BEDANKJE VAN D66, DE ACHTERKANT VAN HET GELIJK, MIJN DOCUMENTEN D.D. 30 MAART VANAF 1997 EN EARL’S COURT IN LONDEN

15:50 Na verzending van Koningschap, een droom, annual accounts 2020 en mijn documenten d.d. 29 maart vanaf 1996  ontving ik deze berichten “Van Jan Snijders 14:24 Geachte heer van der Heijden, Bedankt voor de accounts, wij zullen deze indienen bij het companies house” en D66Leden 14:29 Beste John, Hartelijk dank voor je mooie woorden en je steun! We zijn enorm blij en trots op deze fantastische uitslag. Mensen zijn klaar voor het optimisme en de visie van D66. En nu gaan we volop aan de slag om al onze mooie plannen waar te maken! Met vriendelijke groet, Floor van der Velde Publieksvoorlichter Tweede Kamerfractie D66 Postbus 20018, 2500 EA Den Haag.” Reactie: “14:39 Hartelijk dank Floor voor deze reactie. En vergeet daarbij mijn beleidsplan niet!” Daarna zond ik mijn voormalige echtgenote dit bericht inzake Diana en zonen: “datum: 29 mrt. 2021 16:42 onderwerp: Fwd: Brigitte Heitzer ook te zien als Diana in de musical Diana & Zonen Ik denk dat jij dit ook wel interessant vindt. Ik ben overigens van mening dat wij persoonlijk met de hele familie dienen te worden uitgenodigd bij de première op 28 augustus in het De La Mar Theater in Amsterdam. Daar zijn wij samen één keer geweest.  Bij die prachtige one man show van Paul van Vliet. Samen met Alex en Mieke als ik mij niet vergis. Met als hoogtepunt Majoor Kees

Alex en Mieke Goossen waren vrienden van ons. Zij hadden een boerderij in Epse bij Deventer aan de Lochemseweg. Die heeft Alex eigenhandig gerenoveerd. Hij had gouden handen. Vanuit deze achtergrond citeer ik met enkele verbindingen met persoonlijke ervaringen de mededelingen die Ds Ko Brevet in de nieuwsbrief van gisteren heeft geschreven:

“Binnenkort hopen wij, Lenie en ik, weer een periode in uw gemeente van de Costa del Sol door te brengen. Veel is nog onzeker door de coronabeperkingen. Wij wachten met veel verlangen en intussen ook met het nodige ongeduld op de vaccins. Daarbij is een gunstige ontwikkeling van het aantal besmettingen natuurlijk ook belangrijk. Maar zodra het kan komen wij, want we bewaren aan het eerste verblijf in 2019 bijzonder hartelijke herinneringen. Voor herhaling vatbaar dus. Nog even kort wat over onszelf. Lenie heeft vele jaren en ook op tal van plaatsen in de zorg gewerkt. Ik ben begonnen bij een bank, maar na ruim zes jaar vond ik dat mooi en lang genoeg. Na de theologiestudie volgde er een aantal gemeenten, te beginnen in Antwerpen en te eindigen in de Achterhoek (Lochem). Een flink aantal verhuizingen zorgde ervoor dat we aardig gewend zijn geraakt aan het op meerdere plekken vertoeven. We kregen drie kinderen en intussen zijn we ook nog eens dolgelukkig met drie kleinkinderen. Als pensionado’s wonen we nu alweer enkele jaren in de fraaie stad Deventer. Maar emeritaat betekent (gelukkig) niet niets doen en de uitdaging om meerdere keren periodes in het buitenland door te brengen hebben we met beide handen aangegrepen. Zes maal in Turkije, eenmaal in Portugal en nu hopen we voor de tweede keer in Spanje te doen, wat we altijd zo graag hebben gedaan. Omgaan met mensen en daarbij het mooiste verhaal van de wereld met elkaar delen. Helaas maken we een tijd mee van bijzonder zwaar wegende beperkingen. Die feiten liggen er nu eenmaal en voor zover wij ze niet kunnen veranderen, kunnen we wel onze eigen houding bepalen. Een van de grote kerken in Nederland geeft hierbij het advies: houd moed en heb lief. Ach, geen verkeerde raad, toch?! Daarbij willen we elkaar zo goed mogelijk van dienst zijn en samen de hoop voeden op betere tijden. Zodra er meer gegevens duidelijk zijn, zullen we daarover zo goed mogelijk communiceren. En…., hopelijk zien we elkaar binnenkort weer onder de stralende Zuid Europese zon. Voor nu zullen we maar zeggen: vrede en alle goeds voor jullie allemaal en tot gauw (hopen we van harte!) Lenie en Ko Brevet.”

