DE KABINETSFORMATIE, RUSLAND, MIJN DOCUMENTEN D.D. 22 APRIL VANAF 1995 EN DE BRUG OVER HET RAVIJN

Na verzending van Koningin Elizabeth 95 jaar en mijn documenten d.d. 21 april vanaf 1996 ging mijn aandacht op de eerste plaats uit naar Leiders grote fracties in gesprek met Tjeenk Willink over dun regeerakkoord en Wat wil Poetin aan de zuidgrens? In de NRC.

Vervolgens heeft de president van de Russisische Federatie vanaf 11:00 zijn jaarlijkse toespraak gehouden voor het parlement van de Russische Federatie. In dit verband memoreer ik mijn Spaanstalige speech die ik ter afsluiting van het colloquium van de Asociación Europea de Profesores de Español in Moskou op 29 maart 2002 in overleg met de Presidenta van de AEPE tijdens de afscheidsmaaltijd in een Moskous restaurant heb uitgesproken:

“Querida Galina (Románova) y todas sus colegas que han hecho de este coloquio un gran éxito. Quiero aprovechar la ocasión de agradecerles para esta semana. La primera palabra rusa que me enseñó mi padre fue la palabra “Glasnost”, que significa “transparencia” como me acaban de explicar. Por eso me es gran honor poder revelar mi secreto en esta ocasión y presentarte ahora mi libro recien publicado en inglés “Letters to Diana, Princess of Wales” o sea “Cartas a Diana, Princesa de Gales”. El libro contiene los textos integrales de mis cartas a Diana a partir del 28 de augosto de 1996 hasta el 31 de agosto de 1997 con 400 imágenes. Es el libro de nuestro llamado “Quixotic Quest” o sea Sendero Quijotesco y el tema principal es edificar puentes. Edificar puentes entre pueblos, culturas y personas individuales. Por eso esta mañana me gustó más el texto de Olga Mungalova con el título: “Algunos aspectos de la comunicación intercultural: España y Rusia.” No digo más sobre el contenido de esta obra histórica – a mi modo de ver. En Lorca tendré la ocasión de hacer una ponencia sobre el cervantismo en el libro. Como puede ver el libro lleva un número: 006. No se quien vaya a recibir el número 007. Con Helga ya tenía una conversación electrónica sobre este asunto. Me quedan ahora dos ejemplares: uno para la organización del coloquio. El otro en principio para el señor Putin. Después de haber leído mi libro podrás concluir que todavía existen milagros. Pero primero el libro tiene que ser traducido en ruso. Espero que el señor Valerio Yovenko puede solucionar este problema con su equipo en la Universidad lingüística. El segundo ejemplar es para Nuestra Presidenta Helga, por supuesto. En mi dedicatorio de hoy he puesto la frase “Hoy es el primer Día de un Nuevo Futuro”. Graciosamente este Primer Día coincide con la Fiesta de Pascuas en la Europa Occidental. Por eso te agradezco para el huevo que me regalaste. Yo considero este coloquio no solo una nueva etapa en las relaciones entre Rusia y España, sino también entre Rusia y los demás pueblos de la Unión Europea entre los cuales los fundadores: El Benelux. Para eso te entrego también – como fundador del Instituto Cervantes Benelux – 50 monedas de 50 céntimos de euros con la imagen de Cervantes, para repartir entre sus colegas. Y como información para todos: el libro se puede comprar a través del internet y quizás en las páginas de Hartmut, después del consentimiento de la presidenta. Nos veremos en Alcalá de Henares Muchas Gracias.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 22 april vanaf 1995 Beschikking 8509286 1996 Uw kenmerk DCV/96/562 (3)  1997 The Changing of The Guard at Buckingham Palace and presenting my Christmas Present at Kensington Palace 1998 Changing of the Guard 2001 Fusiebesprekingen Koninklijke Luchtvaartmaatschappij met Iberia en British Airways klaarblijkelijk doorkruist 2003 Koninginnendag 2003 2004 Zeven jaar na dato 2005 Diana verhaal van een prinses (Deel 3) 2006 Veertien jaar verder 2008 Tien jaar kroon op het werk in de jardín de la luz op Ibiza 2009 Van El Calafate naar Buenos Aires 2010 De weg naar La Coruña loopt via Wassenaar 2011 Goedkeuring van Koningin Elizabeth II voor huwelijk van Prins William en 2012 Hervormen.nu en Cervantes.nu beste Maagd: Een naaste of vriend kan je nieuwe klanten bezorgen; aanvaard dat niet als vanzelfsprekend – bedank met een aardig geschenk. Wees attent. Door een gewoonte te veranderen word je fitter. Besef dat je kritiek vlijmscherp kan zijn. Schorpioen: Zakelijke deals hebben na de lunch meer kans van slagen. Vanochtend kunnen gesprekken vervelend verlopen of verzanden in futiliteiten. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen, want dan lukt het misschien niet.

