoek aan de Russische Ambassade te ‘s-Gravenhage 2003 Nieuwe adel 2004 Opvolging van Diana 2006 Persoonlijk onder onsje  2007 Bankenfusies 2008 Geen belangstelling van de Open Universiteit voor AEPE-Congres in Madrid 2011 Afvaardiging Nederlands Koninklijk Huis bij huwelijk Prins William bekend en 2012 Ketentransparantie.

In dit verband ontving ik om 14:47 Het bericht ‘Het is gelukt!’. Mijn reactie: “van: JOHN VAN DER HEYDEN aan: Sigrid Kaag datum: 18 mrt. 2021 21:46 Geweldig Sigrid, Van harte gefeliciteerd. En nu vooruit!  John.”

Vanuit deze gedachte kijk ik nu weer naar onze horoscoop van vandaag beste Maagd: Wees je charmante zelf, prettig in de omgang en bereid te helpen. Neem de tijd om gekwetste ego’s te kalmeren. Als je een lezing moet houden zul je een indrukwekkende prestatie neerzetten en je gehoor enthousiasmeren.

Dat denk ik ook. Schorpioen: Ga er niet van uit dat iedereen eerlijk is en let bij zakelijke deals goed op de kleine lettertjes. Vertrouw niet alle mensen op hun mooie blauwe ogen. Sluit een weddenschap af of koop een lot in een loterij: je kunt winnen.

Daar ben ik mee gestopt. Ik heb enkele jaren meegedaan aan de Nordwestdeutsche Klassenlotterie nadat ik namens hen jaarlijks vriendelijk werd gebeld door Frau Aderholt aus Berlin die mij altijd vriendelijk aansprak als Sehr geehrter Herr Von Heyden. Zij is onder meer vermeld in VoetbalmanagementToledo puente entre el sur y el norte de EuropaDe krachten bundelenEen telefoontje uit Berlijn en In de Winkel van Sinkel is alles te koop.