WISSELING VAN DE COMMANDANT DER NEDERLANDSE STRIJDKRACHTEN IN DE RIDDERZAAL

Na verzending van De Baron van der Heijdenlaan in Wichmond, Johannes van der Heijden, Cruise met de Horizon en mijn documenten d.d. 15 april vanaf 1995 zag ik op de Nederlandse televisie vanaf 14:00 de overdracht van het Commando der Nederlandse Strijdkrachten door Luitenant-Admiraal Rob Bauer aan Generaal Onno Eichelsheim in de Ridderzaal te ‘s-Gravenhage. Ik vond de heer Bauer een opmerkelijke gelijkenis vertonen met Koning George VI van het Verenigd Koninkrijk. Het heeft Zijne Majesteit daarbij behaagd de Luitenant-admiraal Bauer te benoemen tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

In mijn dossier is de Ridderzaal onder meer vermeld in Bevrijdingsdag 1995Uw brief van 25 mei 1995Schaap met vijf potenVan work-aholic naar life-aholicThe cable turtle of purpleGoedkeuringswet behandeldDe Engelenburg in BrummenIk ben grootvaderHein van HoeckelBezoek van gisteren aan de residentieDe Ridderzaal en de ArianeraketDe International of Protocol and Diplomacy en het Cervantes NetwerkD66-Congres op zaterdag 27 april 2010  – Prinsjesdag 2011 en de Kamer van Koophandel te Amsterdam en Uitnodigingen van D66.

In dit verband moge het bekend zijn dat ik een bijzondere band heb met hun voorganger Peter van Uhm. Ik vind het daarom dan ook hun voornaamste taak om de Europese buitengrenzen te bewaken zoals ik reeds in mijn eerste State of the Union tot uitdrukking heb gebracht. Ik ben geen vijand van Rusland. Integendeel. Ons vorstenhuis is immers gerelateerd aan het Huis Romanov.  Ik ben echter wel van mening dat Vladimir zich coöperatiever met ons dient op te stellen. Ook op militair gebied. Na dit te hebben vastgesteld vond ik zowel ‘De Vliegdende Hollander’ van de Nederlandse Club Costa del Sol als de Foco van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland in mijn brievenbus.

Met onder meer een artikel van Voorzitter Danielle Siems als docente aan het Pax Christi College. Ik heb grote bewondering voor Danielle voor de wijze waarop zij het VDSN-schip in deze moeilijke tijd met een kleine bemanning door de woelige baren weet te loodsen en de aandacht voor de mooie Spaanse taal in het Nederlandse onderwijsbestel weet hoog te houden. Hartelijk dank daarvoor Danielle! Ook voor die mooie achterpagina met de tekst “CONFÍA EN EL TIEMPO, QUE SUELE DAR DULCES SALIDAS A MUCHAS AMARGAS DIFICULTADES MIGUEL DE CERVANTES”. Delen doet goed!

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 16 april vanaf 1994 Breuker versus Nieuw ElanInzake gewonnen en toch zwaar verloren 1997 I hope we can start the joint venture now 1998 Terug naar de kust (1) – Terug naar de kust (2  2000 Als een lopend vuurtje 2001 In het paarse zadel (1) 2002 Kabinet valt vanmiddag 2003 Inzake 31 augustus 2003 2005  Koninginnendag 2005 2007 Majesteitelijk 2008 Winnende paarden – winning horses Dit jaar is de Grand National gewonnen door een vrouw. Hulde! 2009 Excursión a pie por el centro de Buenos Aires 2010 Gesprek met mevrouw Eveline Drs Vos Fruit en het eerste Britse verkiezingsdebat 2011 en 2012 Ondernemerschap.

Schorpioen: Zoek een hinderlijke kwestie tussen je partner en jou tot op de bodem uit. Spreek af met een professional als je er samen niet uit komt. Met eenvoudige middelen en doeltreffende communicatie kan veel worden bereikt. Ik geef de voorkeur aan mijn eigen beproefde werkwijze zoals ik die van mijn collega P.W. Karis in Woubrugge heb geleerd. In dit verband zag ik vanmorgen Jeroen Snel in Goedemorgen Nederland. Hij liet weten dat hij lang in Alphen aan den Rijn heeft gewoond en presenteert morgen in Blauw Bloed een reportage over de uitvaart van Prins Philip vanaf 20:10. De uitvaart in Windsor wordt morgen vanaf 15:30 rechtstreeks uitgezonden op NPO1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *