HET BEGRIP PARASOLORGANISATIE, KARIN DE WINTER EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 28 MAART VANAF 1996 – ZOMERTIJD

Ik herhaal het gestelde in Het Licht op Gibraltar: “10:45 Ik heb mij in de afgelopen periode vooral beziggehouden met het optekenen van mijn memoires. Dat doe ik d.m.v. een vaste systematiek met het uiteindelijke doel om organisaties die de naam Cervantes dragen in één zogenaamde ‘parasolorganisatie’ onder te brengen. Daartoe staan mij de rechtspersonen Stichting Cervantes Benelux, Instituto Cervantes Ltd England and Wales en het Beneluxhandelsmerk Instituto Cervantes voor opleidingen, trainingen en cursussen ter beschikking. Mijn boek Letters to Diana Princess of Wales gebruik ik daarbij als referentiekader. Mijn initiatief dateert van 5 januari 1991. Het Spaanse Instituto vierde afgelopen woensdag 24 maart haar dertigste verjaardag met Kroonprinses Leonor als eregast. Ze mocht op mijn stoel gaan zitten. De Spanjaarden hebben in de Benelux ook vestigingen in Utrecht en het jou vertrouwde Brussel. Ik heb daar echter de oudste rechten. Dus het blijft ook nog altijd een kwestie van juridisch touwtrekken. Elke dag verstuur ik daarom een bericht aan de direct betrokkenen.”

De term Parasolorganisatie heb ik onder meer vermeld in Nieuw Koninklijk AlternatiefVan der Heyden/SpencerBenelux Cervantes VictoriaOss West Thuis BestInvesteren in de toekomst door Karien van Gennip en Bruno BruinsDe Engelenburg en het Instituto Cervantes Benelux (1)De Engelenburg en het Instituto Cervantes Benelux (2)Met de Alta Velocidad Española (AVE) naar CórdobaElton John in New YorkDeadline 28 maart 2008Correspondentie en berichtgeving in 1998Daniëlle RoexRolf Rothuizen en Baron van ZuylenFC Cervantes Arnhem en De EngelenburgVerslag aan Jan BloemEen sterke pilaar binnen het CervantesnetwerkResidentie EngelenburgRoyal Cervantes Airlines in de maakFergie, Hoofddorp en de blunder van Emile Roemer, voormalig onderwijzer te BeuningenMijn ervaringen met Marjo Eurlings, Maxime Verhagen en Hillary ClintonThe purple glasses of Elton JohnHet Wereldkampioenschap Voetbal 2018 gaat naar RuslandJaarvergadering van de Vereniging Docenten Spaans in NederlandHuwelijk van William en CatherineVrijwillig huisarrest en declaratieKerkhof, Van Kerkhof en De Paauw in WassenaarThe Iron Lady uit Grantham en Makelaardij Soeteman in NijmegenJaarvergadering van de Vereniging van Leraren in Levende Talen in Utrecht en Grote overwinning voor paarse partijen.  

Ik constateerde gisteren rond 15:05 plotseling belangstelling voor Karin de Winter. Tijdens mijn werkzaamheden voor de Baak in Noordwijk was zij onze directiesecretaresse. Ik heb prettige herinneringen aan Karin. Ik heb haar onder meer vermeld in 1976-2009 Onderwijs en SpanjeBericht van de Vereniging Spaans op School en andere wederwaardighedenRelatiegeschenkEvaluatie loopbaanadvies (1)  – Evaluatie loopbaanadvies (2)Huishoudelijke klusjesBewijs van inschrijving Instituto Cervantes van het Benelux Merkenbureau d.d. 28.02.1995Bericht aan De Directie 007Het kompas van FrigilianaBrug naar de toekomstMijn oprechte deelnemingUnidad, Justicia y LibertadCongres voor het Nederlandse bedrijfsleven aan de Costa del Sol (1) Brief aan Johan Agricola van De EngelenburgCervantesplan als middel tot herstel van de economiePaarden en Oranje-Nassau en Henk Lulofs en TMK.  

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 28 maart vanaf 1997 Request for the Title of EarlErkenning 1998 How much is that doggy in the Windsor? 2000 Retour Nijmegen-Wassenaar II 2002 Excursie naar Sergiev Posad 2003 Logboek Zomer 1996 2005 Dochter voor Friso en Mabel: Emma Luana Nanette Sophie 2006 La camisa negra 2007 De grote dag 2008 Deadline 28 maart 2008 2011 Recordando Steven Spielberg en Nimega en 2012 Oranjesingel.