En: “Al meer dan een jaar worden we beperkt in onze levensvrijheid. Een even onzichtbaar als krachtig virus houdt de wereld in een haast ijzeren greep. Winkels dicht, evenementen ondenkbaar, concerten afgelast, kroegen en restaurants gesloten en ga zo nog maar even door. Reizen is ook al niet aan te raden en op dit punt worden de kerken in Zuid Europa en Turkije extra getroffen. Bijna overal zijn de kerkdiensten van de agenda afgevoerd, want er zijn nauwelijks toeristen en overwinteraars te bekennen. Dat begon al in maart 2020 en is nog steeds aan de orde. Ook al begint er licht aan het einde van de tunnel te schijnen, want het vaccineren komt op gang. Op de ene plek beter dan de andere, maar goed. Voor velen in Nederland is de digitale kerkdienst een ware uitkomst gebleken. Ook al wordt het samenkomen, samen zingen node gemist. En hoe sterk het verlangen naar “terug naar normaal” ook is, misschien moeten we dat “terug” toch maar schrappen. Want dan hebben we er met elkaar niets van geleerd. En om leren is het lieve leven wel begonnen, ook in de verhalen van God en mensen. Zo werd er ooit een uittocht volbracht om ervan te leren, dat vrijheid te doen is, maar dan ook vooral te DOEN. Welbeschouwd bevatten alle feesten die aan deze aloude verhalen zijn ontleend een flinke portie “leren”. Met als hoogtepunt het Paasfeest. Leren leven bij uitstek! In navolging van Jezus, die ons juist dat heeft willen leren. Het bracht hem in zijn leven veel tegenwerking van machtigen en rijken, die vonden dat het goede leven alleen voor hen was weggelegd. Daar dacht hij in Gods Naam genadig anders over en dat werd zijn dood.. Maar het verhaal gaat, dat het daarbij niet bleef. Het werd Pasen en het wordt steeds opnieuw Pasen. Feest van het leven dat er wezen mag voor mensen die er mogen zijn van God. En als we iets van het door God gegunde leven kunnen leren, dan is het dat wij dat pas echt goed kunnen doen, als wij er ook mogen en willen zijn voor elkaar. Ook als het tegenzit, juist dan. Onze kerken in het doorgaans zonnige zuiden maken moeilijke tijden door, maar de feesten, zeker ook het Paasfeest, mogen worden gevierd, hoe anders dan anders ook. En niet alleen ondanks alle beperkingen, maar ook van alle beperkingen kunnen we veel van het leven en van elkaar leren. Dat gebeurt ook op tal van plaatsen, waar de creativiteit en de saamhorigheid met veel hartstocht wordt gezocht en gevonden. Tal van initiatieven zullen ons als een zegen vergezellen, ook na corona. Dan gaan we niet terug naar normaal, maar leven met een nieuw normaal, dankbaar voor de lessen die ons weerbaar hebben gemaakt. Iets om mee te nemen voorbij Pasen. Een opgewekt Pasen, ondanks alles, omdat wij samen met Jezus opgewekt mogen leven. Wij, als bestuur van de IPNZE, wensen het u allemaal toe! Ko Brevet, voorzitter I.P.N.Z.E.”

