MIJN DOCUMENTEN D.D. 19 APRIL VANAF 1995

Na verzending van De Britse Monarchie in transitie heb ik na het zien van WNL op zondag deelgenomen aan de kerkdienst in het Holland Huis onder leiding van Ds Dirk Griffioen. Hierna las ik in de Telegraaf: “Dertien miljoen Britten volgden uitvaart Philip via televisie Meer dan 13 miljoen Britten hebben zaterdagmiddag naar de uitvaart van prins Philip gekeken. De meeste kijkers, zo’n 10,8 miljoen, keken via de BBC. Dat meldt Deadline. Met 13 miljoen kijkers is de uitvaart beter bekeken dan het afscheid van koningin-moeder Elizabeth in 2002. Toen keken zo’n 10,4 miljoen mensen. De begrafenis van prinses Diana in 1997 werd zelfs door 32 miljoen Britten gevolgd. Dat is in het Verenigd Koninkrijk nog steeds een van de hoogste cijfers ooit gemeten. In Nederland keken ruim 1 miljoen mensen via NPO 1 live naar de verslaggeving rond de uitvaart.”

Vervolgens heb ik mij gewijd aan het scannen van mijn foto’s uit 1995 binnen het kader van mijn genealogiestudie met als voorlopig hoogtepunt de reis met mijn vader Floris op 11 maart 1995 naar de oudste rechtbank van West-Europa in het Westfaalse Heyden met de naam ‘Tho Söllynck’. Dat is een stenen tafel waarnaar een restaurant is genoemd op Nieuw Monnikenhuizen in Arnhem.

Restaurant De Steenen Tafel in Arnhem
Floris van der Heijden in de waterburcht van Anholt (BRD)
Johannes Lambertus (John) van der Heijden achter de stenen tafel Tho Söllynck in Heyden (Westmünsterland)

Vanuit deze achtergrond heb ik vervolgens naar de bekerfinale Ajax-Vitesse (2-1) gekeken en memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 19 april vanaf 1997 Presenting myself at Kensington Palace 2001 Terug in Torremolinos 2003 Alle ballen verzamelen 2005 In Memoriam Prof.Mr. Alis Koekkoek 2006 Eerste bericht uit de Keizer Karelstad 2007 Morgen jaarvergadering Wolters-Kluwer 2008 Yo soy el fundador del Instituto Cervantes 2011 Veertien jaar na mijn eerste bezoek aan Kensington Palace en 2012 Vooruitblik op het congres van D66 in Rotterdam beste Maagd: Je kunt onverwacht beloond worden voor hulp aan anderen. Overweeg thuis iets te veranderen maar bereid wat je wil doen goed voor. Zoek liever via via iemand die kan witten, schilderen, timmeren, dan zomaar iemand te bellen.

Bij het woord ‘timmeren’ denk ik aan ‘spijkeren’. Dat rijmt op Jan van Pijkeren. Onze predikant uit Lochem. Hij is gisteren ter sprake gekomen in verband met mijn correspondentie met Anne de Vos van Steenwijk uit die plaats. Schorpioen: Houd van jezelf en laat anderen maar denken wat ze willen. Zorg dat je goed in je vel zit, dan zal het je in het leven meezitten. Misschien moet je wat banden met het verleden verbreken. Dat zal je niet spijten.

Daar zal ik over nadenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *