DANIELLE ROEX, FIETSTOCHT DOOR DE REGIO VORDEN, HAYE VAN DER HEYDEN IN TIJD VOOR MAX IN DE KEUKENHOF, ORANJE BOVEN, MIJN DOCUMENTEN D.D. 24 APRIL VANAF 1995 EN DE POST VAN LIESBETH MAATEN UIT LONDEN

Naast de in mijn bericht DE ROEP OM TRANSPARANTIE, MIJN COACH VAN NIEUW ELAN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 23 APRIL VANAF 1995 vermelde coach Teun Leuftinck is mijn loopbaanplanning ook sterk beïnvloed geweest door mevrouw Danielle Roex van het bureau Human Quality Management uit het Belgische Gent.

Verhuisbericht Human Quality Management
Verhuisbericht

Mevrouw Roex heb ik onder meer vermeld in Fundamenteel verschil in handelwijzeDe projectleidersvergadering van 19 maart 1990Het Stadshart van ZoetermeerOp hoop van zegenHuman Quality ManagementDe regenboogOn Her Majesty’s ServiceBijzondere uitnodigingLegal affairs op mijn 51ste verjaardagDía de la ConstituciónVervolg inzake handelsmerkDiana verhaal van een prinses (Deel 3)Eenzaam en ook alleenVan de zevende naar de achtste hemel en Grote schoonmaak.

In mijn faxbericht van 11 mei 1996 20:51 constateer ik een slordigheid in de derde alinea waarin ik Koningin Beatrix heb aangeduid met ‘Hare Koninklijke Hoogheid’ in plaats van ‘Hare Majesteit’. Deze alinea dient dus te luiden: “De ontwikkeling van het Instituto Cervantes Benelux verloopt naar mijn inzichten thans voorspoedig. Hedenmiddag nam Su Real Majestad don Juan Carlos in Middelburg uit handen van Hare Majesteit Koningin Beatrix de door de Roosevelt Stichting ingestelde Four Freedoms Award in ontvangst. Koning Juan Carlos heeft bij deze gelegenheid gerefereerd aan het gedachtengoed van Miguel de Cervantes, dat ik middels mijn Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux ook binnen de Nederlands-Spaanstalige bedrijvenrelaties zal trachten uit te dragen.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 24 april vanaf 1995 tot en met 2012: 1995 Kastelenroute van Vorden Hiervan kan ik thans de foto’s tonen. De rit ging over de Heijendaalseweg langs de landgoederen Bramel, ’t Medler, Het Onstein, ’t Zelle, Kieftskamp en Kasteel Vorden naar Hotel Bakker in Vorden. Mijn verslag van die dag heb ik hieronder opgetekend.

Rond 15:00 uur arriveerde ik rond het goed Hackfort. Het sprak mij niet tot de verbeelding. De weg vervolgd via de Kruisdijk en de Heijendaalseweg

Heijendaalseweg te Vorden

en de Strodijk langs de noordkant van Vorden tot aan de Oude Zutphense weg. Daar overgestoken en weg vervolgd tot landgoed Den Bramel (15.30 uur). Ik ben zo brutaal geweest daar aan te kloppen. Het goed is sinds 1897 in eigendom van de heer W.J. Thate. Ik heb de eigenaresse melding gemaakt van het Lions-presidentschap van mijn clublid Storm van ’s Gravesande. Zij willen geen gezelschappen op hun landgoed toelaten. Hans Storm van ’s-Gravesande is altijd welkom op de thee. Vervolgens langs het landgoed Het Enzerinck over de Galgengoorweg richting De Wildenborch. Ik arriveerde daar rond 16.15 uur.

De Wildenborch te Vorden

Nadat ik het kasteel had gefotografeerd reed ik nog een keer langs het kasteel. Vóór de vijver was een fotograaf druk bezig foto’s te maken. Hij had wat moeite met de te laag hangende takken. Ik heb hem daarbij geholpen (16:20 uur) en meteen daar eenzelfde foto gemaakt. Hij vertelde mij dat hij fotograaf was van De Telegraaf en een reportage over de Vordense kastelenroute maakte ten behoeve van de Reiskrant. Zijn naam is Jos Fenstra. Ik heb hem verteld dat ik ongeveer hetzelfde deed in het kader van een familieonderzoek.

Verder heb ik hem laten weten dat dit tevens een voorbereiding was voor de slotdag van mijn Lionsclub op 24 juni a.s. met een afsluitend feest in Kasteel Doornenburg. Hij vroeg mij of dat te maken had met de Lionsclub van de heer Muller in het Huis Luynhorst. Ik heb hem daarop geantwoord dat het de club van Jan Wilzing betreft van Maarn-Maarsbergen. Zijn reportage komt naar zijn zeggen over vier weken in de Telegraaf.