In dit verband gaan mijn gedachten nu reeds uit naar volgende week woensdag 28 april 2021 aangezien er vanmorgen in ‘Goedemorgen Nederland’ inzake de verruimende maatregelen in Nederland op die dag door Nic Vrieselaar van de Rabobank beeldend gesproken werd over ‘de brug over het ravijn’. Dat is heel toepasselijk op de excursie die wij met de Nederlandse Club Costa del Sol aanstaande woensdag gaan maken naar Ronda. Daarover ontvingen wij deze informatie:

28 APRIL 2021 SPECIALE DAGTOCHT NAAR RONDA

Hierbij nodigen Francis en Sabine u uit om mee te gaan met een wel heel speciale dagtour. Door alle beperkingen van vandaag de dag kunnen we helaas nog steeds niet uit de provincie Málaga en daarom hebben wij, Francis en Sabine, Andalusië kenners tot en met, een unieke excursie georganiseerd voor woensdag 28 April.

De meesten van ons hebben Ronda natuurlijk al eens bezocht, maar het hoogtepunt van deze tour is niet alleen de prachtige stad, maar ook de reis ernaartoe en weer terug. We gaan namelijk in de ochtend met een trein van Málaga naar Bobadilla, waar we langs de indrukwekkende Caminito del Rey rijden en dat is goed zichtbaar vanuit de trein. De rit duurt een uurtje en dan stappen we uit op het oude stationnetje van Bobadilla. Daar wacht Antonio op ons met zijn nieuwe (gedesinfecteerde) bus en rijdt ons door de binnenlanden richting Ronda. Eerst stoppen we nog voor een koffiepauze bij Meson Diego voor we verder rijden naar Ronda.

In Ronda kan iedereen die interesse heeft een bezoek van de stad doen met Sabine en degene die van de prachtige omgeving en terrasjes wil genieten gaat met Francis mee. Na de rondleiding is er een mogelijkheid om lekker te eten bij Juan Hermanos Macias voor een speciale prijs en natuurlijk aansluitend wat vrije tijd.

In de namiddag rijden we met Antonio terug naar de kust via de bergweg richting San Pedro, Marbella, Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos.

Verschillende routes heen en terug met adembenemende uitzichten. Een relaxte dag voor diegenen die normaal gesproken aan het stuur van hun auto zitten en dus niet kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen waarin Ronda is vermeld: 1967-2009 Onderwijs en SpanjeRetour Nijmegen-Wassenaar IIDe terugkeer van de fenixBericht uit de Keizer KarelstadAlles op een rijSlingers en ballonnenHet erfgoed van HortensiusVan Algeciras naar RondaEverything I do I do it for youTien jaar Nieuwe EconomieCongreso Internacional de la Asociación Europea de Profesores de Español en EsteponaDagexcursie naar Ronda en Setenil en Torremolinos-Albufeira.