IN MEMORIAM HIS ROYAL HIGHNESS THE DUKE OF EDINBURGH

15:30 Vanmiddag las ik het bericht dat Prins Philip van het Verenigd Koninkrijk vanmorgen op 99-jarige leeftijd is overleden. Mijn diepgewortelde medeleven gaat hiermee uit naar de Britse Koninklijke Familie.  Na verzending van Vera Bergkamp en mijn documenten d.d. 8 april vanaf 1997, start van de-formatiebesprekingen onder leiding van informateur Tjeenk Willink en Juliana & Bernhard  heb ik de eerste drie hoofdstukken bestudeerd van ‘Juliana & Bernhard’ van Cees Fasseur. Hierbij heb ik de Oranje markeerstift gebruikt om de herkenbare passages te markeren.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 9 april vanaf 1996 Uw kenmerk DCV/96/562 (2)Tweede Paasdag op De Wellenkamp 1997 Mister QuatraertDiplomatie/095000 – AQ 588.096 1998 Vredesprocessen 1999 Brainstorm  2001 Prinses Sophie beïndigt PR-werkzaamheden 2002 Lillibet – derde boek verkocht in Seattle 2003 Bezoek aan Velp, Utrecht en Zeist 2007 Paul Schaling  2008 Al Fayed accepteert uitspraak van de jury 2009  Artikel 8.1 huurcontracten 2012 Real Madrid beste Maagd: Collega’s zullen je irriteren als zij zich niet aan hun woord houden en een vriend(in) kan je teleurstellen. Het gevoel kan zich opdringen dat men je niet serieus neemt. Maak toekomstplannen en laat je niet door een incident uit het veld slaan. Schorpioen: Iemand met problemen kan bij je aankloppen, maar ga niet mee in diens zelfbeklag, daar is je tijd te kostbaar voor. Ga niet om met negatief ingestelde mensen. Nu je creatief bent, kun je origineel werk leveren. Focus daarop.

18:00 Het overlijden van Prins Philip heeft mij diep geraakt. Ik had niet verwacht dat het zo’n diepgevoelde emoties bij mij zou losmaken. Prins Philip is een deel van mijn leven. In feite al vanaf mijn geboorte in 1947. Zijn portret hing met het portret van Koningin Elizabeth in de gang van mijn grootouders in Nijmegen. Ik heb hem één keer in levende lijve gezien. Dat was in 1966 tijdens het staatsbezoek van Koning Hoessein van Jordanië. Op The Mall in Londen. Daarover heb ik Prinses Diana nog geschreven in mijn bericht over Mr Ivo Opstelten Lord Mayor of Utrecht.

Dertig jaar later was ik terug in Londen en bracht voor de eerste keer een bezoek aan Buckingham Palace. Het was een zeer bijzondere gewaarwording om daar voor de troon van Engeland te staan. In mijn beleving was Prins Philip een tweede vader voor Diana. Getuige Haar brieven met de aanhef ‘Dear Pa’. Ik heb hem pas nog ter sprake gebracht in mijn email aan Ds Dirk Griffioen op donderdag 1 april 2021. Als toekomstige echtgenoot van zijn gescheiden schoondochter ben ik niet erg vriendelijk voor hem geweest in mijn brief van 21 december 1996. Het is niet aan mij om hier verder op door te gaan. Met dit overlijden is zijn hart gestopt te kloppen. Maar zijn geest blijft levend. Om te eindigen met de woorden van Heydanus: Ik heb gheseyt John.