Vervolgens de met het gele bordje aangegeven achtkastelenroute gevolgd tot Landgoed de Wierse (16:45). Daarna langs het Wapen van Medler

’t Wapen van ’t Medler

naar Huis Onstein (17:07), van 1900 tot 1962 eigendom van A.E.C.C. baron van der Heyden. Een schitterend pand in een uitgebreid landgoed met volgens de brochure een fraaie siertuin aan de achterkant, met pauwen.

Huis Onstein

Even uitgeweken naar Huis ‘t Zelle (17:30)

Weg naar het Zelle
Ladgoed ’t Zelle
Landgoed ’t Zelle

en de weg vervolgd tot Huis Kiefskamp  (17:50)

en Vorden  (18:00).

Tenslotte op het terras in de tuin van Hotel Bakker Heerlijk van enkele consumpties genoten. Tijdens het afrekenen aan de vermoedelijke eigenaresse gevraagd of zij de Familie van der Heyden in Vorden kent. Zij vertelde mij dat ze de Freules van der Heyden nog wel had gekend, maar zij hoorde er niets meer van. Waarop ik antwoordde dat er van de familie blijkbaar niet veel meer over is. Toen ik haar mijn betaalkaart gaf zei ik haar “Ik zie er eigenlijk niet uit”, waarop zij antwoordde “U kunt ook niet in uw grijze pak een lange fietstocht maken”.

In Nijmegen werd ik op de Graafseweg gevolgd door een auto met een op Emily Bremers  lijkende jongedame. Bij het stoplicht bij de Burghard van den Berghstraat/Arend Noorduynstraat merkte zij dat ik haar via mijn spiegel had waargenomen. Zij dook toen onder het stuur en wist blijkbaar niet hoe zij moest reageren. Vervolgens had ze een opmaakdoos tevoorschijn getoverd en ging zich plotseling achter het stuur zitten opmaken”

Tot zover dit verslag van 24 april 1995. In dit verband ging mijn aandacht gisteren ook uit naar Tijd voor MAX vanuit de Keukenhof met Haye van der Heyden als bijzondere gast.

Na dit te hebben vastgesteld zag ik het door burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda gepresenteerde programma Oranje Boven. Het betreft een terugblik op koninginnedag uit de tijd van Koningin Emma en Koningin Wilhelmina en een vooruitblik op de komende Koningsdag in Eindhoven met burgemeester John Jorritsma als gastheer op de campus van de Technische Universiteit. Het is opmerkelijk dat John Jorritsma de Leergang Hoger Management heeft gevolgd aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen (ISW). Mijn VBMO -collega Dr Jacques Koolschijn was tijdens onze samenwerking daarvan directeur en werd na diens afscheid in Hotel des Indes opgevolgd door Jan Roest uit Wassenaar.

Vanuit deze achtergrond vervolg ik met mijn verbindende elementen d.d. 24 april. 1996 Faxbericht Brief van de Minister-President Brief Brief van de Minister-President 1997 The Angel on The Bridge and Henley Management College 1998 SamenwerkingsvoorstelHow to build the bridge and to become the partnerVoortgangsrapportageGeen zee te hoog  (1) – Geen zee te hoog (2) 2001 Pieterman en Newconomy 2003 Reddingsplan Vitesse 2004 The world is my WitnessFriso boppe 2006 ADSL-aansluiting op iMac (5) 2008 The tide is turning  2009 No llores por mi Argentina en 2012 De laatste werkdag in Swan Lake City beste Maagd: Zeur niet door als je van mening verschilt met je partner; de ander denkt er anders over, punt uit. Je kunt dit weekend herenigd worden met een dierbare; wees gastvrij en gezellig. Bel iemand die graag iets van je hoort. Schorpioen: Relatieproblemen die onoverkomelijk leken, zullen je zorgen niet waard blijken. Misschien kun je er dit weekend even tussenuit. Er zijn wereldwijd nogal wat veranderingen gaande en daar ontkom je natuurlijk niet aan. Voor elk probleem is een oplossing. Als wij bij Nieuw Elan problemen hadden werd dat met gejuich begroet. Want dan was er ook meteen werk aan de winkel. En een mens moet toch iets om handen hebben. In dit verband attendeer ik op de brief van Liesbeth Maaten uit Londen d.d. 24 april 1998 en de bijgevoegde Dianazegels.