Ook heb ik mij aangemeld voor de paaslunch van de NCCS op Tweede Paasdag in Restaurant Beense in Torremolinos in de hoop dat er nog plaats is voor mij. Dat bleek echter te laat. Ik ontving van Mariannne uit Noordwijk namelijk om 18:02 als reactie “Hallo John, nee er is geen plaats meer John. Er kan niemand meer bij, het spijt mij!” Daarom schreef ik terug: “18:10 Dank voor deze reactie Marianne. Nochtans wens ik jou en alle bekenden een Gezegend Paasfeest.” Hierna zag ik Paul van Vliet als Baron Taets van Avezaethe. En zo ben ik in Wijk bij Duurstede terechtgekomen. In dit verband zond ik Dirk Griffioen om 19:57 dit bericht: “datum: 29 mrt. 2021 19:57 onderwerp: MH 17 Beste Dirk, De contactbrief van vandaag heeft veel bij mij losgemaakt. Je hebt hierin weer vijftien keer God in jouw verhaal vermeld. Ik mag aannemen dat je dit niet zonder reden hebt gedaan. Want ‘God’ betekent in mijn optiek als taalkundige niet veel anders dan ‘Goed’. Zoals eerder besproken accepteer ik jouw visie dat het begrip ‘God’ een kwestie is van geest. Michelangelo Buonarroti heeft ‘De Schepper’ in de Sixtijnse kapel in Rome afgebeeld als een mens die over de wateren zweeft en Adam de eerste adem inblaast. Het Christendom heeft zich wijd verspreid. Zelfs in Rusland. In het Kremlin bevinden zich zelfs vier kathedralen die aan Christus zijn gewijd. Ik was daar negentien jaar geleden te gast op de Russische Universiteit voor Internationale betrekkingen MGIMO. De Russische variant van het Noord-Amerikaanse Harvard. Deze paasweek moet een week worden van bezinning. Dat geldt ook voor de politiek. In dit verband heb ik getracht mij steeds zo terughoudend mogelijk op te stellen. Daarbij heb ik wel een gewetensprobleem en dat geldt onze demissionaire Minister-President Mark Rutte. Ik ben in 2002 naar Rusland als initiatiefnemer van Instituto Cervantes vertrokken om onze relatie met dat land te verbeteren en ben steeds van mening geweest dat het een verantwoordelijkheid is van de Regering van de Russische Federatie om de uit de val van de Sovjet-Unie voortkomende grensgeschillen binnen de grenzen van de voormalige Sovjet-Unie op te lossen. De interventie van Rusland terzake met betrekking tot De Krim beschouw ik dus als een verantwoordelijkheid van de Russische Regering. Ik vind het van kortzichtigheid getuigen van onze demissionaire Minister-President om in die situatie zogenaamde ‘sancties’ op te laten leggen. Ik heb het conflict tussen Rusland en de Oekraïne op de voet gevolgd. Daarbij zijn er twee partijen slachtoffer geworden: de inzittenden van de MH 17 en het Russische zangkoor van Alexander Alexandrovic uit Sint Petersburg. Ik hoop dat Mark die fout niet meer maakt voor het geval hij opnieuw Minister President zou worden van het Koninkrijk der Nederlanden. Hartelijke groet, John”

Na dit bericht te hebben verzonden zag ik Vladimir op het Rode Plein. 21:08 Laten we ook ons respect betuigen aan Onze Russische vrienden die hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid. In Nieuwsuur zag ik Mathijs Bouman in gesprek met Mariëlle Tweebeeke. De achterkant van het gelijk wordt vanavond gepresenteerd door Alexander Pechtold.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 30 maart vanaf 1997 Visit to Palacio de Oriente in Madrid 1998 Uitnodiging van het Business Angel NetwerkDe kikker en de molen van La Mancha 2001 Elizabeth 2002 Kremlin, Arbat en Bolshoi Theater 2005 Prinses Diana Stadion 2006 Sleutelinformatie 2009 Het woord is thans aan His Royal Highness The Prince of Wales 2010 Veranderingen bij de VDSN 2011 De Cervantescruise en het Huis van Oranjeen 2012 Een koninklijke datumbeste Maagd: Stel je constructief, behulpzaam en bemoedigend op. Relaties die tijdelijk verbroken waren of minder hecht, kunnen nu worden hersteld. Met diplomatie kom je een heel eind in een situatie, die anders tot een breuk zal leiden. Schorpioen: Je immuunsysteem kan baat hebben bij een verandering van dieet. Naast een fitnessprogramma kan dit je weer in topvorm brengen. Las pauzes in als je aan het werk bent en doe iets dat kan bijdragen tot je gevoel van eigenwaarde. De laatste keer dat ik een fitnessprogramma heb gevolgd was in het Sports Palace in Nijmegen. Mijn meest memorabele heart fitness heb ik gedaan in  Earl’s Court Gym in Londen.

Ik volg het advies op van de astroloog en neem nu even rust.